Finlands Radioamatörförbund rf. eller SRAL är den nationella centralorganisationen för Finlands radioamatörer. SRAL främjar och stödjer amatörradioverksamheten. På de här sidorna hittar du information om amatörradion som hobby, vad radioamatörerna gör och hur du kan komma med i verksamheten.

Jag hittar inte den information jag söker / FAQ – frågor och svar

Var kan jag läsa gamla kanslibulletiner? Var kan jag ladda ner Radioamatööri-tidningar eller SRAL:s protokoll? Hur meddelar jag SRAL om ändringar i min kontaktinformation? Och hur får jag en e-postadress för mitt eget anrop?

Du kan hitta svar på dessa och många andra frågor på sidan FAQ – frågor och svar!

Aktuellt

Bläddra gamla nyheter >

SRAL:s kanslibulletin

Bulletinen läses på finska lördagar kl. 15.00 finsk tid från Grankulla, Lappo, Åbo och emellanåt från andra orter. Frekvenserna är 3685 kHz LSB och 7070 kHz LSB +/- QRM. Om lördagen eller föregående fredag är en helgdag läses bulletinen inte.

Bulletinen läses på svenska söndagar kl. 15.00 finsk tid med anropet OH6A på frekvensen 3720 +/- QRM.

Läs tidigare bulletiner

Webbansvarig

Finlands Radioamatörförbund rf., toimisto (at) sral.fi
Ansvarig för de svenska sidorna: Jan Jylhä janjylha (at) hotmail.com

Internationellt samarbete

IARU logo

SRAL är medlem i det nordiska samarbetsorganet Nordic Radio Amateur Union (NRAU) och i Internationella amatörradiounionen International Amateur Radio Union (IARU). IARU försvarar radioamatörers intressen i t.ex. frekvensärenden och uppehåller frekvensallokeringsrekommendationen. Europa hör till IARU Region 1, se regionindelningen och mer information på IARU:s webbsida. Det nordiska samarbetet syns för SRAL:s medlemmar bland annat som det nordiska tidningsarkivet och för ungdomar som olika former av nordisk ungsamarbete.

Samarbetsparter

Finlands radioamatörförbunds samarbetsparter erbjuder åt förbundets medlemmar fortgående förmåner och aktuella erbjudanden. Bekanta dig med nedan nämnda samarbetsparters erbjudanden och anslut dig som medlem. Alla medlemsförmåner och anslutningsblanketten hittar du här. Välkommen med!