Palvelut

Antenni ja SRAL:n lippu

Toimisto ja neuvonta

SRAL:n toimisto neuvoo ja auttaa mielellään. Toimistolta saat antennisopimus- ja anomusmalleja sekä lausunnon, jonka voit liittää taloyhtiölle tehtävään anomukseen. Liiton ohjaajaverkoston puoleen voi myös kääntyä kysymys- ja pulmatilanteissa.

Kauppa

Liitolla on verkkokauppa, josta voi tilata harrastukseen liittyvää kirjallisuutta sekä tarvikkeita.

Radioamatööri-lehti

Radioamatööri-lehti on Suomen Radioamatööriliitto ry:n jäsenlehti, joka postitetaan jokaiselle Liiton jäsenelle (pois lukien perhejäsenet). Lehteä voi myös tilata erikseen. Lue lisää Radioamatööri-lehdestä.

Tutustu lehteen lataamalla Radioamatööri-lehden 1/2022 digiversion ilmaisnumero:

Pätevyystutkinnot

SRAL järjestää radioamatöörin pätevyystutkintoja. Lue tarkemmin radioamatöörin pätevyystutkinnosta.

Omakutsu-palvelu

Halutessasi voi aktivoida omakutsupalvelun, joka on ns. alias- eli osoitteenkääntöpalvelu. Tällöin saat sähköpostiosoitteeksi oman radioamatööri- tai kuuntelijatunnuksesi ja tähän osoitteeseen tullut posti jälleenlähetetään omaan sähköpostiosoitteeseesi. Omakutsuosoite on muotoa kutsusi@nullsral.fi, esimerkiksi oh4ui@nullsral.fi. Palvelun aktivoit lähettämällä sähköpostia osoitteeseen omakutsu@nullsral.fi. Kerro viestissäsi nimesi ja radioamatööri- tai kuuntelijatunnuksesi sekä sähköpostiosoite, johon haluat postit ohjattavan. Saat omakutsujärjestelmän ylläpitäjältä kuittauksen, kun hän on kytkenyt omakutsusi käyttöön.

QSL-palvelu

QSL- eli yhteydenkuittauskortit ovat todiste kaksisuuntaisesta yhteydestä. SRAL:n QSL-toimisto välittää SRAL:n jäsenten lähtevät QSL-kortit muiden maiden QSL-toimistoihin ja OH-piirimanagereille sekä jäsenille tulevat kortit OH-piirimanagereille.

Lue tarkemmin QSL-palvelusta

Jäsensivut members.sral.fi

SRAL:n jäsenet voivat ladata SRAL:n jäsensivujen lehtiarkistosta Radioamatööri-lehtiä sekä muiden pohjoismaisten radioamatööriliittojen julkaisemia lehtiä. Siirry jäsensivuille members.sral.fi.

Automaattiasemat automatic.sral.fi

Suomalaisten automaattisten radioamatööriasemien (toistimien, majakoiden, dataverkkojen solmujen jne.) tiedot löytyvät kootusti automatic.sral.fi-palvelusta. Mikäli ylläpidät tällaista automaattista radioamatööriasemaa, ota yhteyttä asemaverkkosi koordinaattoriin automatic.sral.fi-ylläpitotunnusten saamiseksi.

Radioamatööriwiki

SRAL:n ylläpitämä Radioamatööriwiki löytyy osoitteesta wiki.sral.fi.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media