Tietopankki

Tietopankki tarjoaa perustietoa, jota radioamatööri tarvitsee jokapäiväisessä harrastamisessaan. Seuraavassa esimerkkejä siitä mitä tästä osiosta löytyy:

  • Sanasto auttaa, jos jokin termi ei ole tuttu. Aloittelijoille se avaa ns. radioamatöörislangin sanavaraston. Jos et tiedä mitä radioamatööri tarkoittaa sanoessaan ”73”, tarkista asia sanastosta.
  • Radioamatöörilyhenteet-sivulta voi selvittää vakiintuneita työskentelylyhenteitä. GE OM/YL FB TNX GL SK?
  • Jos olet lähdössä lomamatkalle, etkä ole varma voitko ottaa radiosi mukaan ja käyttää radioasemaasi ulkomailla, CEPT-maat-osiosta voit tarkistaa saako kohdemaassa pitää radioyhteyksiä suomalaisella radioamatööriluvalla ja mitä maatunnusta on käytettävä.
  • IARU-taajuusjakosuosituksesta löytyy radioamatöörien taajuusalueiden sisäinen jako eri lähetyslajeihin. Sieltä voi tarkistaa missä kohtaa bandia on suositeltavaa pitää yhteyksiä sähkötyksellä tai mistä löytää satelliitteja.
  • Toistinasemat kertoo yleisesti toistinasemista, kun taas automatic.sral.fi-palvelu listaa suomalaiset radioamatööritoistimet ja niiden lisäksi myös majakat sekä APRS-automaattiasemat. Palvelussa on myös kätevä lähiseudun asemien paikannustoiminto ja se toimii kännykällä.
  • Keliennustesivun avulla voi puolestaan tutkia mihin juuri nyt olisi todennäköisesti mahdollista saada yhteys.

Radioamatööritietoa muualla verkossa

IARU Region 1:n sivustolla on laajasti tietoa harrastuksen eri osa-alueista. IARU on kansainvälinen radioamatööriunioni, jonka jäseniä kansalliset radioamatööriliitot ovat. IARU Region 1 kattaa Euroopan, Afrikan, Pohjois-Aasian ja Lähi-idän alueen.

G3USF’s Worldwide List of HF Beacons ja G3USF’s Worldwide List Of 50MHz Beacons: Majakkalistoilta löytyy tietoa ulkomaisista radiomajakoista. Majakoiden avulla voi seurata millainen radiokeli bandilla milloinkin vallitsee.

70 MHz:n eli 4 metrin sivusto on 70 MHz:n taajuusalueen eli 4 metrin bandin tietosivusto, jonka keskustelufoorumilla harrastajat voivat vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia bandista sekä sopia skedejä. 70 MHz on yksi uusimmista radioamatöörien taajuusalueista Suomessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media