Radioamatööripäivä Nautelankosken museossa 13.8.2017

Radioamatööriasema.
Radioamatööriasema.

Liedossa, Nautelankosken museossa järjestetään radioamatööripäivä sunnuntaina 13.8. klo 12.00-15.00. Museon osoite on Nautelankoskentie 40, Lieto As.
Lauri Nautelan museoon seitsemättä kertaa perustettava radioamatööriasema on äänessä fonella ja CW:llä 80 ja 40 metrillä. Operaattoreina ovat Jouko Lehto, OH1NN ja Matti Seulanto, OH1LAR. Kumpikin pitää yhteyksiä omalla tunnuksellaan. Muita radioamatöörejä kutsutaan mukaan vasta-asemiksi.
Rigeinä ovat IC-718-radiot. Niiden lisäksi nähtävillä ovat kenttäradio Topi eli VR 3, kenttäpuhelin VPAP sekä salauskiekko Allu.
Workkimisen lomassa kerrotaan radioamatööritoiminnasta sekä radioamatööriksi opiskelusta. Jokaiselle museovieraalle annetaan radioamatööritoiminnan esittelylehti.
Asemalta workitaan ensin puoli tuntia CW:llä ja sen jälkeen puoli tuntia fonella. Yhteydenpitoa jatketaan samassa järjestyksessä puolen tunnin jaksoissa tapahtuman ajan.
Klo 13.00 on ohjelmassa radioamatööripäivän esitelmä Matti-partiot Karjalan Kannaksella kesällä 1944, Seppo Hynnä, OH1EBI (Varsinais-Suomen Viestikilta).
Radioamatööriaseman rakentaminen alkaa lauantaina 12.8. klo 10.00. Antennien asennusta ja radioaseman rakentamista voi vapaasti tulla seuraamaan.
Nautelankosken museo, kahvio ja puoti ovat avoinna radioamatööriviikonloppuna molempina päivinä klo 12.00-17.00. Museoon, radioamatööripäivään ja luennolle on vapaa pääsy.
Radioamatööripäivän järjestävät: Varsinais-Suomen Viestikilta, Jouko Lehto OH1NN ja Matti Seulanto OH1LAR sekä Liedon museo.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media