Handiham-bulletiini 07/2002

Bulletiinit:   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008     uusin
Tämä bulletiini tekstitiedostona

Handiham-bulletiini 07/02 12.10.2002

SISÄLTÖ
SRAL:n vammaistoimikunnan kokousuutisia
Seuraava vammaistoimikunnan kokous
Kerholle oma vammaisohjaaja
Kirjoituksia ja kuvia handiham-palstalle
Materiaalia handiham-bulletiiniin
Seuraava handiham-bulletiini

SRAL:n vammaistoimikunnan kokousuutisia

SRAL:n vammaistoimikunnan viime kokous pidettiin torstaina 19. syyskuuta. Paikkana oli poikkeuksellisesti SRAL:n toimisto.
Vammaistoimikunnan kokoonpano muuttui. Tapsa, OH2HXT jäi työkiireiden takia pois, mutta toimii yhä tarvittaessa toimikunnan avustajana. Hänen tilalleen tuli Kari, OH3HDR. Kertaukseksi todettakoon, että toimikunnan puheenjohtaja on Jouko, OH2HUO ja muut jäsenet Karin lisäksi: Retu, OH3WK; Antti, OH2HGS; Ari, OH3JE; Tomi, OH2JRO; Juho, OH2HAS ja Annika, OH2HSJ. Sähköpostitse lähes koko joukon tavoittaa osoitteesta: vammaistoimikunta@sral.fi ja puhelimella vaikkapa SRAL:n toimiston kautta. Sitten vielä kerran mainittakoon, että kokouksiin saa tulla toimikunnan jäsenten lisäksi kuka tahansa.
Tällä hetkellä ei ole tietoa onko Tampereen Syyspäivillä handiham-tapaaminen. Tapaamista suunnitellaan Steinerkoulun kahvilaluokkaan heti aamuksi siis alkavaksi kello yhdeksän jälkeen lauantaina 16.11. Muuna aikana handiham-tapaaminen mensi päällekäin muun ohjelman kanssa. Toivotaan että aika sopii Syyspäivien järjestäjille ja tapaaminen toteutuu. Olisihan mukava aloittaa päivä aamukahveilla ja rupatella handiham-asioista.
Tänä syksynä handiham-toiminnasta tiedotetaan myös eri vammaisjärjestöille. Aikaisemmin vammaisjärjestöjen lehdissä on ollut muutamia kirjoituksia handiham-radioamatööreistä. Olisi kuitenkin tärkeää, että tietoa saataisiin levitettyä lisää.
Vammaistoimikunnassa suunniteltiin lisäksi handiham-kilpailua. VHF/UHF-kilpailu voisi olla paras, sillä monet handiham-amatöörit ovat äänessä varsinkin kahdella metrillä. Jotkut pääkaupunkiseudun handiham-hamssit omistavat pelkästään käsikapulan tai mopen. Tietysti kuuluvuus on aina VHF/UHF-kilpailussa ongelma. Asiaa päätettiin vielä tutkia ja suunnitella lisää. Jos juuri sinulla on ideoita, ota yhteyttä vammaistoimikuntaan.
SRAL:n hallitus on nyt virallisesti valinnut Sadun, OH2GEX IPHA-yhdyshenkilöksi. IPHA on maailman radioamatööriliittojen liiton eli IARU:n alainen yhteenliittymä.
Myös radioamatöörimääräysten lukemista kasetille suunnitellaan. Tekniikka ykkösen kirja "Tiimissä hamssiksi" on jo luettu kasetille ja sitä saa lainata Näkövammaisten Keskusliiton kirjastosta.

Seuraava vammaistoimikunnan kokous

Seuraava vammaistoimikunnan kokous pidetään ensi torstaina 17.10. klo. 16.30. Kaikki handiham-asioista kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Kokouspaikkana on Arlainstituutin Leijonaluola Espoon Leppävaarassa. Ajo-ohjeita voi kysellä SRAL:n toimistosta, p. (09) 562 5988 tai sähköposti: oh2hsj@sral.fi.

Kerholle oma vammaisohjaaja

Valtakunnallisella tasolla SRAL:lla on kaksi vammaisohjaajaa Tomi Piela, OH2JRO ja Juho Kojima, OH2HAS. Tämän lisäksi kerhot voivat valita itselleen vammaisohjaajan. Kerhon oma ohjaaja voi toimia kerhon handiham-jäsenten yhteyshenkilönä. Lisäksi hän voi esimerkiksi olla yhteydessä paikallisiin vammaisjärjestöihin ja tehdä radioamatööritoimintaa tunnetuksi niiden jäsenten keskuudessa. Toivotaankin, että yhä useampi kerho valitsisi oman vammaisohjaajan.

Kirjoituksia ja kuvia handiham-palstalle

Radioamatööri-lehdessä on handiham-palsta, jolle otetaan mielellään vastaan kirjoituksia ja kuvia. Materiaalia voi lähettää SRAL:n toimistoon, jonka osoite on PL 44, 00441 Helsinki. Pieniä tiedostoja voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen ra-lehti@sral.fi. Lisätietoja esimerkiksi kuvien tallennusmuodoista saa SRAL:n toimistosta Annikalta, OH2HSJ, p. (09) 562 5988 tai sähköposti: oh2hsj@sral.fi.

Materiaalia handiham-bulletiiniin

Handiham-bulletiiniin tarkoitettuja tiedotteita voi lähettää sähköpostiosoitteeseen: oh2hsj@sral.fi. Materiaalia voi lähettää myös postitse SRAL:n toimistoon. Tiedotteiden pitäisi olla perillä viimeistään handiham-bulletiinia edeltävänä torstaina.

Seuraava handiham-bulletiini

Seuraava handiham-bulletiini lähetetään lauantaina 9.11. klo. 14.30 Suomen aikaa taajuudella 3685 kHz.

Tämän kertainen bulletiini on luettavissa SRAL:n kotisivuilta alkuviikosta.
Takaisin