Stratosfääripallolento OH3VHH-1 lauantaina 17.7.

Stratosfääripallolento lauantaina 17.7.n OH3VHH-1 – vastaanota pallon APRS-paikkatietoja tai DVB-S-videolähetettä!

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA, tekee stratosfääripallolennon. Lento käyttää kutsumerkkiä OH3VHH ja suunniteltu lennon ajankohta on lauantaina 17.7. klo 10-11:00 ja lennon valmistelut alkavat jo klo 9:00 jälkeen. Lentoa voidaan siirtää huonon sään vuoksi sunnuntaille 18.7. tai lauantaille 31.7.

Pallolennon ja sen laitteiston suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana Jari OH3UW, Sami OH3EYZ sekä Mikael OH3BHX. Lennon pääasiallinen tarkoitus on erilaisten radiolähettimien testaus sekä lennon videointi ja valokuvaus. Erityisominaisuutena pallossa on mukana DVB-S1-lähetin, joka lähettää live-videokuvaa pallosta — lue ohjeet vastaanottoon!

Lennon ajankohta tarkentuu pian ja julkaisemme aikataulusta päivityksiä OH3AA:n sivuilla, SRAL:n ja OH3AA:n Facebook-sivulla sekä fin-ham-keskusteluryhmässä. Lisäksi Mikael OH3BHX julkaisee lennosta päivityksiä Twitter-tilillään @mikaelnou.

Pallon paikkatieto välittyy automaattisesti 2m APRS-toistinten ja IGate-laitteiden kautta seurattavaksi nettiin, kuten https://aprs.fi/ -palveluun.

Lyhyet suomenkieliset ohjeet radiolähetteiden vastaanottoon on OH3AA:n verkkosivuilla: https://oh3aa.fi/. Lisäksi Tarkempia teknisiä tietoja ja kuvia julkaistaan sivulla: https://0xfeed.tech/oh3vhh-1/ (englanniksi)

Pyrimme myös järjestämään YouTube-suoratoiston pallon lähetystapahtumasta sekä pallon DVB-S-videolähetyksestä. Julkaisemme suoratoistovideon SRAL:n YouTube-kanavalla.

Lisätietoja pallosta ja lähetteiden vastaanotosta voi kysyä Mikaelilta OH3BHX lähettämällä sähköpostia osoitteeseen oh3bhx@nullsral.fi.