FAQ_frågor och svar

Information som ofta efterfrågas från SRAL:s kansli och funktionärer har sammanställts på denna sida. Det lönar sig att börja sökningen på den här sidan om du inte direkt vet var du ska leta. Om du inte hittar informationen du söker på denna sida, fråga kansliet via e-post eller telefon. Du hittar kansliets kontaktuppgifter och telefonservicetider på kamsliets hemsida. Vi kompletterar informationen på sidan vid behov!

Hur blir jag medlem i SRAL?

Information om medlemskap och en länk till medlemsansökan finns på sidan Bli medlem.

Hur meddelar jag SRAL om ändringar i min kontaktinformation eller radioamatörlicens?

Meddela ändringar online med hjälp av formuläret för ändring av kontaktinformation. Alternativt kan du även ringa kansliet om du inte har internetuppkoppling. Kansliets kontaktuppgifter finns på kansliets hemsida.

Hur bokar jag tentamen för amatörradiocertifikat?

Du kan kontakta examinator direkt och komma överens om tid och plats för tentamen. Kontaktuppgifter och orter för behörighetsgranskarna finns på sidan för behörighetsexaminatorer.

Var kan jag läsa bulletinerna?

Bulletinerna publiceras på SRAL:s hemsida på fredagar/lördagar. De senaste bulletinerna kan nås direkt från listan längst ner på framsidan, och äldre kan bläddras genom att klicka på rubriken ”SRAL:s kanslibulletin”. Listan över bulletiner finns på bulletinssidan.

Var kan jag läsa tidningen Radioamatööri på nätet?

Den digitala versionen av Radioamatööri-tidningen kan laddas ner av SRAL:s medlemmar som PDF-filer i medlemswebbplatsens tidningsarkiv på: https://members.sral.fi/ . På samma ställe finns också de övriga nordiska radioamatörförbundens tidningar.

För att ladda ner behöver du en giltig e-postadress som du meddelat Finlands Radioamatörförbunds kansli. Du kan meddela förbundskansliet din e-postadress genom att använda uppdateringsformuläret.

Om du inte kan ladda ner tidningarna, kontakta kansliet om saken via e-post: toimisto@nullsral.fi. Det är troligt att kansliet har en annan mailadress än den du försöker ladda ner tidningen med.

När kommer tidningen Radioamatööri ut?

Tidningens utskicksdagar finns på sidan Radioamatööri-lehti.

Var kan jag hitta protokollen från SRAL:s möten?

Förbundets protokoll kan laddas ner av SRAL:s medlemmar som PDF-filer i dokumentsektionen i tidningsarkivet på medlemswebbplatsen. Så klicka på Arkiv > Föreningshandlingar på: https://members.sral.fi

Vi siktar på att publicera styrelsens protokoll inom ca 2 veckor efter styrelsemötena. Även protokoll från medlemsmöten (d.v.s. vår- och höstmöten) publiceras efter justeringen.

För att ladda ner protokoll behöver du en fungerande e-postadress som du har meddelat Finlands Radioamatörförbunds kansli. Du kan meddela kansliet din e-postadress genom att använda uppdateringsformuläret.

Om du inte kan ladda ner protokollet, fråga kansliet om det via e-post: toimisto@nullsral.fi. Det är troligt att kanslietsregister har en annan e-postadress än den du försöker ladda ner protokoll från.

Hur tar jag i bruk eller ändrar jag egetanropstjänsten för e-post?

Skicka en begäran med ditt namn och anropssignal till e-postadressen omakutsu@nullsral.fi.
Mer information om egetanropstjänsten-tjänsten finns på Tjänster-sidan.

Vilka medlemstjänster erbjuder SRAL?

Alla medlemstjänster listas på tjänstesidan.

När hålls SRAL-styrelsens frågetimmar?

Frågetimmarna hålls på lördagar kl 14:00 på frekvensen 3685 kHz. Om kommande frågetimmar meddelas i kanslibulletinerna.
Om det finns trafik på frekvensen 3685 kHz i början av frågetimmen kan den flyttas till en närliggande frekvens mellan 3680-3695 kHz.

Du kan skicka frågor och feedback till styrelsen med hjälp av ett onlineformulär. Styrelsen försöker besvara dem under frågetimmarna.

Formulärets adress är: https://forms.gle/dG7MhuB881jQcS3u8

Jag har en fråga som inte besvaras på den här sidan

För övriga frågor, kontakta SRAL-kansliet via e-post toimisto@nullsral.fi eller per telefon under tjänstetid. Se telefonnumret och öppettiderna på kansliets hemsida.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media