Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 8/2023, 25.2.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 25. helmikuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Liiton hallituksen kyselytunti ja kokoukset

Liiton kevätkokoukseen pyydetään jäsenaloitteita ja ehdotuksia ansioituneista

Radioamatööri 1/2023 on ilmestynyt

SRAL:n kesäleiri Vierumäellä 12.-16.7.2023 – Leiritiedote 2: Majoitukset ja OT-tapaaminen

T2-etä-preppauskurssi alkoi hyvällä suosiolla! Jatkuu tiistaina 28.2.

Viestiaselajin vuosipäivä 5.3. 

22nd DX & Contest Meeting -risteily

Radiokerhot tiedottavat vuosikokouksista

HF-viestiliikenneharjoitus järjestetään 17.–18.3.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton hallituksen kyselytunti ja kokoukset

Seuraavat hallituksen kyselytunnit järjestetään lauantaipäivinä 1. huhtikuuta sekä 3. kesäkuuta klo 14:00 taajuudella 3685 kHz. Hallitukselle voi jatkossa lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla. Lomakkeen löydät Liiton nettisivuilta

Seuraavat hallituksen kokoukset järjestetään 23. maaliskuuta ja 20. huhtikuuta.

Liiton kevätkokoukseen pyydetään jäsenaloitteita ja ehdotuksia ansioituneista

Kevätkokous kutsutaan koolle lauantaina 20.5. myöhemmin ilmoitettavassa paikassa. Kokoukseen järjestetään etäosallistumis- ja etä-äänestysmahdollisuus. Jäsenaloitteiden viimeinen jättöpäivä allekirjoituksineen on 20. maaliskuuta. klo 16:00. 

Hallitus pyytää jäsenistöltä ehdotuksia ansioituneista radioamatööreistä palkittavaksi. Liiton tunnustuspalkinnot perusteineen löytyvät Liiton nettisivuilta  Perusteltujen, kirjallisten ehdotusten viimeinen vastaanottopäivä on torstai 20. huhtikuuta. Esitykset tunnustuspalkintojen saajiksi tulee lähettää hallitukselle sähköpostitse hallitus ät sral piste fi tai postitse toimistolle.

Radioamatööri 1/2023 on ilmestynyt

Vuoden ensimmäinen Radioamatööri-lehti on ilmestynyt ja se on ladattavissa ilmaiseksi Liiton nettisivuilta. Lehti on aloittelijateemanumero, ja se pitääkin sisässään monipuolisesti tietoa harrasteesta. Aloittelijoille suunnattujen neljän jutun lisäksi lehdestä voi lukea YL-toiminnasta, Liiton kuulumisista ja tapahtumista sekä vuoden 2022 koontia eri näkökulmista.

SRAL:n kesäleiri Vierumäellä 12.-16.7.2023 – Leiritiedote 2: Majoitukset ja OT-tapaaminen

SRAL:n kesäleiri 2023 pidetään Vierumäen vapaa-aika- ja urheilukeskuksessa, Lahdesta 25 kilometriä koilliseen. Leiri on päivän normaalia pidempi, aina keskiviikosta sunnuntaihin 12.-16.7. Ohjelmaa ja tapahtumia riittää kaikille päiville.

Leiripäällikkönä toimii Mika Luttinen, OH3BZK. Talkoolaisista ja talkootyönjaosta vastaa Hanna Pohjantuli, OH7TO. Seuraava talkoolaisten tapaaminen on ma 6.3.

Seuraava leiriwebinaari ”Mitä Sinä haluat leiriltä?” järjestetään maaliskuun puolivälissä. Webinaarissa voit esittää omat toivomuksesi leiristä ja sen ohjelmasta. Myös sähköpostiin oh3ac@nulloh3ac.fi voi lähettää ajatuksia.

Leiriä varten varatut lähimajoitukset tulevat myyntiin huhtikuun alussa, mutta jo nyt on mahdollista varata majoitustilaa Vierumäen muista hotelleista ja laadukkaasta hirsihuvilakylästä. Majoitusvaihtoehdoista julkistetaan tiedote ensi viikolla. Myös leirin alustava kotisivu on viittä vaille valmiina.

Perinteinen OT-tapaaminen pidetään keskiviikkona 12. heinäkuuta.

Tervetuloa

T2-etä-preppauskurssi alkoi hyvällä suosiolla! Jatkuu tiistaina 28.2.

Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; yhteistyössä Zero Radio Club

ry:n, OH0V/OH4A; kanssa järjestämä T2 -preppauskurssi sai jo hyvän suosion. Ensimmäisenä kurssi-iltana mukana oli 59 oppilasta. Kurssin opettajaa Jukkaa OH6LI; sparrasivat Reino, OH3mA; ja Rauno, OH3FR.

Kurssi on ilmainen ja tarkoitettu T2-moduuliin lukeville perusluokkalaisille. Kurssi jatkuu vielä kolmena tiistai-iltana kello 18:00-21:00 SA seuraavasti:

  • ti 28.2. kello 18:00-21:00 Vastaanottimet ja lähettimet
  • ti 7.3. kello 18:00-21:00 Antennit ja syöttöjohdot
  • ti 14.3. kello 18:00-21:00 Radioaaltojen eteneminen, mittaaminen ja häiriöt

Kurssi on preppauskurssi ja sillä käydään läpi valikoidusti T2-tutkinnon aihealueita. Materiaalia löytyy Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kotisivuilta.

Jokaisella kurssi-illalla on oma Teams-linkki, joka löytyy samalta sivulta. Kurssi-iltoina mukana olevat saavat linkin tallenteeseen.

Viestiaselajin vuosipäivä 5.3.

Pohjan Viestikillan sotilasradioamatööriasema OI8VK aktivoituu Oulusta juhlistaen Viestiaselajin vuosipäivää.

OI8VK kutsuu kaikkia suomalaisia radioamatööriasemia. Asema on äänessä lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan saakka. 

Asema päivystää Oulussa lauantaina 4. maaliskuuta. sekä sunnuntaina 5. maaliskuuta. USB:llä klo 08:00-10:00 Taajuudella 3.685 MHz, erityisen herkällä korvalla sotilasradioharrastajia ja perinneradioasemia LSB, USB ja AM modella.

Muina aikoina päivystämme FT-8 Digimodella ainakin 80m, 40m ja 20m bandeilla.

Operaattoreina Oulussa toimivat Ari OH8CCO sekä Jaakko OH8FCK.

22nd DX & Contest Meeting -risteily

Vielä on aikaa ilmoittautua 22nd DX & Contest Meeting -risteilylle. 

Vaihda radioaallot keväisiin Itämeren aaltoihin! DX & Contest meeting pidetään M/S Silja Symphonylla reitillä Helsinki-Tukholma-Helsinki 14.4.-16. huhtikuuta. Lisätietoja ilmoittautumisesta ja ohjelmasta löydät OHDXF:n nettisivuilta Ilmoittautumiset 8. maaliskuuta mennessä.

Radiokerhot tiedottavat vuosikokouksista

Jokilaakson radiokerho ry:n OH6D sääntömääräinen vuosikokous pidetään kerhomme tiloissa osoitteessa Koivutie 22, Jämsänkoski lauantaina 25. helmikuuta kello 13 alkaen

Turun Radioamatöörit ry sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 23. helmikuuta. kello 18 yhdistyksen tiloissa Sommelossa, Sommelontie 61  Turku

Elimäen Radioamatöörikerho ry:n vuosikokous pidetään yhteisötila Puljulla (Elimäen vanha kunnantalo) lauantaina 4. maaliskuuta. kello 14 alkaen. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat.

HF-viestiliikenneharjoitus järjestetään 17.–18.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 17.- 18. maaliskuuta. MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset harjoitukseen 3. maaliskuuta mennessä MPK:n nettisivuillta. Myös Tommi OH7JJT antaa lisätietoja tarvittaessa. Tervetuloa mukaan!

Kilpailu- ja DX-uutisia – Talvikisan tulokset valmistuneet

Viime viikonlopun ARRL DX Contestin CW-osuus houkutteli mukaan ison joukon OH-kilpailijoita. Kisassa saatiin nauttia erityisesti hyvistä yläbandien keleistä ja monet OH-asemat tekivät hyviä tuloksia. SSB-osuus kilpaillaan viikon päästä maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. 

Tänä viikonloppuna järjestetään vuoden tärkein 160 metrin SSB-kilpailu CQWW 160 Meter Contest. Sähköttäjille on tarjolla Belgian radioamatööriliiton vuorokauden mittainen UBA Contest sekä sunnuntaina kolmen tunnin mittainen High Speed Club Contest

Viikon kiinnostavin DX-peditio eli Agalega & Saint Brandon on juuri alkamassa tunnuksella 3B7M. Peditiotiimi operoi saarella noin kymmenen päivän ajan. VK9WX Willisin saarella on saanut FT8-kaluston toimintaan ja on hyvin workittavissa Suomesta käsin useana päivänä viikossa. FT8WW Crozetilla on siirtynyt SSB-modelle ja operoi saarella maaliskuun puoleen väliin asti. 

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 4. maaliskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media