Miten mukaan?

Radioamatööriksi pääsee suorittamalla pätevyystutkinnon. Tutkinto koostuu osakokeista eli moduuleista. Moduuleita voi suorittaa niin halutessaan vaikka yhden kerrallaan. Se mitä moduuleita pitää suorittaa, riippuu siitä mihin radioamatööriluokkaan radioamatööriksi haluava tähtää. Helpointa on aloittaa perusluokasta, jota varten on suoritettava liikennöintiä ja määräyksiä käsittelevä K-moduuli ja radio- sekä sähkötekniikan alkeita sisältävä T1-moduuli.

Tutkintoon voi opiskella radioamatöörikerhojen järjestämillä kursseilla, omatoimisesti esimerkiksi AR-X-tutkintojärjestelmästä löytyvän verkkomateriaalin avulla tai tutun radioamatöörin opastuksella. Kurssit alkavat yleensä syksyisin, mutta kannattaa kysellä kerhoilta tarkempia tietoja. Voit etsiä lähimmän radioamatöörikerhon kerhojen listalta. Vaikka lähimmällä kerholla ei alkaisikaan kurssia, kerholta saa kuitenkin apua opiskeluun ja vastauksia kysymyksiin.

Liity SRAL:n jäseneksi

Voit liittyä SRAL:n jäseneksi, vaikket olisi vielä radioamatööri. Liiton jäsenmaksuun sisältyy mm. 6 kertaa vuodessa ilmestyvä monipuolinen Radioamatööri-lehti (+ sähköinen lehtiarkisto), voit osallistua liiton tapahtumiin ja vaikkapa hankkia kirjallisuutta jäsenetuhinnoin.

Katso lisää jäseneksi liittymisestä ja liity sähköisellä lomakkeella

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media