Radionuoret

Kuvassa on radioleiriläisiä.

Radioleiriläisiä seuraamassa SSTV-kuvan
piirtymistä Juuson, OH1BAR tablettiin. Kuva: OH1EG.Youngsters on the Air (YOTA) 2017 - Haku auki!

Yota-tiimi

YOTA-tiimi 2016, kuva OëVSV & HAM-YOTA

YOTA tulee taas ja tänä vuonna se järjestetään Iso-Britanniassa 5.-12.8.2017. Tällä kertaa tapahtumaan osallistuu noin 80 nuorta ympäri Eurooppaa, Afrikkaa ja jopa Japanista. Kyseessä on viikon mittainen leiri täynnä radioamatööriaiheista ohjelmaa, rakenteluworkshoppeja, kettujahtia, SOTA-aktivointia, leiriasemalta workkimista sekä retkiä lähiseudulle. Mahtava tilaisuus nuorille tutustua samanhenkisiin ihmisiin muista maista ja saada kansainvälisiä ystäviä radioamatööritoiminnan kautta. Leiri järjestetään Iso-Britannian partiopäämajassa, Gilwell parkissa, jossa on mm. kiinteä radioasema.

Suomen tiimiin mahtuu tänä vuonna vain kaksi 15-25-vuotiasta jäsentä sekä 18-30-vuotias tiiminvetäjä. Liitto kustantaa nuorten tapahtumaan osallistumisen. Jos haluat mukaan, ota yhteyttä Katiin, OH2FKX, osoitteeseen oh2fkx ät sral piste äf ii. Ilmoittautumiset mahdollisimman pian, mutta viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. Laita sähköpostin otsikoksi "YOTA2017 ilmoittautuminen". Lisätietoja suoraan Katilta.

Lisätietoja tulevasta tapahtumasta ja YOTAsta yleensä

Kuvia ja juttuja edellisistä YOTA-tapahtumista löytyy tältä sivulta kohdasta "Kuvia ja tarinoita menneistä tapahtumista".

Työpaja.

WSPR-työpaja. Kuva: OëVSV & HAM-YOTA.

Leirikoulu 2017

Leirikoulussa 2016.

Kuva leirikoulusta 2016. Kuvaaja OH1EG.

Suomen Radioamatööriliitto ry. järjestää leirikoulun 2.-9.7.2017 Tammelan Mustialassa. Leirikoulu on tarkoitettu kaikille radioamatööriharrastuksesta kiinnostuneille.

Leirikouluviikon aikana tutustutaan radioamatööritoimintaan ja opiskellaan perusluokan radioamatööritutkinnon asioita. Jokainen saa rakentaa elektroniikkarakennussarjan juottamalla. Halukkaat pääsevät kokeilemaan yhteydenpitoa radiolla. Leirikoulussa on mahdollista suorittaa radioamatööritutkinto.

Majoitus on Mustialassa HAMK:n tiloissa. Leirikoulu on osittain samaan aikaan Suomen Radioamatööriliiton suurimman vuosittaisen tapahtuman, kesäleirin, kanssa. Kesäleiri pidetään myös Mustialassa ja leirille saapuu monta sataa kävijää. Leirikoululaiset osallistuvat osittain myös kesäleirin ohjelmaan.

Leirikoulumaksu on 160 euroa (alle 12-vuotias) ja 190 euroa (muut). Maksu sisältää opetuksen, luentomateriaalin, ruokailun ja majoituksen sekä mahdolliset radioamatööritutkinnot.

Ilmoittautumiset 9.6.2017 mennessä. Ilmoittautumislomake

Leirikouluesite (pdf)

Viestileiri 2017

Viestileirillä

Teltassa asumista Viestileirillä. Kuva: OH1EG.

Radiopartiolaisten ja Suomen Radioamatööriliiton nuorisotoimikunnan järjestämä Viestileiri oli tarkoitus pitää 7.-9.4. Auran Kettulinnassa. Leiri on valitettavasti peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.


Kuvia ja tarinoita menneistä tapahtumista

2017