Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 42/2021 27.11.2021


Denna bulletin blir läst från OH6A söndagen den 28.11.2021 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

Nya namn i styrelsen
Styrelsen befullmäktigades ingå partnerskapsavtal med MPK
Det går ännu att komma med i haminariet
Sexornas cup under självständighetsdagen
Militärradioamatörerna på banden under självständighetsdagen
Även traditionsradiostationerna är QRV
Silent Key
OF2HQ tionde i årets IARU-tävling
Tävlingar
Nästa bulletin

Nya namn i styrelsen

Höstmötet bekräftade resultaten för styrelsevalen år 2021. För en tre års period valdes Vili Peippo OH5GE och Timo Rinne OH5LLR. För en två års period valdes Jarmo Malinen OH2UBM.

Den nya styrelsen konstituerar sig i början av nästa år. Den person som styrelsen utser till vice ordförane blir i princip Förbundets tf. ordförande fram till nästa höstmöte.

År 2022 består Förbundets styrelse av Dimi Doukas OH2DD, Jarmo Malinen OH2UBM, Mikael Nousiainen OH3BHX, Vili Peippo OH5GE, Timo Rinne OH5LLR och Tiina Nikumaa OH8BBO.

Styrelsen befullmäktigades ingå partnerskapsavtal med MPK

Höstmötet godkände efter omröstning styrelsens förslag att ingå partnerskapsavtal med Försvarsutbildningsföreningen, dvs. MPK. Samtidigt godkändes klämmen Marko Wirtanen OH8WM föreslog, enligt vilken innehållet i avtalet ska föras till Vårmötet för godkännande.

Det går ännu att komma med i haminariet

Ännu finns det möjlighet att komma och fira Förbundets hundraåriga historia med trevligt program och juldelikatesser. Under veckoslutet hinner du ännu anmäla dig till jubileumshaminariet som ordnas nästa veckas lördag den 4 december med start klockan 14. Evenemangsplatsen är Börshuset i kärncentrum av Helsingfors.

Sexornas Cup under självständighetsdagen

Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD bjuder in alla telegrafikunniga radioamatörer till Sexornas cup under Finlands självständighetsdagen. Den sjätte december klockan 10 finsk tid startar en en timme lång telegrafitävling på 80 och 40 meter. Reglerna är de samma som tidigare.

Militärradioamatörerna på banden under Självständighetsdagen

Militärradioamatörerna firar Finlands självständighetsdag på radioamatörfrekvenserna under måndagen 6.12.2021. Stationer identifierar du genom OI-prefix i anropet. Kom även ihåg att ansöka om det fina OI-diplomet när du haft kontakt med tio OI-stationer.

OBS! Ni som opererar OI-stationer, kom även ihåg att hålla kontakter med hemlandet på 40 meter!

Även traditionsradiostationerna är QRV

PRT 33 evenemanget ordnas under självständighetsdagen 6.12.2021. Evenemanget är ingen tävling, utan givande av respekt till gammal, över 40 årig veteranradioapparatur och de radioveteraner som använt dessa. Evenemanget är fritt format utan ledarstation. På morse sker aktiviteten från 0800-1000 och åter efter 12-slaget. AM-stationer kan hittas mellan klockan 10 och 12 och åter efter 1400. Mer information om frekvenser på Förbundets webbsidor.

Silent Key

Vi har nåtts av budet att följande radioamatörkollegor lämnat oss: Matti Seulanto OH1LAR, Reino Janhunen OH2HK, Heikki Tassberg OH6AWB / OH6HEKA och Magnus Finne OH6GYJ. Vi hedrar deras minne med en stunds tystnad.

OF2HQ tionde i årets IARU-tävling

Resultaten från IARU HF World Championship tävlingen som gick av stapeln i juli har blivit klara. Förbundet representerades under den 24 timmar långa tävlingen i huvudkvartersklassen med anropen OF0HQ och OF2HQ genom insatsen från 22 operatörer på sex traditionella HF-band på CW och SSB.

Vår grupp som var splittrad runtom i landet nådde tionde plats, och steg således med en plats i samband med loggkontrollen tack vare duktiga och noggranna operatörer. Bästa lyckönskningar till hela teamet!

Segern detta år togs av REF-teamet TM0HQ från Frankrike.

En mer specifik analys om tävlingsresultaten kan läsas i decembernumret av tidningen Radioamatööri.

Tävlingar

Detta veckoslut är betydelsefullt ur tävlingsperspektiv, eftersom CQ WW CW-del infaller. På torsdag är det december och månadens första NAC-tävling sker på 10 meter. Nästa veckoslut är top band aktivt, då ARRL 160 m Contest infaller. Telegrafi kan idkas under Pro CW Contest.

Nästa bulletin

Nästa bulletin blir läst från OH6A söndagen den 5.12.2021 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

Bulletinredaktör: Markku OH4UI
Översättning: Patrik OH6GDX

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media