Problem med SRAL:s e-postadresser och egetanrop-adresser

Uppdaterad 29 juni 2023

Leveransproblem har noterats i SRAL:s e-postadresser som slutar på @sral.fi. Alla e-postmeddelanden kanske inte levereras för närvarande. Felet omfattar både egetanropadresser och SRAL:s interna adresser såsom toimisto (at) sral.fi (kansliet) och hallitus (at) sral.fi (styrelsen).

Felet uppträder slumpmässigt och vi har bett vår tjänsteleverantör att undersöka saken. Vi kommer att informera om hur utredningen fortskrider inom de närmaste dagarna.

Om du skickar viktiga meddelanden till sral.fi-adresser bör du försäkra dig om att meddelandet kommer fram på annat sätt.

Problemet utreds som bäst och under den tiden kan du nå SRAL:s kansli och styrelsen på följande sätt med hjälp av sral.info-adresserna:

Du kan skicka e-post direkt till SRAL-kansliet på adressen: toimisto (at) sral.info
Du kan skicka e-post direkt till SRAL:s styrelse på adressen: hallitus (at) sral.info
Till SRALs styrelseledamöter kan man skicka e-post direkt till anrop@nullsral.info, d.v.s. adressen till tf. ordförande är oh5llr (at) sral.info

Mer detaljerad information om problemet


Baserat på preliminär felsökning verkar problemet vara begränsat till adresser som använder Elisas/Saunalahtis e-postsystem. Dessa inkluderar t.ex. e-postadresser i följande domäner (men det kan finnas andra):

saunalahti.fi
elisanet.fi
netikka.fi
kotiportti.fi
kymp.net
pp.fi
nic.fi
kotikone.fi
nettilinja.fi
netti.fi
omanetti.fi

Sändning till sral.fi-adresser kan också vara spärrad från dessa adresser. Vi undersöker saken.

SRAL webbutskott
verkkosivut (at) sral.info

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media