SRAL tiedote koronavirusepidemian vuoksi – päivitetty 12.4.2020

Logomerkit.

Valtioneuvoston sekä Liikenne- ja viestintäviraston jatkettujen poikkeustilaohjeistuksien johdosta SRAL päivittää omaa tiedotettaan koronavirusepidemian johdosta.

  1. Liikenne- ja viestintäviraston ohjeistuksen mukaisesti radioamatöörin pätevyystutkintojen keskeyttämistä jatketaan ainakin 13.5.2020 saakka. Uusia radioamatöörin pätevyyskoetilaisuuksia ei järjestetä tänä aikana. Jatkosta tiedotetaan myöhemmin.
  2. SRAL:n kesäleiri Räyskälässä 2020 perutaan. Päätös on tehty yhteisymmärryksessa ja yhteistyössä tapahtumajärjestäjän kanssa. Taloudellisten sekä erityisesti terveydellisten riskien katsotaan olevan nykytilanteessa liian korkeat. Tapahtumaa ei ole mahdollista siirtää syksylle tapahtumapaikan käyttövarausten vuoksi.
  3. Liiton kevätkokouksen kohtalo on edelleen avoin. On mahdollista että kevätkokouksen asiat (tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vahvistaminen, vastuuvapauden myöntäminen tilivelvollisille) joudutaan siirtämään syyskokouksen 2020 päätettäviksi. Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi asiassa konsultoidaan liiton lakimiestä.
  4. Liikenne- ja viestintävirasto on myöntänyt liiton käyttöön kustannuksetta koronavirusepidemian vuoksi kotona pysyttelyyn ja kotoa radioamatööriyhteyksien pitämiseen kannustavat aktiviteettikutsumerkit OH*STAYHOME kaikilla piirinumeroilla ajalle 3.4.-3.7.2020. STAYHOME-aktiviteetista löytyy erillinen ohjeistus liiton verkkosivuilta.
  5. Liiton toimisto pidetään suljettuna kävijöiltä 31.5.2020 saakka. Toimiston palvelut ovat saatavilla normaaleina aukioloaikoina puhelimitse sekä sähköpostitse.
  6. Liiton tilin- ja toiminnantarkastukset on suoritettu normaalin aikataulun mukaisesti. Tilin- ja toiminnantarkastajat ovat toimittaneet kertomuksensa, eikä tarkastuksissa havaittu huomautettavaa. Asiakirjat julkaistaan liiton verkkosivuilla osoitteessa https://sral.fi/kevatkokous2020/ lähipäivinä.
  7. Liiton henkilökunnan esimiesjärjestelyistä, tiedotusvastuusta sekä hallituksen koollekutsumisvastuusta on päätetty siinä tilanteessa että puheenjohtajisto on yhtä aikaa sairauden tai muun syyn vuoksi estynyt hoitamaan tehtäviään.

Edellä mainittujen lisäksi liitto kannustaa edelleen jäsenkerhojaan noudattamaan viranomaisten sekä Valtioneuvoston määräyksiä. Kerhoiltojen pitämistä kerhotiloissa ei toistaiseksi suositella, sen sijaan suosittelemme hyvin lämpimästi kerhoiltojen pitämistä bandeilla. Nyt jos koskaan tulee huolehtia omien asemien sekä toistinten kunnosta.

Esimerkiksi digitaaliseen puheeseen perustuvassa FinDMR-verkossa aktiviteettimäärät ovat kasvaneet kiitettävästi poikkeustilanteen aikana. Suomessa on jo lähes 1000 rekisteröityä DMR ID-numeroa. Myös analogitoistimilla sekä HF:llä aktiviteetti on lisääntynyt. Tämä on erittäin positiivista ja liitto kannustaa kaikkia workkimaan toisiaan aktiivisesti.

Liiton hallitus, henkilökunta ja toimihenkilöt haluavat kiittää radioamatööriyhteisöä sekä Liikenne- ja viestintäviraston osaavia virkamiehiä tuesta, ymmärryksestä ja jaksamisesta vaikeassa tilanteessa.

Suomen Radioamatööriliiton hallituksen puolesta,
Tuomas Tauriala OH3ERV
Puheenjohtaja

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media