Partiobulletiini 01/2004

Bulletiinit:   2002   2003   2004   2015   2016     uusin
Tämä bulletiini tekstitiedostona

Suomen Partiolaisten radiotiedotus numero 1/2004.
Annettu OH2S:n asemalta 25.4.2004

Partioviikolla tapahtuu

Maamme 75 000 partiolaista viettävät parhaillaan nimikkoviikkoaan yli 800:ssa
lippukunnassa ja 18:ssa piirissä kautta maan järjestämällä yrjönpäivänjuhlia, jakamalla Mannerheim-solkia ja muita merkkejä, järjestämällä kevätkatselmuksia, partiotaitokilpailuja ja partionäyttelyitä sekä osallistumalla jumalanpalveluksiin ja partiomessuun.

Partioviikolla toteutetaan myös palvelutempauksia: vieraillaan vanhusten hoitokodeissa, luovutetaan verta, pestään autoja ja osallistutaan talkoisiin.

Partioviikon tärkein päivä on Yrjön päivä 23.4. Partioliikkeen perustaja Robert Baden-Powell valitsi Pyhän Yrjön, hyveellisen ja rehdin heikkojen auttajan, partiolaisten suojeluspyhimykseksi ja esikuvaksi. Pyhän Yrjön taistelu lohikäärmeen kanssa kuuluu keskeisiin partiotarinoihin.

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n toiminnassa on meneillään kolmevuotisen Matkalla metsään -teeman viimeinen toimintavuosi. Teemalla on haluttu korostaa retkeilyn keskeistä asemaa ja merkitystä partiotoiminnassa.

Suomen Partiolaiset ry:n radioamatööriasemat OH1SUF, OH2SUF, OH3SUF, OH4SUF, OH6SUF, OH7SUF, OH8SUF ja OH2S ovat osallistuneet partioviikkoon pitämällä QSOja ja kertomalla paikkakuntien partiotoiminnasta.

Tarus kokoaa 11 700 partiolaista Padasjoelle

Suomen Partiolaisten viides kansainvälinen suurleiri kokoaa kesällä 28.7.-5.8. tuhansia suomalaisia ja ulkomaalaisia partiolaisia Padasjoelle. Iso-Tarus-järven maisemiin saapuu leirivieraita eri puolilta maailmaa - kaukaisimmat Australiasta, Mosambikista ja Taiwanista. Leirin suojelijana toimii pääministeri Matti Vanhanen.

Taruksen ohjelma painottuu retkeilyyn järvimaisemissa. Kangasmetsään nouseva jättisuuri telttaleiri huipentaa Suomen Partiolaisten kaksivuotisen teeman Matkalla metsään. Metsässä asumisen ja luonnossa selviytymisen lisäksi yhdeksän päivän leiri tarjoaa lapsille ja nuorille partioaate- ja kädentaito-ohjelmia. Leirin radioamatööriasema OH2S toimii koko leirin ajan ja leiriltä annetaan myös partiobulletiini. Lisätietoja radioaseman toiminnasta antaa Jussi Vaittinen. Hanen sähköpostiosoitteensa on jussi.vaittinensp.partio.fi.

Leirin kruunaa perinteinen yön yli kestävä vaellus eli haikki, jonka reitti kuljetaan alle 10 hengen tutuissa ryhmissä eli vartioissa. Haikilla korostuvat luonnossa selviytyminen, sopiva fyysinen rasitus ja oman ryhmän yhteistoiminta. Suurleirin erityistunnelma on aistittavissa kaikkien 11 700 leiriläisen kokoontuessa isoihin yhteisohjelmiin kuten avajaisiin, suurelle iltanuotiolle ja päättäjäisiin.

Päijäthämäläisen Padasjoen kunnan asukasluku yli kolminkertaistuu Taruksen ajaksi. Iso-Tarus-järven ympärille rakentuvasta telttakaupungista löytyvät kaikki palvelut jätehuollosta leiripalokuntaan ja leirisairaalaan. Leirikaupungin rakentavat ja leirin ohjelmasta huolehtivat vapaaehtoistyönä 16 vuotta täyttäneet nuoret johtajat sekä aikuiset partiolaiset. Tarus on näille 4 030 vapaaehtoiselle palvelutehtävissä toimivalle myös merkittävä koulutustapahtuma, jonka aikana moni pääsee ensimmäistä kertaa mukaan organisoimaan ja toteuttamaan tämän suuruusluokan hanketta.

Kansainvälisyys on tärkeä osa Tarusta. Ulkomaalaisia partiolaisia leirille on
tulossa noin tuhat eri puolilta maailmaa. Suurimmat ulkomaalaisryhmät ovat tulossa Euroopasta, muun muassa Iso-Britanniasta. Kansainväliset partiovieraat osallistuvat Tarukselle suomalaisten tapaan joko leiriläisinä tai palvelutehtävissä toimien. Leirin lisäksi ulkomaalaisille partiolaisille tarjotaan mahdollisuus muutaman päivän mittaiseen perhevierailuun suomalaisissa isäntäperheissä tai pieneen kiertomatkaan Suomessa.

SUF-awardia metsästämään

Tänään ja huomenna on helppo bongata Suomen Partiolaisten SUF-asemia. Yhteyksistä saa pisteitä SUF-awardiin. Suomen Partiolaisten julkaiseman awardin saa hankkimalla 10 pistettä. Jokaisesta eri SUF-asemasta saa yhden pisteen. Pisteen saa myös asemista OH2S ja OH2SGF. Awardianomukset toimitetaan Markus Ilvoselle, OH3RM. Anomukseen on liitettävä tiedot yhteyksistä ja kahden radioamatöörin todistus. SWL-asemat voivat saada todistuksen lähettämällä saadut QSL-kortit. Todiste on maksuton.

Kiinnostaako kansainväliset partioympyrät

Englannissa järjestetään vuonna 2005 pääasiassa Euroopan alueen partiolaisille suunnattu Eurojamboree ja vuonna 2007 21. maailmanjamboree, jossa samalla juhlistetaan partioliikkeen 100-vuotista taivalta.

Nyt myös suomalaisilla partiolaisilla on loistava mahdollisuus päästä mukaan tekemään näitä unohtumattomia tapahtumia kaikille maailman partiolaisille. Leirien internet-sivustoilla avautuu koko ajan uusia, mielenkiintoisia pestejä. Tällä hetkellä auki olevat tehtävät liittyvät muun muassa alaleireihin, leiriohjelmaan, huoltoon, internet-sivujen tuottamiseen ja vip-vieraisiin.

Tarkat kuvaukset tehtävistä sekä hakumenettelyn löydät internetosoitteesta: www.scouting2007.org/english/staff.php.

Uusia tehtäviä avautuu sivulla lähes viikoittain.

Muistathan valmistautua JOTAan

Radiopartiolaisten vuoden suurtapahtuma Jamboree-On-The-Air pidetään jälleen lokakuun kolmantena viikonloppuna. Jo nyt kannattaa käynnistää valmistelut. Haluaisitko huolehtia pää-aseman OH2JAM:n toiminnasta. Entä haluaisitko JOTA:n aikana aktivoida jotain SUF- tai SGF-asemaa? Lisätietoja saat Aukustilta lähettämällä sähköpostia osoitteella oh3ifsral.fi.

Tässä uutiset tällä kertaa. Hyvää partioviikon viikonloppua kaikille.

Suomen Partiolaiset ry:n asemalta OH2S annettiin radiotiedotus.