Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on koottu tietoja, joita SRAL:n toimistolta ja toimihenkilöiltä kysytään usein. Kannattaa aloittaa etsintä tältä sivulta, jos et heti tiedä mistä etsiä. Jos taas etsimääsi tietoa ei löydy tältäkään sivulta, kysy asiaa toimistolta sähköpostilla tai puhelimella. Toimiston yhteystiedot ja puhelinpalveluajat löydät toimiston sivulta. Täydennämme sivun tietoja tarpeen mukaan!

Miten liityn SRAL:n jäseneksi?

Tietoja jäsenyydestä ja linkki jäsenhakemukseen on Liity jäseneksi -sivulla.

Mitä jäsenetuja saan SRAL:n jäsenenä?

Jäsenedut ja tarkempia tietoja jäsenyydestä on listattu Liity jäseneksi-sivulla. Lisäksi SRAL:n palveluista on tietoja Palvelut-sivulla. Huomaa erityisesti uusi etäohjattava radioamatööriasema OH3N, jota voit käyttää ilman omaa radioamatööriasemalaitteistoa (vaatii voimassaolevan radioamatööriluvan).

Lisäksi voit tutustua Radioamatööri-lehteen, sillä lehdestä on ladattavissa useampi ilmaisnumero.

Miten haen Old Timer-alennusta?

Old Timer -alennus on neljäsosa (25%) täysjäsenmaksusta. OT-alennus myönnetään perustellusta hakemuksesta 68 vuotta täyttäneille ja vähintään 40 vuotta jäsenmaksua maksaneille jäsenille. OT-alennus voidaan hallituksen harkinnan mukaan myöntää ensimmäisen kerran sen vuoden jälkeiseltä Liiton toimintavuodelta, jona jäsen täyttää 68 vuotta.

Katso tarkemmat hinnat Liity jäseneksi -sivulta. Toimistoon voi olla yhteydessä sähköpostilla toimisto@nullsral.fi, puhelimella tai käymällä aukioloaikoina paikan päällä. Toimiston yhteystiedot löytyvät toimiston sivulta.

Miten ilmoitan SRAL:lle yhteystietojeni tai radioamatöörilupani muutoksista?

Ilmoita muutoksista netissä lomakkeella yhteystietojen muutoslomakkeella. Vaihtoehtoisesti voit myös soittaa toimistolle puhelimella, jos sinulla ei ole nettiyhteyttä käytettävissäsi. Toimiston yhteystiedot löytyvät toimiston sivulta.

Miten varaan itselleni radioamatööritutkinnon?

Voit ottaa suoraan yhteyttä tutkijaan ja sopia tutkintoajan ja -paikan. Pätevyystutkijoiden yhteystiedot ja paikkakunnat löytyvät pätevyystutkijoiden sivulta.

Missä voin lukea bulletiineja?

Bulletiinit julkaistaan SRAL:n verkkosivuilla perjantaisin. Uusimpiin bulletiineihin pääsee suoraan etusivun alaosan listauksesta ja vanhempia voi selata klikkaamalla ”Selaa vanhempia bulletiineja” listan alta. Bulletiinien listaus löytyy bulletiinit-sivulta.

Missä voin lukea Radioamatööri-lehteä netissä?

Radioamatööri-lehden digitaalinen versio on SRAL:n jäsenten ladattavissa PDF-tiedostoina jäsensivuston lehtiarkistossa osoitteessa: https://members.sral.fi/

Lataamista varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, jonka olet ilmoittanut Suomen Radioamatööriliiton toimistolle. Voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi liiton toimistolle päivityslomakkeella.

Jos lehtien lataaminen ei onnistu, kysy asiasta toimistolta sähköpostilla: toimisto@nullsral.fi. On todennäköistä, että toimiston tiedoissa on eri sähköpostiosoite kuin millä yrität ladata lehtiä.

Milloin Radioamatööri-lehti ilmestyy?

Lehden postituspäivät löytyvät sivulta Radioamatööri-lehti.

Mistä SRAL:n kokousten pöytäkirjat löytyvät?

Yhdistyksen pöytäkirjat ovat SRAL:n jäsenien ladattavissa PDF-tiedostoina jäsensivuston lehtiarkiston Yhdistysdokumentit-osassa. Klikkaa siis Arkisto > Yhdistysdokumentit osoitteessa: https://members.sral.fi.

Hallituksen pöytäkirjat pyritään julkaisemaan noin 2 viikon kuluessa hallituksen kokouksista. Myös jäsenkokousten (eli kevät- ja syyskokousten) pöytäkirjat julkaistaan tarkastuksen jälkeen.

Pöytäkirjojen lataamista varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, jonka olet ilmoittanut Suomen Radioamatööriliiton toimistolle. Voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi liiton toimistolle päivityslomakkeella.

Jos pöytäkirjojen lataaminen ei onnistu, kysy asiasta toimistolta sähköpostilla: toimisto@nullsral.fi. On todennäköistä, että toimiston tiedoissa on eri sähköpostiosoite kuin millä yrität ladata pöytäkirjoja.

Miten otan käyttöön tai muutan omakutsu-uudelleenlähetyspalvelua sähköpostille?

Omakutsusähköpostipalvelu on lakkautettu lukuisten teknisten ongelmien vuoksi 2.3.2024.

Mitä jäsenpalveluja SRAL tarjoaa?

Kaikki jäsenpalvelut on listattu palvelut-sivulla.

Milloin SRAL:n hallituksen kyselytunteja järjestetään?

Kyselytunnit järjestetään klo 14:00 parillisen kuukauden ensimmäisinä lauantaina, jollei kyseinen lauantai ole pyhä- tai juhlapäivä. Kyselytunnit ovat taajuudella 3685 kHz. Jos taajuudella 3685 kHz on kyselytunnin alkaessa liikennettä, kyselytunti voidaan siirtää lähellä olevalle taajuudelle 3680-3695 kHz.

Katso artikkelista vuoden 2024 hallituksen kyselytuntien ajankohdat.

Hallitukselle voi lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla.

Lomakkeen osoite on: https://forms.gle/dG7MhuB881jQcS3u8

Minulla on kysymys, johon tällä sivulla ei ole vastausta

Muissa kysymyksissä ole yhteydessä SRAL:n toimistoon sähköpostilla toimisto@nullsral.fi tai puhelimella palveluaikoina. Katso toimiston puhelinnumero ja palveluajat toimiston sivulta.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media