Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 1/2022 8.1.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 8.1.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.

Uusi hallitus aloittaa ensi viikolla

Liiton juhlakutsuilla liki 20 000 kusoa

Perusluokan valtakunnallinen radioamatöörikurssi helmikuussa

Uusi kansallispuisto Sallaan

Silent Key

DX- ja kilpailutapahtuma huhtikuussa Tampereella

Kilpailut

Uusi hallitus aloittaa ensi viikolla

Suomen Radioamatööriliiton uusi hallitus järjestäytyy ensimmäisessä kokouksessaan torstaina 13. tammikuuta. Hallituksen jäseniä kuluvana vuonna ovat Dimi Doukas OH2DD, Jarmo Malinen OH2UBM, Tiina Nikumaa OH8BBO, Mikael Nousiainen OH3BHX, Vili Peippo OH5GE ja Timo Rinne OH5LLR.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan, joka toimii käytännössä puheenjohtajana Syyskokoukseen saakka. Liiton Syyskokouksen yhteydessä ensi syksynä järjestetään sääntöjen mukainen puheenjohtajavaali.  

Liiton juhlakutsuilla liki 20 000 kusoa

Liiton satavuotisjuhlien kunniaksi hankituilla OH100SRAL ja OF100SRAL -kutsuilla pidettiin juhlavuonna liki 20 000 yhteyttä. Valtaosa kusoista workittiin OH100SRAL -tunnuksella ja näiden kusojen QSL-kortit ovat lähdössä buroon kautta kaikille vasta-asemille lähipäivinä.

Lämpimät kiitokset liki neljällekymmenelle operaattorille, jotka aktivoivat juhlakutsuja. Heidän kesken arvotaan yllätyspalkintoja myöhemmin tammikuussa.

Suuret kiitokset myös koko operaatiota vetäneelle Janille OH1NDA, korttien tarroituksen hoitaneelle Reijolle OH4MDY ja suuren korttirumban työstäneelle Laivaston Radioamatöörit OH1AJ -kerholle.  

Perusluokan valtakunnallinen radioamatöörikurssi helmikuussa 

Lahden Radioamatöörikerho OH3AC järjestää yhdessä MPK:n kanssa perusluokan radioamatöörikurssin 15. helmikuuta alkaen. Huhtikuun ensimmäiselle viikolle asti kestävä kurssi järjestetään sekä valtakunnallisena verkkokurssina että lähiopetuksena Lahdessa.

Kursseille voi ilmoittautua 1. helmikuuta mennessä MPK:n kurssikalenterin kautta. Kurssimaksu on 10 euroa ja kurssista saa neljä kertausharjoitusvuorokautta.

Lisätietoja Lahden Radioamatöörikerhon kotisivuilta: www.oh3ac.fi

MPK:n kurssisivu: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/156611

Uusi kansallispuisto Sallaan

Maamme 41. kansallispuisto on saatu 1.1.2022 Itä- Lapin vaaramaisemiin. Sallan kansallispuisto noin kymmenen tuhannen hehtaarin maa – ja vesialue. Sallan kansallispuisto saa myös oman uuden OHFF -puistonumeron ja se tullaan lisäämään Kansallispuistoawardiin.

Lisätietoja Sallan kansallispuistosta löytyy Metsähallituksen sivuilta:

www.luontoon.fi

Silent Key

Tietoomme on tullut seuraavan radioamatöörikollegamme poismeno: Teuvo Korkiamäki OH2TJ. Kunnioitamme hänen muistoaan hetken hiljaisuudella.

DX- ja kilpailutapahtuma huhtikuussa Tampereella

Alkuvuoden mielenkiintoisin ja jännittävin DX & kilpailu -tapahtuma järjestetään huhtikuussa Tampereella.

22. DX & Contest Meeting on vuorossa huhtikuun toisena viikonloppuna, 9.-10.4., Sokos Hotelli Tornissa, Tampereen rautatieaseman läheisyydessä.

Luvassa on laadukkaita esitelmiä, nokkakusoja ja ajankohtaista asiaa harrasterintamalta. Varsinainen ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Lisätietoja OHDXF -kotisivuilta: https://www.ohdxf.fi/

Kilpailut

Huomenna, sunnuntaina käydään NRAU Baltic Contest. Tarjolla on kaksi erillistä kahden tunnin kisaa, puheella ja sähkötyksellä. Kisat käydään 40 ja 80 metrillä. Toivottavasti mahdollisimman moni OH-asema on mukana tosimielellä tai vasta-asemana.

NRAU Baltic Contest säännöt: https://www.nraubaltic.eu/

Muita viikonlopun kisoja ovat muun muassa EUCW 160 metrin kisa, Indonesian YB DX Contest ja Saksan DARC:n 10 metrin kilpailu.

Tiistaina on Nakkikisa 70 sentillä ja torstaina kuudella metrillä. Ensi viikonloppuna voi kisata ainakin Unkarin HA DX-kontestissa.

HA-DX Contest 2022: https://www.ha-dx.com/en/contest-rules

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 15.1.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä, tunnuksella OH2AA.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media