Lokaattorikilpailu

Lokaattorikilpailu

1.Lokaattorikilpailussa kilpaillaan suurimmasta työskennellystä määrästä lokaattoriruutuja. Kilpailu on jatkuva ja tulokset julkaistaan Radioamatööri-lehden VHF-kilpailupalstalla vuosittain sekä internetissä.

2. Kilpailu on voimassa erikseen jokaisella radioamatööritaajuusalueella 50 MHz lukien ja ylöspäin. Kaikki yhteydet, siitä lähtien kun alue on radioamatöörejä varten avattu, ovat voimassa. Tulosluettelossa ilmoitetaan tilasyistä vain 50 parasta tulosta.

3. Kilpailu on avoin kaikille Suomessa työskenteleville radioamatööreille.

4. Ainoastaan yhteydet asemiin maalla tai vesillä huomioidaan. Näihin eivät siis kuulu asemat, jotka työskentelevät lentokoneesta. Yhteyksiä translaattoreiden tai toistinasemien kautta ei hyväksytä.

5. Kaikki yhteydet on ajettava asemapaikoista, jotka sijaitsevat enintään 100 km läpimittaisen ympyrän sisäpuolella. Ympyrän keskipisteen ei tarvitse sijaita koti-QTH:ssa.

6. Kilpailuun voi osallistua useammallakin tulosilmoituksella, mutta se edellyttää, että eri tulosilmoituksilla ei ole yhteisiä aseman sijaintipaikkoja.

7. Jos vakio-QTH pysyvästi muuttuu, saa vanhasta QTH:sta työskennellyt ruudut laskea hyväkseen ilman välimatkarajoitusta. Pysyvästä muutoksesta on ilmoitettava tuloksen päivityksen yhteydessä. Tämä kohta on voimassa takautuvasti.

8. Lokaattorikilpailuun osallistuvan on lähetettävä VHF-kilpailumanagerille jokaisesta taajuusalueesta erillinen tuloslomake täydellisesti täytettynä.

9. Tuloslomakkeesta pitää löytyä tiedot seuraavassa järjestyksessä: ruutunumero (alkaen 1.), lokaattori, vasta-asema, vuosiluku ja etenemismuoto. Listan jokainen sivu on varustettava listan lähettäjän kutsulla.

10. Jos vasta-asema ei tunne QTH:taan, on se ilmoitettava riittävän tarkasti ja yksiselitteisesti. Kilpailijan on sen jälkeen itse laskettava oikea lokaattori. Myös vanha lokaattori hyväksytään, jos yhteys on pidetty ennen vuotta 1986.

11. Tulosluettelossa julkaistaan myös pisimmät yhteydet eri etenemismuodoilla. Tästä syystä kilpailija itse etsii pisimmät yhteydet eri etenemismuodoilla sekä MS + MB yhteyksien lukumäärän ja ilmoittaa ne lomakkeessa. VHF-kilpailumanageri tarkistaa nämä etäisyydet. Ilman näitä tietoja tuloksia ei oteta listalle! Esimerkki:

Aurora                     1638 km                       KO24wq                       LY2BA

Tropo                       1835 km                       JO55sa                       OZ1YU

Es                          2002 km                       IN65rt                           S55A 

12. Palkintoja ei tässä kilpailussa jaeta.

13. Tulosilmoitukset joko sähköpostilla vhfcontest ät sral piste fi tai osoitteella : Juho Kukkula OH6ZZ, Härmänraitti 23, 60200 Seinäjoki.kilpailusivulle