OHFF Flora & Fauna

OHFF Flora & Fauna

WWFF on kansainvälinen luontoaiheinen awardiohjelma. Sen osana toimii OHFF Flora & Fauna Finland. Awardin tarkoituksena on rohkaista radioamatöörejä pitämään yhteyksiä kansallis- ja luonnonpuistoista sekä luonnonsuojelualueilta, samalla saaden Suomen luontoa tutuksi. Aloittelevalle retkeilijälle, radioamatöörien kesken puskaradistille, saattaa löytyä tästä ohjelmasta helppoja luontokohteita läheltä kotia aktivoitavaksi. Monelle harrastajalle myös täysin häiriöttömille bandeille on mukava päästä pakenemaan taajamien tuomaa QRM purinaa. Hunttereille eli puska-asemien metsästäjille sekä suojelualueiden aktivoijille on WWFF ohjelmassa omat awardinsa. Aktivointi ja huntteri awardit ovat ilmaisia ja haettavissa WWFF kotisivulta rekisteröidyttyäsi.

 

OHFF aktivointi pähkinänkuoressa:

  • Valitse aktivoitava kohde OHFF-kartalta. Tutustu eri karttasivustoihin esimerkiksi retkikartta.fi ja valitse aktivointipaikka ennakkoon minne haluat mennä. Suomen ympäristökeskuksen karttapalvelusta voi katsella karttamateriaalia luonnonsuojelualueista sekä alueiden viralliset rajat löytyvät protectedplanet.net sivustolta.
  • Ilmoita minne olet menossa, milloin sekä mahdollinen aktivointi suunnitelmasi ja käytettävät taajuusalueet OHFF Facebook ryhmämme julkaisuihin sekä wwff.co/agenda/ (ei pakollinen)
  • Aja paikalle, retkeile kohdealueelle sekä varmista että koko asemasi kalusto on alueen rajojen sisäpuolella. Voit operoida autostasi tai ottaa asemakalustuksesi kantoon ”portable” työskentelyyn.
  • Mene wwff.co/dx-cluster/ tai pyydä kaveriasi spottaamaan sinut clusterille. Self spotting on tässä sallittua jotta huntterit löytävät sinut bandeilta ja saat tarvittavat QSO:t kasaan nopeasti. Voit spotata itsesi myös OHFF whatsapp cluster ryhmään jolla viestität aktiivisimmille OH hunttereille aktivoinnistasi. Linkki cluster ryhmään löytyy OHFF Facebook ryhmästä.
  • Dokumentoi aktivointipaikkasi ottamalla valokuvia esim. asemakalustosta, alueen rajapyykeistä, esittely kylteistä sekä todista olinpaikkasi ottamalla kuvakaappaus puhelimesi karttaohjelman olinpaikastasi tai kuva GPS koordinaateista. Lähetä todiste materiaali login mukana.
  • Tee logi aktivoinnin yhteydessä paperille tai tietokoneella. Sisällytä logiin kutsu, raportti, bandi ja aika. Lähetettävän login tekemiseen suositellaan Fast Log Enty ohjelmaa df3cb.com/fle/ jonka käyttöohjeet löytyvät OHFF sivuilta. Tallenna lopuksi logi .adif muotoon ja lähetä sähköinen logi sähköpostilla Suomen log managerille ohff.finland@gmail.com. Aktivoinnin tietosi siirtyvätwwff.co/logsearch/ sivustolle. Sivulta voit seurata aktivoimiasi sekä radiolla metsästämiäsi toisten aktivoimia kohteita. Kunnes wwff sivustolle on kerääntynyt tarpeeksi metsästämiäsi tai aktivoimiasi kohteita voit hakea Awardeja.

 

Tärkeät linkit:

 

OHFF yhteystiedot:

  • Koordinaattori Timo OH5EUY oh5euy@gmail.com
  • Log manageri Markus OH9MXE ohff.finland@gmail.com
  • Award manageri Petteri OH6PV ohff.award@gmail.com
  • OH44FF qsl manageri Keijo OG55W og55w@oh2j.info