Liiton tunnustuspalkintoja jaetaan vuosittain syys- ja kevätkokouksissa. Esitykset tunnustuspalkintojen saajiksi tulee lähettää hallitukselle sähköpostitse tai postitse.
Myönnetyt palkinnot löydät osoitteesta www.sral.fi/tunnustuspalkinnot/myonnetyt-tunnustuspalkinnot/
OH2TK:n muistopalkinto
OH2TK:n muistopalkinto on perustettu vuonna 2017. Se myönnetään erityisen suurista ansioista suomalaisen radioamatööritoiminnan, erityisesti radioamatööritekniikan, edistämisessä. Palkinnon tarkoituksena on muistaa Osmo A. Wiion, OH2TK:,n elämäntyötä radioamatöörinä ja hänen pyrkimystään vaalia ham-spirit-perinnettä. Palkinnon perättäisten myöntökertojen välillä tulee kulua vähintään kolme vuotta. Palkinto on myönnetty ensimmäisen kerran vuonna 2018.
Liiton kunniamerkki
Liiton kunniamerkki lienee perustettu vuonna 1937, ellei vuosikymmenten aikana sitten ole ollut käytössä erilaisia merkkejä. Kunniamerkki annetaan “suuresti ansioituneelle Liiton jäsenelle”, kuten Radio-OH-lehdessä juuri perustetusta palkinnosta kirjoitettiin.
Liiton hopeinen ansiomerkki
Liiton hopeinen ansiomerkki myönnetään pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta Liiton tehtävissä. Palkinto on perustettu vuonna 2009. Hopeinen ansiomerkki myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011.
Jäämaan palkinto
Jäämaan palkinto voidaan antaa Liiton toimintaa ansiokkaasti edistäneelle. Palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1935. Se on perustettu Ilmari Jäämaan muistoksi. Hän vaikutti suuresti Suomen Radioamatööriliiton syntyyn ja Liiton alkuaikoina hän oli myös hallituksessa ja varapuheenjohtajana. Hänet tunnetaan myös Nuoren kokeilijan ja keksijän kirjan kirjoittajana.
Lindellin palkinto
Lindellin palkinto on perustettu vuonna 1937. Palkinto myönnetään tekniikan edistämisestä tai “kiitettävästä teknillisestä pätevyydestä”, kuten Radio-OH-lehdessä vuonna 1937 kirjoitettiin. Palkinto on perustettu Leo Lindellin muistoksi. Hän oli Liiton ensimmäinen kunniajäsen sekä yksi alkuaikojen puheenjohtajista.
Arvo Laron palkinto
Palkinto on perustettu vuonna 1969, kun lehtori Arvo Laron, OH4PJ, leski Adelheid Laro teki lahjoituksen Liitolle miehensä muistorahaston alkupääomaksi ja ehdotti rahastosta hankittavan palkinnon perustamista. Alunperin palkinto on myönnetty erityisesti kunnostautuneelle hyvälle radioamatöörille. Viime vuosina palkinto on annettu kerhotoiminnassa kunnostautuneelle.
Koposen palkinto
Koposen palkinto on myönnetty ensimmäisen kerran vuonna 1960. Alunperin palkinto annettiin “radioamatöörille, joka lähinnä kotimaan liikenteessä on liikennöimistavallaan osoittanut esimerkiksi kelpaavaa esiintymistä, jolla voidaan katsoa olevan kasvattavaa merkitystä”. Viimevuosina palkinto on myönnetty ylipäätään esimerkillisestä työskentelystä. Palkinto on perustettu Toivo Koposen, OH5NF, muistoksi. Hän oli liiton hallituksen monivuotinen jäsen ja aktiivi Viitosten kerhossa.
Koulutustoiminnan erikoispalkinto
Palkinto myönnetään kouluttajana ansioituneelle tai koulutustoimintaa edistäneelle. Palkinto on jaettu ensimmäisen kerran 1992.
Kilpailutoiminnan erikoispalkinto
Palkinto myönnetään menestyvälle kilpailijalle tai kilpailutoimintaa edistäneelle.
Vuoden titari
Palkinto myönnetään aktiiviselle sähköttäjälle tai sähkötysharrastusta edistäneelle. Palkinnon saaja saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon, joka on hieno sähkötysavain puulippaassa. Palkinto on jaettu ensimmäisen kerran vuonna 2001.
Vuoden perusluokkalainen
Palkinto myönnetään esimerkilliselle perusluokkalaiselle. Palkinto on annettu ensimmäisen kerran vuonna 1988.
Aktiivisuuspalkinto
Aktiivisuuspalkinto voidaan myöntää erityisestä aktiivisuudesta jollakin radioamatööritoiminnan osa-alueella. Siitä käytetään nimitystä Liiton aktiivisuuspalkinto ja se jaetaan tarvittaessa Liiton kokouksessa. Aktiivisuuspalkinto voi olla esimerkiksi henkilökohtainen aktiivisuusrakkene, joka on varustettu SRAL ry:n logolla ja saajan nimellä ja asematunnuksella. Symbolisen ja huomioarvon lisäksi palkinnolla on merkitystä saajalleen hyödyllisen apuvälineenä jokapäiväisissä toimissa.
Vuoden YL-palkinto
Vuoden YL-palkinto jaetaan vuosittain kannustamaan naisamatöörejä aktiiviseen ja monipuoliseen toimintaan niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Kriteerinä on positiivinen ja aktiivinen toiminta harrasteen eri osa-alueilla, mukaan lukien aktiivinen työskentely bandeilla.