OH Northern Lights 100-year -todiste (OH-NL-100)

OH2A:n QSL-kortti

OH-ASEMAT VOIMALLA EETTERISSÄ

 SRAL 100 -juhlia vietetään myös radioaalloilla. OH-asemat ovat määräänsä suurempi voima myös radiossa. OH-asemat tukevat liittoaan suuremmalla jäsenprosentilla kuin mikään muu IARU:n jäsenmaa. SRAL on kiitollinen OH-asemien tuesta ja kutsuu kaikki mukaan huomioimaan moninaiset Suomen radioaktiviteetit vuoden 2021 aikana. Palkkioksi osallistumisestasi saat ainutkertaisen OH Northern Lights 100-year -todisteen.
18.4. kansainvälisenä radioamatööripäivänä ja awardityöskentelyviikonloppuna 17.–18.4. on todisteen iso startti. Myös jo aikaisemmin juhlavuoden aikana pidetyt yhteydet kelpaavat todisteeseen. Esimerkiksi OH0W- ja OH100SRAL-asemia on jo alkuvuodesta aktivoitu tuhansilla yhteyksillä.

Lataa lokilomake:

YHTEYSPISTETAVOITE: 
Workkia a) 50 OH-asemaa ja b) 50 OF-asemaa vuoden 2021 aikana siten, että kumpikin a- ja b-ryhmä sisältää yhteyden jokaiseen perinteiseen OH-piiriin. Yhteyspistekertymä tästä on 100 pistettä. (OF-asemat tulevat ääneen 15.9.2021.)

YHTEYSPISTEKERROIN: 
Yhteyspisteet kerrotaan yhteyksillä seuraaviin SRAL:n asemiin: OH100SRAL, OH2A, OH0W, OF2HQ, OJ0C, OH2YOTA, OG2B, OH6SRAL, OI3AX, OF9X; (kymmenen (10) eri asemaa). Maksimipistemäärä on siten 1000.

ASEMIEN ESITTELY:
OH100SRAL: On SRAL 100 vuotta -juhlatunnus, jonka jokainen kerho tai ryhmä voi aktivoida vuoden 2021 aikana. Tähän liittyvät varaukset voi tehdä Janille, OH1NDA, Janin kutsu@nullsral.fi. Varauslista on nähtävillä SRAL100-sivulla.
OH2A: On perinteinen SRAL:n päämajan tunnus, jolla annettiin esim. SRAL:n bulletiini vuosikymmeniä. Kirjain A viittaa kaiken alkuun ja siihen liittyy aina ripaus erityistä kunnioitusta – erityisesti näin 100 vuoden taipaleen jälkeen.
OF2HQ: Maailmanlaajuinen IARU-liittojen aktiviteetti, IARU Radiosport, on heinäkuussa, jolloin IARU-jäsenliitot aktivoituvat jäsenryhmiensä avustamina. Nyt heinäkuussa on tarkoitus laittaa parhaat voimat liikkeelle myös siten, että eri puolilla sijaitsevat OF2HQ-asemat ovat linkitettyinä toisiinsa koko maan kattavalla tietoliikenneverkolla. 2020 oli SRAL IARU HQ-asemien sijalla 8. 
OH0W: Ahvenanmaa on Suomen lahja DXCC-maakeräilijöille. Se on aina hyvin edustettuna bandilla niin paikallisten kuin siellä vierailijoidenkin toimesta. Ahvenanmaan paikalliskerhot ovat suomalaisen UHF/VHF-toiminnan ikoneita, kun taas kolme HF-superasemaa; 1) OH0B/OH0R/OH0T/OH0X ja 2) OH0V sekä 3) OH0Z ovat kilpailutoiminnan masterdatan suosikkeja.
OJ0C: Märket-luoto on vastaavasti DXCC-maailman timantti. Jo yli 50 vuoden ajan se on ollut DX-miesten mekka, niin matka- kuin myös yhteyskohde. Kymmenet ja taas kymmenet DX-henkiset radioamatöörit läheltä ja kaukaa ovat saaneet Märketillä DX-kasteen. Yhteistyö Suomen Majakkaseuran (SMS) kanssa on toiminut loistavasti ja mahdollisuudet työskentelyyn tai vierailuun Märketille ovat olemassa.
OH2YOTA: SRAL:n nuorisotiimi on esimerkillisesti vienyt radioamatööritoimintaa nuorison keskuuteen. Nuoret puhuvat nuorille omaa kieltään. Moninaiset nuorisoaktiviteetit ovat juuri SRAL:n ominta itseään. SRAL:n nuoret järjestivät suuren YOTA tapahtuman Suomessa 2014 ja ovat osallistuneet OH-nuorten toimesta jokaiseen IARU:n järjestämään tapahtumaan. OH2YOTA on QRV nuorten toimesta. 
OG2B: Suomen IARU/NCDXF-majakka, OH2B, on osa kansainvälistä majakkaketjua. OH2B käynnistettiin 80-luvulla ja se lähettää aikasynkronoituja signaaleja viidellä (5) radioamatööribandilla ollen osa 18 aseman maailmanlaajuista majakkaverkkoa. ”Majakka” tulee workkimaan bandeille muutaman kerran juhlavuoden aikana. (Tutustu majakkaverkkoon.)
OI3AX:  Sotilasradiomatööritoiminnalla on merkittävät perinteet ja sen on edelleen tärkeä osa-alue saada varusmiehistä hyviä viestimiehiä ja kelpo radiioamatöörejä. Yhteistyö on mutkatonta ja kumpikin osapuoli hyötyy siitä. Viestirykmentistä Riihimäeltä on monen radioamatöörin taival alkanut. Sotilasradioasemia (OI) on noin 35 ja niitä koordinoi työnsäkin puolesta Marko, OH2LGW. 
OH6SRAL:  SRAL bulletiini on tiedotustoiminnan perinteinen kulmakivi. Lapuan bulletiiniasema on lähettänyt SRAL-tiedotteita  jo 40 vuoden ajan. Heikin, OH6ZS apuna oli alkuaikoina OH6SM.  Laskelmien mukaan Heikki on hiljaisilla hetkellään kunniotttanut yli 300 OH-amatööriä ajasta ikuisuuteen.”Lapuan ääni” siis kelpaa tähän juhlavuoden todisteeseen viettäen itse buletiinilähetysten 40-vuotisjuhlaa.
OF9X: Old-Father-Nine-Xmas on markkinoinut kansainvälisesti Suomea Joulumaana jo kuuden (6) vuoden ajan. Joulupukki on perinteisesti ollut tunnetuin suomalainen maailmalla, vaikka Joulupukin koti sijoitetaankin useimmin pohjoisnavalle. Massiiviset joulun radioyhteydet ovat pyrkineet korjaamaan tilannetta ja radiomaailmassa on Suomi selkeästi voittanut ”joulupukkisodan”!

Yksityiskohtaiset tiedot SRAL 100 -juhlavuoden aktiviteeteista ja todisteesta julkaistaan tulevissa RA-lehdissä ja tämä on vain ennakkovaroitus päästäksemme vauhdilla liikkeelle itse aktiviteettien suhteen. On myös tärkeää, että esim. OH-yhteyksistä tehdään lokikirjaukset tätä aktiviteettiä varten.

Nyt sitten vaan juhlavaihde päälle ja bandille. Valmistautukaamme kaikki kansainvälisiin onnitteluihin ja samalla onnitelkaamme toisiamme. * Todisteen kansainväliset säännöt poikkeavat näistä kotimaan säännöistä joiltain osin.

Onnea superjahtiin toivottaa SRAL:n juhlavuoden toimikunta ja koko SRAL:n väki!

SRAL 100 -sivulle

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media