Omakutsupalvelu

SRAL tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden saada sähköpostiosoitteekseen oman kutsunsa @sral.fi . Osoite on siis esimerkiksi muotoa: oh2a@sral.fi. Palvelun käyttöönotto edellyttää, että sinulla on toimiva sähköpostiosoite internetissä. Palvelu itsessään on maksuton ja sisältyy SRAL:n tarjoamiin jäsenetuihin.

Toimintaidea on siinä, että kun kutsullesi saapuu postia SRAL:n palvelimelle, se jälleenlähetetään automaattisesti todelliseen sähköpostiosoitteeseesi. Omakutsu toimii myös kotisivujen osoitteille, joten esimerkiksi http://www.sral.fi/oh1xyz (tai myös ilman www:tä) ohjaa selaimen edelleen OH1XYZ:n todelliselle kotisivulle, mikäli se on järjestelmän tiedossa.

Omakutsupalvelun saa käyttöönsä kun lähettää pyynnön osoitteeseen omakutsu@sral.fi. Kerro ainakin kutsusi sekä osoite, jonne postit tulee välittää. Jos olet uusi jäsen ja saanut kutsumerkin vasta äskettäin, kerro mielellään myös jäsennumerosi. Kerro myös kotisivusi osoite, jos sinulla sellainen on. Samalla saat linkin SRAL:n WWW-sivuille jäsenten kotisivujen listaan. Aktivointi tapahtuu maksimissaan parin viikon kuluessa pyynnöstä, käytännössä tosin nopeammin. Voit pyytää samasta osoitteesta myös muutoksia jo olemassaolevaan omakutsuosoitteeseesi.

Omakutsuosoitteen postinvälitys onnistuu tarvittaessa myös useampaan osoitteeseen kerralla. Esimerkiksi kerhon omakutsu voidaan ohjata sekä kerhon puheenjohtajalle että sihteerille. Jos jäsenellä on useampia kutsumerkkejä, haluttaessa eri kutsuihin liitetyt omakutsuosoitteet voidaan ohjata eri osoitteisiin.

Omakutsupalvelussa on myös roskapostinsuodatus, josta on olemassa erillinen dokumentti.

Virussuodatusta ei ole lukuunottamatta muutamaa varmaa tunnistetta sekä alkeellista liitetunnistusta, joka estää esimerkiksi .pif ja .scr -tyyppisten liitteiden lähettämisen. Nuohan ovat käytännössä aina viruksia, ja jos joku oikeasti haluaa lähettää kaverille oikean näytönsäästäjän, suositellaan lähettämään se suoraan tai edes pakkaamaan se zip-pakettiin. Kellään ei myöskään ole oikeasti mitään todellista syytä lähettää kenenkään omakutsuosoitteeseen .pif-liitettä.

Omakutsuosoitteita on käytössä yhteensä 2787 kpl. Niitä on 2278 henkilöjäsenellä ja 90 kerholla. Roskapostin suodatus on liitetty 294 osoitteeseen.
Pyydä sinäkin omasi, ellei sinulla jo ole!takaisin