Ruutukilpailu

OH Ruutukilpailu

1.Ruutukilpailussa kilpaillaan suurimmasta työskennellystä määrästä lokaattoriruutuja yhden kalenterivuoden aikana (1.1.-31.12.).  

2. Kilpailu on voimassa erikseen jokaisella radioamatööritaajuusalueella 50 MHz lukien ja ylöspäin.  

3. Kilpailu on avoin kaikille Suomessa työskenteleville radioamatööreille. 

4. Ainoastaan yhteydet asemiin maalla tai vesillä huomioidaan. Näihin eivät siis kuulu asemat, jotka työskentelevät lentokoneesta. Yhteyksiä translaattoreiden tai toistinasemien kautta ei hyväksytä. 

5. Kaikki yhteydet on ajettava asemapaikoista, jotka sijaitsevat enintään 100 km läpimittaisen ympyrän sisäpuolella. Ympyrän keskipisteen ei tarvitse sijaita koti-QTH:ssa. 

6. Kilpailuun voi osallistua useammallakin tulosilmoituksella, mutta se edellyttää, että eri tulosilmoituksilla ei ole yhteisiä aseman sijaintipaikkoja. 

7. Jos vakio-QTH pysyvästi muuttuu, saa vanhasta QTH:sta työskennellyt ruudut laskea hyväkseen ilman välimatkarajoitusta. Pysyvästä muutoksesta on ilmoitettava tuloksen päivityksen yhteydessä.  

8. Ruutukilpailuun osallistuvan on lähetettävä VHF-kilpailumanagerille tiedot työskennellyistä lokaattoriruuduista eri taajuusalueilla. Tiedot on ilmoitettava seuraavassa järjestyksessä: taajuusalue, oma kutsu, oma lokaattori, ruutujen määrä, pisin yhteys tropona, pisin yhteys aurooran kautta, pisin yhteys Es:n kautta, pisin yhteys kuun kautta, pisin yhteys jollakin muulla etenemismuodolla. Esimerkki: 144MHz, OH5Z, KP30HW, 100, 200,300,400,500,600. 

9. Jos vasta-asema ei tunne QTH:taan, on se ilmoitettava riittävän tarkasti ja yksiselitteisesti. Kilpailijan on sen jälkeen itse laskettava oikea lokaattori. 

10. Kilpailijan on pyynnöstä esitettävä lista pidetyistä yhteyksistä VHF-kilpailumanagerille. 

11. Epäselvät tapaukset ratkaisee VHF-toimikunta 

12. Lokien viimeinen postituspäivä edeltävän vuoden kilpailusta on joka vuosi 2.1. Lokit postitetaan VHF-kilpailumanagerille osoitteeseen: 

Juho Kukkula, OH6ZZ
Härmänraitti 23
60200 Seinäjoki 

tai sähköpostilla osoitteeseen vhfcontest ät sral.fi. kilpailusivulle