Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 02/2021, 16.1.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 16.1. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K. (EDIT: Bulletiinin luku jouduttiin perumaan säätilanteen vuoksi.)

SISÄLTÖ
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
* Jäseniltä pyydetään esityksiä tunnustuspalkintojen saajiksi *
* Liiton 100-vuotishistoria julkaistaan ensi viikolla *
*  Tule mukaan aktivoimaan juhlavuosikutsua OH100SRAL *
* Juhlavuoden ITE-näyttelyyn etsitään laitteita *
*Kirjoituskutsu jäsenistölle *
* YL-toimikuntaan etsitään uusia jäseniä *
* Toimisto tiedottaa *
* Perusluokan radioamatööritutkinto etäopetuksena Tampereelta *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *

* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
Jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle perusteluineen ja allekirjoituksineen viimeistään 17.2.2021 mennessä tai 2 kk ennen kevätkokousta. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL ry, hallitus, Kaupinmäenpolku 9, 00440 HELSINKI.

* Jäseniltä pyydetään esityksiä tunnustuspalkintojen saajiksi *
Esityksiä tunnustuspalkintojen saajiksi pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle 7.3.2021 mennessä. Esitykseksi riittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai vaihtoehtoisesti postin välityksellä.
Lisätietoja tunnustuspalkinnoista liiton verkkosivuilta.

* Liiton 100-vuotishistoria julkaistaan ensi viikolla *
Suomen Radioamatööriliiton 100-vuotishistoria julkaistaan ensi keskiviikkona 20.1. Tietokirjailija Jonna Pulkkisen kirjoittama historiikki ei ole pelkästään oman liittomme tarina, vaan se on myös kertomus suomalaisten radioharrastajien vaiheista aina 1900-luvun alusta tähän päivään. Lisätietoja kirjasta saa liiton verkkosivuilta sekä joulukuussa ilmestyneestä Radioamatööri-lehdestä.

*  Tule mukaan aktivoimaan juhlavuosikutsua OH100SRAL *
Liiton erikoiskutsu OH100SRAL on käytössä koko juhlavuoden 2021 ajan.Liiton jäsenet voivat varata kutsun käyttöönsä vaikkapa päiväksi. Pääset kokeilemaan pile-upia CW:llä, SSB:llä tai digimodeilla. Lue tarkemmat ohjeet SRAL100 -sivustolta, josta voit myös nähdä varauskalenterin.

*  Juhlavuoden ITE-näyttelyyn etsitään laitteita *
Tekniikan museossa tänä keväänä järjestettävässä ITE-näyttelyssä esitellään ITE-laitteita sadan vuoden ajalta. Tarkoituksena on antaa historiallinen läpileikkaus radioamatöörien itserakentelun kehittymisestä läpi vuosien. Löytyisikö siis sinulta tai kerholtanne näyttelyyn sopiva laite? Ehdotukset laitteista ja mahdolliset lisäkysymykset voi toimittaa Heikille, OH2BGX, osoitteeseen (Heikin kutsu) ät sral.fi. Lisätietoja liiton nettisivulta ja viimeisimmästä Radioamatööri-lehdestä.

*Kirjoituskutsu jäsenistölle *
Radioamatööri-lehti pyrkii julkaisemaan tämän vuoden joka numerossa juhlavuoden teemaan liittyviä kirjoituksia. Aihe voi liittyä henkilöön, tapahtumaan, asiaan tai johonkin merkkipaaluun tai käännekohtaan Liiton historiassa. Nettisivuilta www.sral.fi/tilaa-radioamatoorilehti löytyvät lehden aineistopäivät sekä ohjeet. Tarvittaessa ota yhteys toimitukseen, ra-lehti ät sral.fi.
Vuoden ensimmäinen Vipunen ilmestyy 26.1.2021.

* YL-toimikuntaan etsitään uusia jäseniä *
YL-toimikunta etsii vahvistuksia joukkoonsa. Mikäli YL-toiminnan, -kilpailujen ja -tapaamisien parissa toimiminen kiinnostaa, ota yhteyttä osoitteeseen yl ät sral.fi.

* Toimisto tiedottaa *
Vuoden 2021 jäsenmaksulaskut lähetetään helmikuun alkupuolella. Ne saapuvat joko postilla tai e-laskuna, jos on tehnyt e-laskutilauksen. Liitto suosittelee jäsenistölle e-laskutuksen käyttöönottoa. Lisätietoja omasta pankista tai liiton toimistolta.

* Perusluokan radioamatööritutkinto etäopetuksena Tampereelta *
Tampereen Radioamatöörit ry järjestää perusluokan radioamatööritutkintoon tähtäävän kurssin neljänä viikonloppuna 20.2. alkaen. Kurssi pidetään etäopetuksena ja mahdollisesti osittain OH3NE:n kerhotiloissa. Pätevyystutkinto järjestetään Tampereella, mutta ulkopaikkakuntalaiset voivat sopia tutkinnon järjestämisestä paikallisen tutkijan kanssa. Kurssin hinta on 15 €. Ilmoittautumiset kurssille 12.2. mennessä taloudenhoitajalle, talous ät oh3ne piste fi.
Kurssia saa mainostaa myös omalla kerhollasi, jos teillä ei ole mahdollisuutta järjestää omaa kurssia tänä keväänä.

* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Hungarian DX Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan BARG RTTY Sprint.

* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 23.1. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Vilma Törö, OH2VT.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media