SRAL:n 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumia

SRAL 100 vuotta

 

SRAL:n 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumia

 

Ensi vuonna vietetään liiton juhlavuotta. Joka kuukausi tulee tapahtumaan jotain erityistä, satavuotisjuhlaan liittyvää. Esimerkkeinä mainittakoon liiton historiakirjan julkaisu tammikuussa ja sekä fyysisessä tilassa, että verkossa järjestettävä valokuvanäyttely helmikuussa.

Tähän artikkeliin on koottu muutamia ensi vuoden tapahtumia. Toivomme, että mahdollisimman moni on mukana juhlavuoden vietossa. Valitse alta omat tapasi osallistua ja laita jo nyt päivämäärät ylös kalenteriin.

 

Maaliskuun 2021 ITE-näyttely 

ITE-näyttelyn tarkoituksena on esitellä radioamatöörien itse rakentamia radiolaitteita koko SRAL:n 100-vuotisen historian ajalta. Rakentelu ja kokeilu ovat olleet ja ovat edelleenkin tärkeä osa radioamatööritoimintaa.

Näyttelyn mahdollistamiseksi ja kattavaksi saamiseksi on jäsenistömme aktiivinen apu ensiarvoisen tärkeätä. Yksityisten amatöörien sekä kerhojen pöydiltä, kaapeista ja kätköistä löytyy taatusti mielenkiintoisia näyttelylaitteita. Toimivuutta, täydellisyyttä ja ehjyyttä ei näyttelyesineeltä vaadita. Ajan patinaakin saa olla. Replikat ja ihan uudetkin laiteet ovat tervetulleita.

Laitteen historia ja muut tiedot lisäävät näyttelyesineen kiinnostavuutta. Myös kuvat ja tiedot ajan virtaan kadonneista laitteista elävöittävät näyttelyä. Mielenkiintoisista ITE-laitteista kuvattujen nettivideoiden linkit ovat myös kiinnostavia.

Ottakaapa ITE-näyttelyasia asiakohdaksi syyskauden kerhoilloissanne. Tietoja näyttelyesineistä ja -asioista sekä kysymyksiä voitte lähettää Heikille, OH2BGX, omakutsuosoitteeseen.

Tulemme syksyn aikana kertomaan lisätietoja käytännön menettelyistä. Radioamatöörissä 2/2020, sivulla 9, oli artikkeli asiasta. Rakentakaamme yhdessä mieleenpainuva historiallinen ITE-näyttely 100-vuotisen SRAL:n sekä edesmenneiden ja nykyisten jäsenten kunniaksi.

 

OH100-työskentelytodistus 

OH100-awardia varten pidetään yhteys vähintään sadan eri OH-amatöörin kanssa, jotka ovat Suomen Radioamatööriliiton jäseniä. Yhteydet on pidettävä 1.1.–31.12.2021 välisenä aikana. Kaikki amatööreille sallitut bandit ja modet kelpaavat. Tarkemmat säännöt julkaistaan loppuvuodesta.

 

Liiton erikoiskutsu OH100SRAL 

Erikoiskutsu OH100SRAL on käytössä 1.1.–31.12.2021. Kutsua käytetään aktiivisesti kaikilla radioamatööreille sallituilla taajuusalueilla puheella, sähkötyksellä ja digitaalisilla lähetelajeilla. Kun kutsu ei ole liiton asemien käytössä, sitä voivat anoa mm. jäsenkerhot määräajaksi käyttöönsä. Tarkemmat ohjeet tulevat liiton sivuille.

 

OF-prefiksi OH-amatöörien käytössä 100 päivän ajan SRAL:n juhlavuoden kunniaksi

SRAL on anonut Traficomilta että OH-amatöörit saisivat käyttää OF-prefiksiä sadan päivän ajan alkaen 15.9.2021. Syyskuun 15. päivänä 1921 pidetyssä kokouksessa N.V.L. Radioyhdistyksen (sittemmin Suomen Radioamatööriliiton) säännöt hyväksyttiin lopullisesti. Asiasta tiedotetaan tarkemmin loppuvuodesta.

 

Muistathan myös liputuspäivän 15.9.2021 

Ensi vuoden syyskuussa vedetään lippu salkoon 100-vuotiaan Suomen Radioamatööriliiton kunniaksi. Yleinen liputtaminen on näyttävä ja huokea tapa tuoda julkisuutta Liitolle. Vedäthän sinäkin lipun salkoon kotonasi tai puhut taloyhtiössäsi, työpaikallasi tai oppilaitoksessasi asian puolesta. Muistakaa liputus myös kerholla, jos siihen on mahdollisuus, ja levittäkää sanaa liputuksesta kerhon jäsenten ja muiden radioamatöörituttavienne keskuudessa.

Miksi 15.9.?

Ilmari Jäämaan aloitteesta koottiin NVL-Radiomiesryhmä, josta syntyi N.V.L. Radioyhdistys. Yhdistyksen perustava kokous oli huhtikuussa 1921. Yhdistyksen säännöt hyväksyttiin lopullisesti ja Leo Lindell valittiin ensimmäiseksi puheenjohtajaksi 15.9.1921 pidetyssä kokouksessa. Tammikuussa 1924 yhdistys muutti nimensä muotoon Suomen Radioamatööriliitto N.V.L. ja vuonna 1926 syntyi itsenäinen Suomen Radioamatööriliitto, kun se erosi Nuoren Voiman Liiton alaisuudesta.

 

Lisätietoja 

Edellä mainittujen tapahtumien lisäksi on luvassa muun muassa elokuussa Turussa järjestettävä SYLRA:n tapaaminen.

Seuraa juhlavuoden tiedotusta ja tapahtumainfoa verkkosivuilta, bulletiineista ja lehdestä ynnä muilta liiton tiedotuskanavilta.

 

Takaisin SRAL 100 -sivulle