Radioamatööri 3/2024 on ilmestynyt ja postitettu

Radioamatööri 3/2024 on ilmestynyt ja postitettu tilaajille. Uusin lehti on luettavissa digitaalisena SRAL:n jäsenarkistossa.

Hallituksen palstalla ääneen pääsee tällä kertaa Arto Liimatta OH2KW. Kilpailuosiossa perinteisen kalenterin lisäksi Raimo Lehto OH2BCI, OG9W analysoi IARU HF World Championship Contest 2023 kulkua ja tuloksia. Perinteikäs SRAL:n luotsaama Suomenmestaruuskilpailu on jälleen saanut historiaansa uudet mestarit vuosimallia 2023 ja Radioamatööristä voi lukea lisää kilpailun tuloksista.

Kesäleiri Joensuussa lähestyy, ja lehdestä voikin lukea HamKarelia 24 -leirin uusimmista kuulumisista. Seuraathan myös tiedotusta Pohjois-Karjalan radiokerho OH7AB:n leirisivuilla.

Jouni Ylisäe OH2LIO kirjoittaa artikkelissaan ’QRP Flora & Fauna – taivas vai helvetti?’ radioamatöörin matkailuautoelämästä ja CW-maailmasta. Arto Liimatta OH2KW puolestaan artikkelissaan ’Xiegu G90 HF ”puskaradio”’ jakaa omakohtaisen kokemuksensa kyseisestä puskaradiosta.

Tekniikkaosiossa Mika Suomalainen OH6HGW kertoo miten Yaesu FT-1000 MP:n näytön valon vaihtaminen LED-tyyppiseksi onnistuu. Postuumisti julkaistava Jarmo Mäkisen OH3CU (SK) ja Hamish Kellockin OH2GAQ englanninkielinen artikkeli ’A Vector Network Analyser with Gain and Noise Measurement Capability’ päättää tekniikkaosuuden. Silent key -palstalla kunnioitetaan edesmenneitä muistokirjoituksin.

Veli-Pekka Niiranen OH7FQH päivittää oppimateriaalin tilannetta ja esittää uuden koulutusstrategian käynnistämistä. Jukka Siitari SV9RMU, OH2AXE kertoo terveisensä Kreetalta ennen DX-kuulumisia. Jari Perkiömäki OH6BG on puolestaan toimittanut Kelikulman. Esa Korhosen OH7WV kirjoittama artikkeli pile-upin perusteista julkaistaan nyt ensi kertaa painettuna.

Radioamatööri-lehden seuraava aineistopäivä on 4.8.2024. Radioamatööri-lehti ottaa mielellään vastaan kuvia ja kirjoituksia. Tervetulleita ovat mm. tekniset artikkelit, matkakertomukset, kertomukset kerhon tapahtumista ym. radioamatööritoimintaan liittyvät kirjoitukset. Kirjoituksista maksetaan kirjoituspalkkio. Lue lisää Radioamatööri-lehdestä SRAL:n verkkosivuilta.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media