OHFF Flora & Fauna

WWFF on kansainvälinen luontoaiheinen awardiohjelma, jonka osana toimii Suomessa OHFF Finnish Flora & Fauna. Awardin tarkoituksena on rohkaista radioamatöörejä pitämään yhteyksiä kansallis- ja luonnonpuistoista sekä luonnonsuojelualueilta, samalla tehden Suomen luontoa tutuksi. Aloittelevalle retkeilijälle – radioamatöörien kesken puskaradistille – saattaa löytyä tästä ohjelmasta helppoja luontokohteita läheltä kotia aktivoitavaksi. Monelle harrastajalle myös täysin häiriöttömille bandeille on mukava päästä pakenemaan taajamien tuomaa QRM-purinaa. Hunttereille eli puska-asemien metsästäjille sekä suojelualueiden aktivoijille on WWFF-ohjelmassa omat awardinsa. Aktivointi- ja huntteriawardit ovat ilmaisia ja haettavissa WWFF:n kotisivulta rekisteröitymisen jälkeen.

OHFF-aktivointi pähkinänkuoressa

  • Valitse aktivoitava kohde OHFF-kartalta. Tutustu eri karttasivustoihin, esimerkiksi retkikartta.fi, ja valitse aktivointipaikka ennakkoon minne haluat mennä. Suomen ympäristökeskuksen karttapalvelusta voi katsella karttamateriaalia luonnonsuojelualueista ja alueiden viralliset rajat löytyvät protectedplanet.net-sivustolta.
  • Ilmoita minne olet menossa, milloin, sekä mahdollinen aktivointisuunnitelmasi ja käytettävät taajuusalueet OHFF Facebook-ryhmämme julkaisuihin sekä wwff.co/agenda/ (ei pakollinen)
  • Aja paikalle, retkeile kohdealueelle ja varmista, että koko asemasi kalusto on alueen rajojen sisäpuolella. Voit operoida autostasi tai ottaa asemakalustuksesi kantoon portabletyöskentelyyn.
  • Mene wwff.co/dx-cluster/ tai pyydä kaveriasi spottaamaan sinut klusterille. Self-spotting on sallittua, jotta huntterit löytävät sinut bandeilta ja saat tarvittavat QSO:t kasaan nopeasti. Voit spotata itsesi myös OHFF Whatsapp cluster -ryhmään, millä viestität aktiivisimmille OH-hunttereille aktivoinnistasi. Linkki cluster-ryhmään löytyy OHFF Facebook-ryhmästä.
  • Dokumentoi aktivointipaikkasi ottamalla valokuvia esim. asemakalustosta, alueen rajapyykeistä, esittelykylteistä ja todista olinpaikkasi ottamalla kuvakaappaus puhelimesi karttaohjelman olinpaikastasi tai kuva GPS-koordinaateista. Lähetä todistemateriaali lokin mukana.
  • Tee loki aktivoinnin yhteydessä paperille tai tietokoneella. Sisällytä lokiin kutsu, raportti, bandi ja aika. Lähetettävän lokin tekemiseen suositellaan Fast Log Entry -ohjelmaa, jonka käyttöohjeet löytyvät OHFF-sivuilta. Tallenna lopuksi loki adif-muotoon ja lähetä sähköinen loki sähköpostilla Suomen log-managerille. Aktivointisi tiedot siirtyvät wwff.co/logsearch/ -sivulle. Sivulta voit seurata aktivoimiasi sekä radiolla metsästämiäsi toisten aktivoimia kohteita. Awardeja voit hakea, kun WWFF:n sivustolle on kerääntynyt tarpeeksi metsästämiäsi tai aktivoimiasi kohteita.

 
Tärkeät linkit:

OHFF:n yhteystiedot

  • Koordinaattori Timo OH5EUY oh5euy@nullgmail.com
  • Log-manageri Markus OH9MXE ohff.finland@nullgmail.com
  • Award-manageri Petteri OH6PV ohff.award@nullgmail.com
  • OH44FF QSL-manageri Keijo OG55W og55w@nulloh2j.info
Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media