OH FM-seriens tävlingar in i en ny era beträffande loggranskningen + resultaten från K.S. Sainios tävling

Förbundets tävlingskommitté har under våren implementerat ett nytt loggkontrollprogram för OH Finska mästerskaps-tävlingarna. I fortsättningen skickas loggarna från OH-tävlingarna till förbundets loggsida, som räknar ut resultatet så fort loggreturtiden gått ut. Från loggsidan kan du se alla loggar som skickats till tävlingarna och kontakterna i dem, samt gjorda fel.

Loggsidan används för närvarande endast för traditionella OH-tävlingar. Loggarna för FT-tävlingarna returneras som tidigare via e-post enligt instruktionerna i FT-tävlingskallelsen 2023.

Loggsidan är utvecklad och underhålls av Tom HA8RT och används av flera europeiska tävlingsarrangörer. Dessutom har till exempel norska radioamatörförbundet NRRL flyttat loggkontrollen av sina nationella hemmatester till samma plattform. Kostnaderna för att implementera SRAL:s loggsajt har betalats av en privat sponsor.

K.S. Sainios minnestävling som hölls i maj var den första tävlingen som använde den nya loggsidan, och du kan se de senaste resultaten på förbundet tävlingssidor. På samma sida hittar du även den totala situationen för OH FM-serien efter två omgångar.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media