Palvelut

Antenni ja SRAL:n lippu

Toimisto ja neuvonta

SRAL:n toimisto neuvoo ja auttaa mielellään. Toimistolta saat antennisopimus- ja anomusmalleja sekä lausunnon, jonka voit liittää taloyhtiölle tehtävään anomukseen. Liiton ohjaajaverkoston puoleen voi myös kääntyä kysymys- ja pulmatilanteissa.

Kauppa

Liitolla on verkkokauppa, josta voi tilata harrastukseen liittyvää kirjallisuutta sekä tarvikkeita.

Radioamatööri-lehti

Radioamatööri-lehti on Suomen Radioamatööriliitto ry:n jäsenlehti, joka postitetaan jokaiselle Liiton jäsenelle (pois lukien perhejäsenet). Lehteä voi myös tilata erikseen. Lue lisää Radioamatööri-lehdestä.

Radioamatööri-lehden digitaalinen versio on SRAL:n jäsenien ladattavissa PDF-tiedostoina jäsensivuston lehtiarkistossa osoitteessa: https://members.sral.fi/

Tutustu lehteen lataamalla Radioamatööri-lehden 1/2022 digiversion ilmaisnumero:

Pätevyystutkinnot

SRAL järjestää radioamatöörin pätevyystutkintoja. Lue tarkemmin radioamatöörin pätevyystutkinnosta.

Omakutsu-palvelu

Halutessasi voi aktivoida omakutsupalvelun, joka on ns. alias- eli osoitteenkääntöpalvelu. Tällöin saat sähköpostiosoitteeksi oman radioamatööri- tai kuuntelijatunnuksesi ja tähän osoitteeseen tullut posti jälleenlähetetään omaan sähköpostiosoitteeseesi. Omakutsuosoite on muotoa kutsusi@nullsral.fi, esimerkiksi oh4ui@nullsral.fi. Palvelun aktivoit lähettämällä sähköpostia osoitteeseen omakutsu@nullsral.fi. Kerro viestissäsi nimesi ja radioamatööri- tai kuuntelijatunnuksesi sekä sähköpostiosoite, johon haluat postit ohjattavan. Saat omakutsujärjestelmän ylläpitäjältä kuittauksen, kun hän on kytkenyt omakutsusi käyttöön.

QSL-palvelu

QSL- eli yhteydenkuittauskortit ovat todiste kaksisuuntaisesta yhteydestä. SRAL:n QSL-toimisto välittää SRAL:n jäsenten lähtevät QSL-kortit muiden maiden QSL-toimistoihin ja OH-piirimanagereille sekä jäsenille tulevat kortit OH-piirimanagereille.

Lue tarkemmin QSL-palvelusta

Jäsensivut members.sral.fi

SRAL:n jäsenet voivat ladata SRAL:n jäsensivujen lehtiarkistosta Radioamatööri-lehtiä sekä muiden pohjoismaisten radioamatööriliittojen julkaisemia lehtiä. Siirry jäsensivuille members.sral.fi.

Automaattiasemat automatic.sral.fi

Suomalaisten automaattisten radioamatööriasemien (toistimien, majakoiden, dataverkkojen solmujen jne.) tiedot löytyvät kootusti automatic.sral.fi-palvelusta. Mikäli ylläpidät tällaista automaattista radioamatööriasemaa, ota yhteyttä asemaverkkosi koordinaattoriin automatic.sral.fi-ylläpitotunnusten saamiseksi.

Radioamatööriwiki

SRAL:n ylläpitämä Radioamatööriwiki löytyy osoitteesta wiki.sral.fi.

Etäasemat

SRAL on ottamassa käyttöön ensimmäisen etäohjattavan radioamatööriaseman OH2A vuonna 2022. Asema on toistaiseksi koekäytössä ja otamme mukaan uusia operaattoreita vähitellen. Asema on ainoastaan SRAL:n jäsenien käytössä.

Etäohjattavan aseman käyttö sopii esimerkiksi tilanteisiin, joissa yhteyksiä ei ole mahdollista pitää korkean häiriötason vuoksi tai asuinympäristöissä, joissa ei ole mahdollista asentaa omalle radioasemalle antenneja. Etäasemaa voi käyttää täysin ilman omaa asemalaitteistoa, mikä on hyödyllistä erityisesti radioamatööriharrastusta aloittavalle operaattorille!

Lue tarkemmin etäasemista ja kuinka pääset käyttämään etäasemaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media