Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 30/2021 28.8.2021

Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 30/2021 28.8.2021

Denna bulletin blir läst från OH6A söndagen 29.8.2021 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

INNEHÅLL
Bulletinerna har blivit lästa från Lappo redan i 40 år
Finlands yngsta radioamatör Topias OH6CER till allmän klass
Stadgeenligt höstmöte i november
OF-anrop i bruk i medlet av september
SRAL 100 kommittén meddelar:
Flaggan i topp för att fira de 100 åren
Höstläger i Toivakka nästa veckoslut
Virtuellt höstläger i Kokemäki
Ännu finns en del jubileumsmuggar att beställas
Silent Key
Tävlingar

Bulletinerna har blivit lästa från Lappo redan i 40 år

Förbundets bulletiner har på lördagar redan lästs i 40 år från Lappo. Den första SRAL bulletinen sändes från Lappo 20.08.1981, dvs. för 40 år sedan med anropet OH6AC.

Från och med november 1987 använde Lapuan Radioamatöörit anropet OH6A och från och med oktober 2005 har bulletinen lästs med anropet OH6SRAL.

Under årens lopp har följande fungerat som bulletinläsare: Martti OH6SM, Jyrki OH6CS och Markku OH6MMC samt Heikki OH6ZS – som uppskattningsvis läst 400 bulletiner.

SRAL:s styrelse, kansliets personal och alla bulletinlyssnare tackar för strålande och långvarig verksamhet för vår gemenskap!

Finlands yngsta radioamatör Topias OH6CER till allmän klass

11-åriga Topias OH6CER har 18 augusti klarat av examen för allmän klass och är nu den yngsta finländska radioamatören i allmän klass. Ett fint utförande av unge Topias! Som tutor fungerade pappa Markku OH6MMC.

QSO:n och DX-länder har samlats i tacksam mängd åt Topias. Vi väntar nu med spänning vad som händer då Topias får lägga igång pappa Markkus slutsteg och köra ut effekten i de stackade monoband yagi antennerna. Pileups är garanterade. Bästa gratulationer till Topias!

Stadgeenligt höstmöte i november

Förbundets stadgeenliga Höstmöte ordnas den 20 november. Med anledning av coronasituationen utlovas ett s.k. hybridmöte i stil med Vårmötet i juli, i vilket det går att delta antingen via nätet eller på plats. Vid sidan om de stadgeenliga ärendena väljs det i mötet två styrelsemedlemmar för de som är i tur att avgå och därtill delas premier ut.

Möteskallelse och anvisningar jämte tidtabeller hittas i det nummer av tidningen Radioamatööri som publiceras i början av september. Även på Förbundets webbsidor öppnas snart en Höstmötessida där informationen finns sammanställd.

OF-anrop i bruk i medlet av september

För att fira Förbundets hundraårsjubileum kan de finländska radioamatörerna använda OF-prefix under hundra dagars tid. OF-anropet är ett synligt sätt att för andra nationaliteter lyfta fram vårt jubileumsår. OF-anropet kan användas fr.o.m. 15 september t.o.m. julaftonsafton, dvs. den 23 december.

SRAL 100 kommittén meddelar:

Flaggan i topp för att fira de 100 åren

Vi bjuder in alla radioamatörer att hissa flaggan onsdagen den 15 september. Var med och fira 100 årsjubileet för vårt förbund på detta värdiga sätt.

Vi skulle även önska uppgifter om vilka orter som kommer att vara med i flaggningen. Om du önskar kan du meddela varifrån du deltar genom att sända uppgifterna per e-post till adressen: vilma@nullsral.fi.

Höstläger i Toivakka nästa veckoslut

Keski-Suomen Radioamatöörit ry, OH6AD ordnar åter sitt traditionella höstläger vid Leirikallio, Mämminiemi. Under det första veckoslutet i september, dvs. 3-5 september, bjuder klubben på älgsoppa med tillhörigheter och även korv finns tillhanda. I programmet ingår Field Day evenemanget och givetvis bastubadande och umgänge. Övernattningsmöjlighet i inomhusutrymmen finns för 10-15 personer. Veckoslutsevenemanget är gratis och förutom radioamatörerna är även alla som är intresserade av radioamatörverksamhet välkomna. Adressen är Rappukalliontie 250, Toivakka.

Virtuellt höstläger i Kokemäki

Kokemäen Radioamatöörit OH1AL å sin sida ordnar i år sitt traditionella Höstläger virtuellt dvs. på olika radioamatörfrekvenser och sändarslag. Från Kokemäki hälsas att ”Ni är alla hjärtligt välkomna som våra virtuella gäster under detta första Virtuella Radioläger i Finland mellan lördagen 4.9 klockan 12 och söndagen 5.9 klockan 12”.

Ännu finns en del jubileumsmuggar att beställas

Har du redan druckit kaffe eller något substitut från Förbundets fins jubileumsmugg? Den av Muurla hantverksproducerade muggen lämpar sig perfekt för såväl hemma- som lägeranvändning. Det finns ännu ett tiotal muggar som kan beställas från Förbundet. Det lönar sig att beställa före de är slut1 ”Den traditionella emaljmuggen är som förbundet – under årens lopp kan det uppstå en del bulor och oväsen, men i slutändan fungerar den”. Beställ din egen nu!

Silent Key

Kansliet har nåtts av budet att följande radioamatörbröder lämnat oss: Per-Ole Björkholm OH6KDA och Niilo Hätönen OH2NDP. Vi hedrar Per-Oles och Niilos minne med en stunds tystnad.

Tävlingsnyheter

Detta veckoslut tävlas Romanian YO DX Contest och WW Digicontest. På torsdag står NAC !0 meter i tur. Nästa veckoslut tävlas SSB-delen av All Asian DX Contest.

Nästa bulletin blir läst från OH6A söndagen den 5.9.2021 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

Bulletinredaktör: Markku OH4UI
Översättning
: Patrik OH6GDX

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media