Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 24/2023, 1.7.2023

Denna bulletin läses lördagen den 1 juli 2023 kl 15.00 finsk tid, beroende på konditionerna på frekvenserna 3685 kHz och 7070 kHz. Bulletinen läses från Jyväskylä med anropet OH6K.

ÄMNEN

Tidningen Radioamatööri nr 3/2023 utgiven

Påminnelse om medlemsavgiftsfakturor 2023

Inbjudan till OT-träffen anordnad på sommarlägret

PäijätHami: Bara 11 dagar kvar till lägrets start – spänningen stiger!

Inbjudan till årsmöte för OHDXF ry

Hamigolf 2023

Hämeenlinnan Radioamatöörits pryltorg 27 augusti

I samband med IARU-tävlingen en ny Jaktmästartävling

Tävlings- och DX-nyheter

Tidningen Radioamatööri nr 3/2023 utgiven

Tidningen har antenner som tema, och innehåller även aktuell information om PäijätHami sommarlägret. Därtill innehåller Radioamatööri 3/2023 en riklig mängd artiklar om tävlingar, teknik och historia. Som vanligt finns även standardspalterna som denna gång innehåller t.ex. aktualiteter från ungdomsteamet. Tidningen kan läsas i digitalt format via SRAL:s medlemssidor.

Påminnelse om medlemsavgifter 2023

Du har väl kommit ihåg att betala medlemsavgiften år 2023 och uppdaterat dina kontaktuppgifter (inkl. e-postadress och telefonnummer) till Förbundets medlemsregistret? Ifall du är osäker på avgiften eller aktualiteten på dina kontaktuppgifter, ta kontakt med kansliet per e-post toimisto ät sral punkt fi, eller ändra kontaktuppgifterna via formuläret på Förbundets webbsidor. Därtill kan ändringar göras genom att ringa kansliet på 09 562 5973

Inbjudan till OT-träff under sommarlägret

SRAL bjuder in alla som har haft radioamatörlicens i minst 50 år till sommarlägrets OT-träff. Träffen anordnas i samband med sommarlägret torsdagen den 13 juli. ca kl. 12:30. Evenemanget kommer att hållas i Vierumäki Country Clubs stora sal. Evenemanget pågår i högst två timmar.

Det är ett informellt evenemang, där fritt umgänge och samspråk är en prioritet. I programmet ingår bl.a.
– hälsningar från IARU och SRAL
– kaffe och jordgubbstårta
– minnen, roliga händelser från gångna år

Anmälan till OT-mötet inbegärs senast lördagen den 1 juli. Du kan anmäla dig via lägrets föranmälningslänk som finns både på SRAL:s hemsida och på kesaleiri.oh3ac.fi. Du kan också anmäla dig till mötet genom att mejla förbundets kansli eller kerhomestari@nulloh3ac.fi eller per telefon på 044 7001 599.

Vid anmälan vänligen ange eventuell specialdiet och ange om du har en assistent med dig. Registrering är absolut nödvändig på grund av förhandsarrangemangen för evenemanget.

Country Clubs navigatoradress är Koulutuskeskustie 12, 19120 HEINOLA eller 19120 VIERUMÄKI

Varmt välkommen!

PäijätHami: Bara 11 dagar kvar till lägrets start – spänningen stiger!

Alla finländska radioamatörer och radiointresserade, tillsammans med sina familjer och vänner, är inbjudna till PäijätHami sommarläger ons-sön 12-16 juli 2023 i Vierumäki! Lägret öppnar redan om två veckor.

Redan mer än 300 förhandsanmälningar!

Det finns redan mer än 300 anmälningar, vilket är mycket fler än normalt. Länk till anmälan finns på lägerwebbplatsen kesaleiri.oh3ac.fi och på SRAL:s hemsida

Om du har problem med att anmäla dig, kontakta klubbchef Ritva på kerhomestari@nulloh3ac.fi eller telefon 044 7001 599. Du kan också be Ritva lägga till dig i lägrets WhatsApp-grupp dit en del av informationen skickas.

Två lotterier på lägret

Den för tillfället mest populära radion Icom IC-7300, donerad av Koneita.com/Utec Oy, kommer att utlottas bland alla som registrerat sig för lägret och fått ett lägerpass.

På lägret kan du även köpa lotter till ytterligare ett lotteri, där bland priserna ingår värdefulla föremål som donerats av RX-TX-tuote, Koneita.com, Bebek m.fl. På lägret hittar du lotteriförsäljare och en lista över priser.

Kom ihåg de förberedande kurserna och examina

På lägret anordnas förberedande kurser för alla moduler samt flera examenstillfällen. Använd några timmars lägertid för det. Anmäl dig till kerhomestari@nulloh3ac.fi.

”Radio PäijätHami” sänder på fem orter

Lägrets närradio är nu närapå nationell. ”Radio PäijätHami” startar några dagar innan lägret och sänder på fem orter. De är: Utti, Kouvola, Lahtis, Nastola och Brahestad. Frekvenserna hittar du på lägrets hemsida nästa vecka!

Den slutliga programkartan i mitten av nästa vecka

Det har skett några schemaändringar och tillägg till lägerprogrammet. Den slutgiltiga programkartan med exakta tider meddelas i mitten av nästa vecka.

Bebeks erbjudande till deltagarna

Bebek har gjort ett bra serviceerbjudande för dem som kommer till lägret. Du kan beställa komponenter och elektronik från deras hemsida bebek.fi – eller till och med beställa varor som inte går att hitta på sidan – och hämta och betala för produkterna i Bebeks butik på Köpgatan på lägret. Du sparar på portokostnader och ansträngning.

Skicka frågor om försäkringsärenden i förväg!

Lördag 15.7 finns på lägret Pohjola Oy:s monter hela dagen och en presentation om amatörradioförsäkringar på eftermiddagen. Pohjolas expert tar gärna emot frågor i förväg, för att kunna ge ett direkt svar eller ta upp saken i presentationen. Om du har frågor om att försäkra din station eller vad som händer när en olycka är framme, skriv till kerhomestari@nulloh3ac.fi

Förra årets meriterade tävlare belönas på lägret

I både lördagens HF- och VHF-forum kommer över 250 priser och diplom från förra årets tävlingar att delas ut. Kom och plocka upp dina priser till publikens applåder. SRAL:s lägerbyrå har även äldre priser som inte har levererats till vinnarna. Listan över pristagare kommer att uppdateras på lägersidan nästa vecka!

Möjligheten att förannonsera loppmarknadsprylar öppnas

Om du tar med varor till loppis för försäljning kan du annonsera dem i förväg på lägersidan. På så sätt kan du få en annons och intresserade köpare för varorna redan i förväg. Du kan slutföra transaktionerna på lägret. Du kan skicka förhandsannonsen till kerhomestari@nulloh3ac.fi.

Gör din egen antenn i antennverkstaden

Du kan bygga antenner för 70 cm eller 2 meter, varför inte också för 4 meter eller 68 MHz. Kontakta Jesse, OH3CBT i förväg; så att vi kan boka material för dig. Jesse kan nås på antennipaja@nulloh3ac.fi

Du kan även köpa 6 mm aluminiumrör med 1 mm väggtjocklek till ett mycket överkomligt pris. Priset för en stav på sex meter är 3 € – praktiskt taget gratis.

Kom också ihåg

OT-träff torsdag 13.7 kl 12:30,
anmäl dig till festmiddagen, det finns endast 40 platser kvar,
ta med ditt QSL-kort till QSL-tavlan,
ta med de utgående korten till lägrets SRAL-byrå.


Välkommen till PäijätHami sommarläger ons-sön 12-16 juli 2023 i Vierumäki!

Inbjudan till årsmöte för OHDXF ry

OHDXF ry:s stadgeenliga årsmöte kommer att hållas i samband med Finlands Radioamatörförbunds sommarläger lördagen den 15 juli 2023 med start kl 10:00. Mötesrum Rampsi. Plats för årsmötet är Vierumäki fritids- och sportcenter, Vierumäki.

Mötet behandlar de ärenden som föreskrivs i 11 § i föreningens stadgar.

Välkommen!

Styrelsen

Hamigolf 2023

De radioamatörer som idkar golf är med sina familjer välkomna till den traditionella Hamigolftävlingen på Cookebanan i Vierumäki. Hamigolf går av stapeln i samband med SRAL:s sommarläger fredagen 14.7 med start klockan 12.30. Var på plats minst en halv timme före tävlingen inleds.

Tävlingsanvisningarna finns att ses en halv timme före evenemanget. Spelformen är pb/hcp. Vandringspriset fås av den radioamatör som har bäst resultat i parslag. Greenfee för tävlingen är 66 euro. Tävlingsrundan betalas åt caddiemaster före tävlingen inleds.

Förhandsanmälningar till Juha OH2LQ, juhakotala1 är gmail punkt com eller per telefon 040 5089 698. Anmälningar t.o.m. 6.7.

Nämn namn, förening, exakt utjämning, telefonnummer, behov till golfbil samt andra specialönskemål.

Hämeenlinnan Radioamatöörits pryltorg 27 augusti

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA, anordnar återigen det populära pryltorget i klubbhuset på Hakapellontie i Tavastehus söndagen den 27 augusti 2023 mellan kl. 09.00 och 15.00. Beroende på vädret kan en stratosfärisk ballongflygning anordnas.

Det finns ett fåtal platser för husbilar/husvagnar på klubbhusets gård så det är möjlgt att bo där från fredag ​​25.8 efter särskild överenskommelse. För boende, vänligen kontakta klubbens funktionärer exempelvis per e-post oh3aa@nullsral.fi

Mer information om evenemanget finns på klubbens hemsida

Ny Jaktmästartävling i samband med IARU-tävlingen

Förbundets HQ-stationer förbereder sig inför HF-mästerskapstävlingarna som hålls den 8-9 juli. Även detta år arrangeras en bitävling för OH-stationer. Alla andra OH-stationer utom de stationer som ingår i operationen OH2HQ kan delta i denna tävling. Vinnaren blir den station som först hållit kontakt med OH2HQ på alla band och sändarslag. Inga loggar behöver skickas. Resultatet fås från OH2HQ loggen. I samband med detta arrangeras i traditionell andra en OH-mottagning under tävlingen, lördagen den 8 juli efter bulletinen. Mer information närmare tävlingstidpunkten.

Tävlings- och DX-nyheter

Resultaten från Kalakukkotävlingen är klara och finns på förbundets tävlingssidor. OH2BU och OH8LQ nådde dubbla mästerskap. Det var glädjande att notera att RTTY-delen har piggnat till med 12 stationer. Den övergripande situationen för FM-serien kommer att uppdateras på tävlingssidorna de närmaste dagarna.

Helgens internationella tävlingar inkluderar Marconi Memorial HF Contest på CW och Venezuelan Independence Day Contest, där moderna är CW, SSB och FT4.

Bland de aktiva DX-stationerna finns åtmistone 4W6RU från Östtimor och FP/KV1J från ön Saint Pierre & Miquelon. C21TS från Nauruöarna förväntas också höras i början av juli.

…-.-

Nästa bulletin läses lördagen den 8 juli 2023 kl 15.00 finsk tid, beroende på konditionera på frekvenserna 3685 kHz och 7070 kHz. Bulletinen läses från Rantasalmi med anropet OH2BRN

Bulletinen har sammanställts av Laura Rosten. Svensk översättning: Jan Jylhä OH1NDA

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media