Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 36/2021 9.10.2021

Denna bulletin blir läst från OH6A söndagen den 10.10.2021 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

INNEHÅLL
Jubileumsårets julbuffet i Helsingfors den fjärde december
Kandidatnomineringen för styrelsevalen avslutades under fredag
Jamboree On The Air 15-17.10
Har du redan sett Förbundets webbutställningar?
Ungdomarnas anrop OG2Y QRV detta veckoslut
Tävlingar
Nästa bulletin

Jubileumsårets julbuffet i Helsingfors den fjärde december

Boka redan nu i din kalender lördagen den 4 december fr.o.m. kl. 14. Välkomna att njuta av en julig måltid och trevligt umgänge med anledning av jubileumsåret. Evenemanget riktar sig till förbundets alla medlemmar. Programmet planeras som bäst. Mer information om evenemanget och anmälning till det kommer närmare evenemanget. Festplatsen är i Helsingfors kärncentrum.  

Kandidatnomineringen för styrelsevalen avslutades under fredag

Under förbundets höstmöte i november väljs nya styrelsemedlemmar. Kandidatnominationen avslutades fredagen 8.10. På förbundets webbsidor finns en sektion för höstmötet som blir uppdaterat då höstmötet närmar sig. Även kandidatpresentationerna kommer på dessa webbsidor.

Det stadgeenliga höstmötet ordnas lördagen den 20 november. Mötet ordnas som ett s.k. hybridmöte, dvs. det går att delta i mötet via internetförbindelse eller på mötesplatsen.

Jamboree On The Air 15-17.10.2021

Scouternas världsomfattande radioamatörevenemang Jamboree on the Air, dvs. JOTA, närmar sig. Ett veckoslut i medlet av oktober hörs unga scouter på banden, så aktiva motstationer önskas. Från Finland deltar åtminstone landets enda luftpatrullsscoutkår, Helsingforsbaserade Malmin Tuulenkävijät med anropet OH1SUF. Även anropen OH2JAM och OH2S kommer att vara aktiva.  

Läs mer på adressen partio.fi

Har du redan sett Förbundets webbutställningar?

Webbutställningarna för Förbundets 100 års jubileumsår är öppna fram till slutet av året. På webben finns en QSL-kortsutställning samt flera fotoutställningar publicerade. Gå och stifta bekantskap med utställningarna på webbadressen: http://sral100kuvat.sral.fi

Ungdomarnas anrop OG2Y QRV detta veckoslut

Ungdomarnas sanrop OG2Y är QRV för första gången under SAC SSB. Operatör är Saku, OH3BKL. OG2Y är ett anrop som upprätthålls av Finlands Radioamatörförbunds Ungdomsteam, som ungdomarna kan använda under olika evenemang. Anropet aktiveras i tävlingar, under ungdomsevenemang och i de ungas egna projekt. Anropet kan ansökas för användning av Förbundets ungdomsmedlemmar, medlemsklubbar och andra föreningar, t.ex. radiopatrullstationer. Läs mer från adressen http://sral.fi/og2y

Tävlingar

Detta veckoslut tävlas SAC SSB och nästa vecka står NAC 70 cm i tur på tisdagen. På torsdag tävlas NAC 70 MHz. Nästa veckoslut tävlas Worked All Germany.

Nästa bulletin

Nästa bulletin blir läst från OH6A söndagen den 17.10.2021 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz.

Bulletinredaktör: Vilma OH2VT
Översättning: Patrik OH6GDX

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media