Muistelusivut

Tällä sivulla julkaistaan muisteluksia ja muistokirjoituksia silent key -radioamatööreistä.

  • Tälle sivulle tarkoitetut kirjoitukset voi lähettää osoitteella muistelu ät sral piste äf ii. Tekstin mukana voi lähettää kuvan, resoluutio 72 dpi on näille sivuille riittävä.
  • Kirjoitus lähetetään omalla nimellä.
  • Muistelus voi olla hetki, sattumus, tilanne, ensi-QSO tms. edesmenneen henkilön amatööritaipaleelta.
  • Kirjoituksen on oltava hyvän tavan mukainen. Kirjoituksen julkaisemisesta päättää webmaster.
  • Radioamatööri-lehteen tarkoitetut muistokirjoitukset lähetetään erikseen lehden osoitteeseen. Tälle sivulle lähetettyjä muistokirjoituksia ei julkaista lehdessä ilman eri pyyntöä.
  • Kirjoitukset laitetaan tälle sivulle niin pian kuin toimiston työtilanne sallii.

Viimeisimmät kirjoitukset

Kaikki kirjoitukset listana: sral.fi/category/muistelusivu.

Jokaisella radioamatöörillä on omat tarinansa

Avainkysymys kuuluukin: kuka nämä tarinat kertoisi ja laittaisi julki? Jollei asianomainen tee sitä itse eläessään, tehtävä jää jälkeen jääneille sukulaisille tai tuttaville tahi radioamatööriystäville, sikäli kun nämä tarinat on joskus kuultu ja ehkä jossain muodossa tallennettu. Mieti, oletko mahdollisesti yksi näistä mainituista.

Olen seurannut suomalaista radioamatööritoimintaa koko sodanjälkeisen ajan ja itse workkinut luvanvaraisesti v. 1951 lähtien. Matkan varrella olen haastatellut puolisen sataa ja tavannut nokitusten pari kolme sataa sekä workkinut melkoisen määrän OH-amatöörejä. Arvokkainta antia ovat olleet radioveteraanien henkilökohtaiset kokemukset ja kertomukset radioamatööritoiminnan alkuvuosikymmeniltä, sotavuosilta ja sodan jälkeiseltä ajalta. Näitä kirjoituksia on osin julkaistu lehdessämme ja SRAL:n 75-vuotisjuhlakirjassa.

Tällä saralla on paljon tekemätöntä työtä; monta tarinaa on kertomatta ja jääkin kertomatta, ellet tartu tilaisuuteen. Juuri sinä voisit kertoa oman tai ystäväsi tarinan, jos rohkeasti ryhdyt tuumasta toimeen. Kynnys ei ole niin korkea kuin miltä se ehkä näyttää. Lehtemme toimitus ja webmasteri odottaa toiveikkaana postiasi!

Talkoohengessä mukana
Reino Janhunen, OH2HK

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media