Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 10/2021, 13.3.2021


Denna bulletin blir läst från OH6A söndagen 14.3 kl. 15.00 Finsk tid på 3720 kHz +- QRM.
INNEHÅLL
* Inkvartering till förbundets sommarläger kan bokas fr.o.m. inkommande måndag *
* SRAL100 meddelanden *
* Kansliet meddelar *
* Silent key *
* OH2AP ordnar en kurs för elementär klass på distans *
* YL-cupen 2020 *
* Slutresultatet för FM-serien i inhemska HF-tävlingar 2020 *
* Stew Perry 160m tävlas detta veckoslut *
* Tävlingsnyheter *
* Nästa bulletin *
* Inkvartering till förbundets sommarläger kan bokas fr.o.m. inkommande måndag *
Sommarlägret under SRAL:s 100 årsjubileum ordnas av Riihimäen Kolmoset, OH3AD från torsdag till söndag 15-18.7.2021 i Eerikkilä Sport & Outdoor Resort i Tammela. Sommarlägerprogrammet kommer att innehålla presentationer, lopptorg, umgänge samt SRAL:s OT-träff genom inbjudan och en festsupé samt mycket mera. I samband med lägret hålls även Förbundets vårmöte. F
Inkvarteringen kan bokas fr.o.m. inkommande måndag, 15.3, kl. 08.00 framåt från den anmälnings- och bokningsblankett som finns på Eerikkiläs webbsidor. En länk till blanketten finns även på förbundets webbsidor. Om de olika inkvarteringsmöjligheterna kan du läsa mer på adressen eerikkila.fi. De reservationer som gjorts kan vid behov avbokas i fråga om Eerikkiläs tjänster utan avgift 30 dagar före det bokade evenemanget sker.
OBS! Anmälan till lägret ska göras med bokningsblanketten, trots att man enbart skulle delta i sommarlägerevenemanget och inte övernatta på plats. Detta är viktigt för att arrangören ska kunna bereda sig på en korrekt besökar- och måltidsmängd. Anmälningstiden går ut 31.5.
Mer information om lägret hittas på förbundets webbsidor.
Välkomna för att trivas bland radioamatörbefolkningen, önskar styrelsen för OH3AD!
* SRAL100 meddelanden *
Jubileumsårets fotoutställningar finns på adressen sral100kuvat.sral.fi.  Utställningarna skildrar radioamatörverksamheten och teknikens utveckling unde olika årtionden. Välkommen att bekanta dig med utställningerna!
Förbundets specialanrop OH100SRAL står hela jubileumsåret 2021 till förfogande åt förbundets medlemmar och medlemsklubbar. Läs noggrannare instruktioner på SRAL100-sidorna. OBS! Bland alla som aktiverat jubileumsanropet kommer det att lottas ut priser från förbundets tillbehörsförsäljning.
Enligt uppgift sker ITE-utställningen där egenbyggda radioamatörapparater från radioamatörer visas upp öppnas 20.4 på Tekniska museet i Helsingfors. SRAL100-arbetsgruppen  ber nu om namnförslag som är beskrivande och lätta att minnas till utställningen. Sänd dina namnförslag per e-post till Heikki, OH2BGX t.o.m. 15.3 på adressen oh2bgx (ät) sral.fi. Den som skickar in vinnarförslaget belönas med en SRAL 100 mugg!
* Kansliet meddelar *
På grund av den förvärrade coronasituationen i huvudstadsregionen kommer förbundets kansli att vara öppet endast enligt särskild överenskommelse under tiden 1.3. – 31.3. Om du har äende till basliet, ta kontakt per e-post toimisto ät sral.fi eller per telefon 09 562 5973.
* Silent key *
Kansliet har nåtts av budet att vår amatörbroder Juhani Elovalkama, OH1TK, lämnat oss. Vi hedrar Juhanis minne med en stunds tystnad.
* OH2AP ordnar en kurs för elementär klass på distans *
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry OH2AP ordnar en smågruppsdistanskurs som bereder till elementär klass radioamatörexamen. Kursen hålls under våren 2021. Mer information på klubbens webbsidor oh2ap.fi.
*  YL-cupen 2020 *
YL-cupen är en tävling för YL-amatörer som varar hela året. Tävlingsserierna är elementär klass och allmän klass. OH-kontakt = 1 piste, Europeisk kontakt = 2 pöäng och DX-kontakt = 3 poäng. Kontakterna kan hållas på CW eller phone eller blandat mellan bägge två. Välkomna med i tävlingen!
Förra årets resultatanmälningar bes sändas in t.o.m. första maj per e-post yl ät sral.fi eller per post till Förbundets kansli. Mer information på förbundets webbsidor.
På förbundets webbsidor har även den nya YL-kommittén presenterats. YL-kommittén hjälper gärna i samtliga ärenden som berör YL-verksamheten, t.ex. genom Facebook sidan OH-YLS eller via e-postadressen yl ät sral.fi.
* Slutresultatet för FM-serien i inhemska HF-tävlingar 2020 *
På förbundets webbsidor har slutresultaten för FM-serien i de inhemska HF-tävlingarna år 2020 publicerats. Vinnare av respektive klass är Finländsk Mästare och blir belönad med en Finländsk Mästare pokal. Även de som placerat sig andra och tredje belönas. Grattis till vinnarna!
* Stew Perry 160m tävlas detta veckoslut *
Tävlare! Och alla andra. Låt oss visa att vi ännu är vid liv, och inte bara med i andan. Denna lördag 13.3 med start kl. 15 GMT inleds Stew Perry 160 meters CW-tävling. Tävlingen varar 24 timmar, av vilket det är tillåtet att vara QRV 14. Reglerna hittas exempelvis på webbsidan kkn.net/stew.
Välkomna med!
* Tävlingsnyheter *
Detta veckoslut tävlas Stew Perry 160 m.
Nästa vecka tävlas NAC 1296 MHz på tisdag och NAC 70 MHz på torsdag.
Nästa veckoslut tävlas BaRTG HF RTTY och Russian DX Contest.
* Nästa bulletin *
Nästa bulletin blir läst från OH6A i Vasa om en vecka, söndagen den 21 mars klockan 15.00 Finsk tid på frekvensen 3720 kHz +- QRM.
Bulletinredaktör: Ronja Iso-Heiko.
Översättning: Patrik Willför, OH6GDX
Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media