Finlands Radioamatörförbund rf. eller SRAL är den nationella centralorganisationen för Finlands radioamatörer. SRAL främjar och stödjer amatörradioverksamheten. På de här sidorna hittar du information om amatörradion som hobby, vad radioamatörerna gör och hur du kan komma med i verksamheten.

Aktuellt

 • Personförändringar i förbundets styrelse
  Jarmo Malinen, OH2UBM, ordförande för Finlands Radioamatörförbund rf, har avgått från ordförandeposten och styrelseposten. Dessutom har styrelseledamoten Mikael Nousiainen, OH3BHX, avgått ur styrelsen. Styrelsen har behandlat och godkänt avskedsanmälan den 25 maj 2023. Styrelsen leds av vice ordförande Timo Rinne, OH5LLR, tills ny ordförande väljs för förbundet. Styrelsen kommer senare att informera om arrangemangen kring …
 • Vårmötet flyttas till tidpunkt som meddelas senare
  Styrelsen för Finlands Radioamatörförbund SRAL konstaterar att ett laglighetsproblem har uppstått vid sammankallandet av vårmötet den 20 maj 2023. Problemet är relaterat till förhandsregistrering till fjärrmötet, vilket inte nämns i SRAL:s stadgar. Den gällande föreningslagen kräver dock detta, varför mötet inte är stadgeenligt sammankallat. Vårmötet 2023 kommer att hållas på plats och tid som meddelas …
 • Resultaten från FT8 deltävling 3/2023 + K.S. Sainios jubileumstävling
  Resultaten från den tredje deltävlingen av FT8 finska mästerskapstävlingen har färdigställts. Klassegrare var OH1KH, OH1W, OH2KZE, OH6NMY och OH5FI. Deltävlingens resultat och ställningen i FM-serien kan du läsa på förbundets tävlingssidor. Läs närmare på finska här.
 • Anmälan till vårmötet via fjärranslutning öppen fram till mötets början
  Till skillnad från tidigare kommunikation är anmälan till mötet via fjärranslutning öppen fram till mötets början, så länge det är tekniskt möjligt. Mer detaljerad information om vårmötet och mötesmaterial finns på vårmötessidan: Vårmöte 2023. Öppna registreringsformuläret genom att klicka på länken nedan: REGISTRERINGSFORMULÄR
 • Klubbinfo 1/2023
  Innehåll Läs närmare på finska här.

Bläddra gamla nyheter >

SRAL:s kanslibulletin

Bulletinen läses på finska lördagar kl. 15.00 finsk tid från Grankulla, Lappo, Åbo och emellanåt från andra orter. Frekvenserna är 3685 kHz LSB och 7070 kHz LSB +/- QRM. Om lördagen eller föregående fredag är en helgdag läses bulletinen inte.

Bulletinen läses på svenska söndagar kl. 15.00 finsk tid med anropet OH6A på frekvensen 3720 +/- QRM.

Webbansvarig

Finlands Radioamatörförbund rf., toimisto@nullsral.fi
Ansvarig för de svenska sidorna: Jan Jylhä, oh1nda@nullsral.fi

Internationellt samarbete

IARU logo

SRAL är medlem i det nordiska samarbetsorganet Nordic Radio Amateur Union (NRAU) och i Internationella amatörradiounionen International Amateur Radio Union (IARU). IARU försvarar radioamatörers intressen i t.ex. frekvensärenden och uppehåller frekvensallokeringsrekommendationen. Europa hör till IARU Region 1, se regionindelningen och mer information på IARU:s webbsida. Det nordiska samarbetet syns för SRAL:s medlemmar bland annat som det nordiska tidningsarkivet och för ungdomar som olika former av nordisk ungsamarbete.

Samarbetsparter

Finlands radioamatörförbunds samarbetsparter erbjuder åt förbundets medlemmar fortgående förmåner och aktuella erbjudanden. Bekanta dig med nedan nämnda samarbetsparters erbjudanden och anslut dig som medlem. Alla medlemsförmåner och anslutningsblanketten hittar du här. Välkommen med!

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media