Handiham-bulletiini 08/2002

Bulletiinit:   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008     uusin
Tämä bulletiini tekstitiedostona

Handiham-bulletiini 08/02 9.11.2002
SISÄLTÖ
SRAL:n vammaistoimikunnan kokousuutisia
Seuraava vammaistoimikunnan kokous
Syyspäivien handiham-tapaaminen
Kerholle oma vammaisohjaaja
Kirjoituksia ja kuvia handiham-palstalle
Materiaalia handiham-bulletiiniin
Seuraava handiham-bulletiini

SRAL:n vammaistoimikunnan kokousuutisia

SRAL:n vammaistoimikunnan viime kokous pidettiin torstaina 17. lokakuuta Arlainstituutin Leijonaluolassa Espoossa.
Kokouksessa puhuttiin muun muassa siitä, että erilaisissa kerhotapahtumissa ja vammaisjärjestöjen tilaisuuksissa voisi pitää esitelmiä handiham-toiminnasta. Esitelmiä varten voisi tehdä valmiin esitelmäpohjan. Esitelmäpohjan luonnos yritetään saada valmiiksi Syyspäiviin mennessä.
Vammaistoimikunnan kokouksessa puhuttiin myös moppe- ja puhesyntetisaattoriprojekteista. Puhesyntetisaattoriprojektin tarkoituksena on saada rigeihin, joko sisäisiä tai ulkoisia syntetisaattoreita. Asiaa tutkitaan juuri Näkövammaisten Keskusliitossa ja vammaistoimikunta odottaa sieltä vastausta. Myös näkövammaisille sopivan mopen etsimistä jatketaan. On tarkoitus, että näkövammaisten käyttöön saataisiin samanlaisia moppeja, joissa olisi sama softa, näin moppejen käyttäjät osaisivat neuvoa toinen toisiaan.
Vammaistoimikunnassa puhuttiin myös Tampereen Syyspäivien handiham-tapaamisesta. Tapaaminen pidetään lauantaina 16.11. klo. 9.30 Steinerkoulun kahvilaluokassa. Laira-Teamin jäsen Maija lupasi tehdä mainoksen handiham-tapaamisesta.
Lisäksi vammaistoimikunnassa suunniteltiin handiham-kilpailua. Kilpailu voisi ehkä olla VHF-testin yhteydessä, koska silloin on paljon asemia äänessä. Kilpailun suunnittelua jatketaan. Kaikki ideat ja vinkit ovat tervetulleita vaikkapa sähköpostiosoitteeseen: vammaistoimikunta@sral.fi.

Seuraava vammaistoimikunnan kokous

Seuraava vammaistoimikunnan kokous pidetään keskiviikkona 20.11. klo. 16.30. Kaikki handiham-asioista kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Kokouspaikkana on Arlainstituutin Leijonaluola Espoon Leppävaarassa. Ajo-ohjeita voi kysellä SRAL:n toimistosta, p. (09) 562 5988 tai sähköposti: oh2hsj@sral.fi.

Syyspäivien handiham-tapaaminen

SRAL:n Syyspäivät pidetään ensi viikonloppuna Tampereella. Syyspäivien handiham-tapaaminen pidetään lauantaina 16.11. klo. 9.30 Steinerkoulun kahvilaluokassa. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tervetuloa.

Kerholle oma vammaisohjaaja

Valtakunnallisella tasolla SRAL:lla on kaksi vammaisohjaajaa Tomi Piela, OH2JRO ja Juho Kojima, OH2HAS. Tämän lisäksi kerhot voivat valita itselleen vammaisohjaajan. Kerhon oma ohjaaja voi toimia kerhon handiham-jäsenten yhteyshenkilönä. Lisäksi hän voi esimerkiksi olla yhteydessä paikallisiin vammaisjärjestöihin ja tehdä radioamatööritoimintaa tunnetuksi niiden jäsenten keskuudessa. Toivotaankin, että yhä useampi kerho valitsisi oman vammaisohjaajan.

Kirjoituksia ja kuvia handiham-palstalle

Radioamatööri-lehdessä on handiham-palsta, jolle otetaan mielellään vastaan kirjoituksia ja kuvia. Materiaalia voi lähettää SRAL:n toimistoon, jonka osoite on PL 44, 00441 Helsinki. Pieniä tiedostoja voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen ra-lehti@sral.fi. Lisätietoja esimerkiksi kuvien tallennusmuodoista saa SRAL:n toimistosta Annikalta, OH2HSJ, p. (09) 562 5988 tai sähköposti: oh2hsj@sral.fi.

Materiaalia handiham-bulletiiniin

Handiham-bulletiiniin tarkoitettuja tiedotteita voi lähettää sähköpostiosoitteeseen: oh2hsj@sral.fi. Materiaalia voi lähettää myös postitse SRAL:n toimistoon. Tiedotteiden pitäisi olla perillä viimeistään handiham-bulletiinia edeltävänä torstaina.

Seuraava handiham-bulletiini

Seuraava handiham-bulletiini lähetetään lauantaina 14.12. klo. 14.30 Suomen aikaa taajuudella 3685 kHz.
Tämän kertainen bulletiini on luettavissa SRAL:n kotisivuilta alkuviikosta.
Takaisin