Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 22/2023, 10.6.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 10. kesäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Rantasalmelta tunnuksella OH2BRN.

AIHEET

Kevätkokouksen järjestelyt aloitettu uudelleen

Hallituksen seuraavat kyselytunnit

Kutsu kesäleirillä järjestettävään OT-tapaamiseen

PäijätHami: Ennakkoilmoittautuminen, OT-tapaaminen ja Kauppakatu

Hamigolf 2023

Keski-Uudenmaan radioamatöörien OH2AAP perusluokan kurssi

Radioamatööritutkintojen maksujen korotus

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kevätkokouksen järjestelyt aloitettu uudelleen

Hallitus on 7.6. kokouksessaan päättänyt, että kevätkokous järjestetään tulevan syksyn aikana. Kokouskutsu tullaan julkaisemaan RA-lehden numerossa 4/2023, johon mennessä selvitetään kokouksen päivämäärä ja kokouspaikka.

Kokouksen kutsuminen koolle aiemmin edellyttäisi kokouskutsun lähettämistä jäsenille kirjeenä, mistä aiheutuisi liitolle useiden tuhansien eurojen ylimääräiset kustannukset. Kevätkokouksen asialistalla ei myöskään ole sellaisia asioita, jotka vaatisivat kiireellistä päätöksentekoa tai jotka viivästyessään aiheuttaisivat liitolle taloudellista vahinkoa.

Hallituksen seuraavat kyselytunnit

Seuraavat hallituksen kyselytunnit järjestetään lauantaipäivinä 10.6. ja 12.8. klo 14:00 taajuudella 3685 kHz. Jos taajuudella 3685 kHz on kyselytunnin alkaessa liikennettä, kyselytunti voidaan siirtää lähellä olevalle taajuudelle 3680-3695 kHz.

Hallitukselle voi jatkossa lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla.

Kutsu kesäleirillä järjestettävään OT-tapaamiseen

SRAL kutsuu kesäleirin OT-tapaamiseen kaikki, joilla on ollut radioamatöörilupa vähintään 50 vuotta. Tapaaminen järjestetään kesäleirin yhteydessä torstaina 13.7. noin kello 12:30. Tilaisuus pidetään Vierumäen Country Clubin pääsalissa. Tilaisuus kestää korkeintaan kaksi tuntia.

Kyseessä on vapaamuotoinen tilaisuus, jossa on etusijalla vapaa seurustelu ja nokkakusoilu. Ohjelmassa on muun muassa

  • IARU:n ja SRAL:n tervehdykset
  • kahvia ja mansikkakakkua
  • muisteloita, hauskoja sattumuksia vuosien varrelta

Ilmoittautuminen OT-tapaamiseen pyydetään lauantaihin 1.7.2023 mennessä. Ilmoittautua voi leirin ennakkoilmoittautumislinkillä, joka löytyy sekä SRAL:n sivuilta että osoitteesta kesaleiri.oh3ac.fi. Tapaamiseen voi ilmoittautua myös sähköpostilla Liiton toimistoon tai kerhomestari@nulloh3ac.fi tai puhelimella 044 7001 599.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosi ja mainitse, jos mukanasi on avustaja. Ilmoittautuminen on ehdottoman tärkeää tilaisuuden ennakkojärjestelyjen takia.

Country Clubin navigaattori-osoite on Koulutuskeskuksentie 12, 19120 HEINOLA tai 19120 VIERUMÄKI

Lämpimästi tervetuloa!

PäijätHami: Ennakkoilmoittautuminen, OT-tapaaminen ja Kauppakatu

Kaikki suomalaiset radioamatöörit ja radiosta kiinnostuneet perheineen ja ystävineen kutsutaan PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7.2023 Vierumäelle!

Ennakkoilmoittautuminen alkanut vauhdilla

Vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen kesäleirille on alkanut vauhdilla ja palvelussa on ollut välillä jopa pientä ruuhkaa. Linkki ennakkoilmoittautumiseen löytyy sekä SRAL:n sivuilta että leirisivulta kesaleiri.oh3ac.fi

Ennakkoilmoittautuminen kuitataan ja sen yhteydessä kysytään myös alustavasti osallistumista leirin eri tapahtumiiin. Nämä tiedot auttavat järjestäjää kohdistamaan resurssit oikealla tavalla.

Jos ennakkoilmoittautumisessa on ongelmia, ota yhteys kerhomestari Ritvaan kerhomestari@nulloh3ac.fi tai puhelin 044 7001 599. 

OT-tapaaminen torstaina 13.7.2023

OT-tapaamiseen kutsutaan kaikki suomalaiset radioamatöörit, joilla on ollut lupa 50 vuotta tai pidempään. OT-tapaamisessa kuullaan IARU:n puheenjohtajan sekä SRAL:n puheenjohtajan tervehdykset.

OT-tapaamisesta tulee vielä erikseen SRAL:n jäsenille kutsu. Tapaamiseen tulevien tulee myös mielellään ennakkoilmoittautua edellä olevan ohjeen mukaan etukäteen painettavan leiripassin vuoksi. Tapaamisen aikana otetaan myös ryhmäkuva. 

Monenlaisia palveluita Kauppakadulla

Country Clubin aulasta lähtee Kauppakaduksi nimetty siipi, jonka varrelta leirille osallistuja löytää monenlaisia palveluita.

Kaupallisia toimijoita ja jo radioamatööritoimintaa vahvasti tukevia yrityksiä Kauppakadulla ovat RXTX-tuote Tampereelta, Koneita.com Seinäjoelta sekä Bebek Oy Lahdesta. Näiden leiritarjouksista voit lukea kesäleirisivulta.
Lisäksi Kauppakadulta löytyy myös SRAL:n täyden palvelun leiritoimisto ja QSL- korttien lähetyspiste, sähkötyskoe, leirin radioasema ja leiritoimisto.

Leirin kirppu- ja Rompetori sekä uudet kätevät palvelut

Kauppakadun päästä löytyy leirin ehkä suosituin käyntikohde Kirppu- ja Rompetori. Tilaan on välitön pääsy myös ulkokautta, muutaman metrin päähän ovelta. Peräkärrymyynti on myös muutaman metrin päässä. Kirpputori aukeaa heti keskiviikkoaamusta ja on auki aina iltayhdeksään.

Kesäleirisivulta löytyy kätevä Excel-ohjelma ”Tuotelomake.xlsx”. Voit lomakkeeseen kirjata myyntitavarasi ja nappia painamalla ohjelma tulostaa tavaraan tulevat lipukkeet. Ei enää kynällä tuhraamista!


Toki paikan päältä löytyy myös käsin täytettäviä lipukkeita.

Tervetuloa PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7.2023 Vierumäelle!

Hamigolf 2023

Golfia harrastavat radioamatöörit perheineen ovat tervetulleita perinteiseen Hamigolf-kisaan Vierumäen Cooke-kentälle. Hami Golf pelataan SRAL:n kesäleirin yhteydessä perjantaina 14.7. kello 12.30. Ole paikalla viimeistään 30 minuuttia ennen kisaa.

Kisaohjeet ovat tarjolla puoli tuntia ennen tapahtuman alkua. Pelimuoto on pb/hcp. Kiertopalkinnon saa hamssi, jolla on paras tasoituksellisen lyöntipelin tulos.

Kisan greenfee on 66€.  Kisakierros maksetaan caddiemasterille ennen peliä.

Ilmoittautumiset ennakkoon Juhalle, OH2LQ, juhakotala1@nullgmail.com tai puhelimitse 040 5089 698. Ilmoittautumiset 6.7. mennessä.

Mainitse nimi, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Keski-Uudenmaan radioamatöörien OH2AAP perusluokan kurssi 

Keski-Uudenmaan radioamatöörit ry – OH2AP järjestää perusluokan radioamatöörin tutkintoon johtavan hybridikurssin syys- ja lokakuussa 2023. Kurssilla käsitellään moduulit K ja T1. Lisätietoja sähköpostilla oh2ap(at)sral.fi

Radioamatööritutkintojen maksujen korotus

Radioamatööritutkintomaksuihin tulee korotus. Tutkintomaksu on 1.7.2023 lähtien 26 €/moduli ja Liitto tukee tutkintopäivänä alle 18-vuotiaita kokelaita 50% alennuksella tutkintomaksuihin. 

Radioamatööritoiminnan täysimittainen harrastaminen vaatii pätevyystutkinnon suorittamisen. Pätevyystutkintojen suorituksia valvoo ja pätevyystodistukset myöntää Viestintävirasto. Lisätietoa kouluttautumisesta löydät Liiton nettisivuilta

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viikonlopun HF-kontestitarjonnasta poimitaan Portugal Day Contest, jonka voi workkia CWllä, SSBllä tai Mixed-modella. Kertoimina ovat tietenkin DX-maiden lisäksi Portugalin maakunnat. Toinen mielenkiintoinen kilpailu on vain kahden tunnin pituinen Asia Pacific Sprint Contest sunnuntaina. Kilpailu workitaan SSBllä ja vain 20 ja 15 metrin bandeilla.

Seuraavan kahden viikon ajan mielenkiintoisin DX-operaatio VP6A Ducien saarella. Se on ensimmäinen laajamittainen remote DX-operaatio, jossa radioasemat viedään kohteeseen ja asemilta workkii yhteensä 14 operaattoria etäyhteydellä ympäri maailmaa. Operaatiossa käytetään alkuvuonna lanseerattua Radio In a Box -konseptia. Lisätietoja ja ajankohtaisen tilanteen löydät VP6A:n qrz.com -sivuilta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 17. kesäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media