Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 24/2023, 1.7.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 1. heinäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

AIHEET

Radioamatööri-lehti 03/2023 ilmestynyt

Muistutus jäsenmaksulaskuista 2023

Kutsu kesäleirillä järjestettävään OT-tapaamiseen

PäijätHami: Leirin alkuun enää 11 päivää – jännitys tihentyy!

OHDXF ry:n vuosikokouskutsu

Hamigolf 2023

Hämeenlinnan Radioamatöörien rompepäivä 27.8.

IARU -kilpailun yhteydessä uusi Jahtimestari-kilpailu

Kilpailu- ja DX-uutisia

Radioamatööri-lehti 03/2023 ilmestynyt

Lehti on antenniteemanumero ja lehdessä on myös ajankohtaista tietoa muun muassa PäijätHami-kesäleiristä. Lisäksi Radioamatööri 03/2023 pitää sisällään runsaasti artikkeleita kilpailuista, tekniikasta ja historiasta. Perinteiseen tapaan vakiopalstoilta voi lukea vaikkapa nuorisotiimin kuulumisia.Lehteä voi lukea digitaalisesti SRAL:n jäsensivuilta

Muistutus jäsenmaksulaskuista 2023

Olethan muistanut maksaa vuoden 2023 jäsenmaksusi ja päivittänyt yhteystietosi (mukaan lukien sähköpostin ja puhelinnumeron) Liiton jäsenrekisteriin?Jos olet epävarma maksusta tai yhteystiedoistasi, ota yhteys toimistoon sähköpostilla toimisto@nullsral.fi, muuta yhteystietoja tällä kaavakkeella tai soita toimistolle numeroon 09-562 5973.

Kutsu kesäleirillä järjestettävään OT-tapaamiseen

SRAL kutsuu kesäleirin OT-tapaamiseen kaikki, joilla on ollut radioamatöörilupa vähintään 50 vuotta. Tapaaminen järjestetään kesäleirin yhteydessä torstaina 13.7. noin kello 12:30. Tilaisuus pidetään Vierumäen Country Clubin pääsalissa. Tilaisuus kestää korkeintaan kaksi tuntia.

Kyseessä on vapaamuotoinen tilaisuus, jossa on etusijalla vapaa seurustelu ja nokkakusoilu. Ohjelmassa on muun muassa

  • IARU:n ja SRAL:n tervehdykset
  • kahvia ja mansikkakakkua
  • muisteloita, hauskoja sattumuksia vuosien varrelta

Ilmoittautuminen OT-tapaamiseen pyydetään lauantaihin 1.7.2023 mennessä. Ilmoittautua voi leirin ennakkoilmoittautumislinkillä, joka löytyy sekä SRAL:n sivuilta että osoitteesta kesaleiri.oh3ac.fi. Tapaamiseen voi ilmoittautua myös sähköpostilla Liiton toimistoon tai kerhomestari@nulloh3ac.fi tai puhelimella 044 7001 599.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosi ja mainitse, jos mukanasi on avustaja. Ilmoittautuminen on ehdottoman tärkeää tilaisuuden ennakkojärjestelyjen takia.

Country Clubin navigaattori-osoite on Koulutuskeskuksentie 12, 19120 HEINOLA tai 19120 VIERUMÄKI

Lämpimästi tervetuloa!

PäijätHami: Leirin alkuun enää 11 päivää – jännitys tihentyy!

Kaikki suomalaiset radioamatöörit ja radiosta kiinnostuneet perheineen ja ystävineen kutsutaan PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7.2023 Vierumäelle! Leiri avautuu jo kahden viikonlopun jälkeen.

Ennakkoilmoittautumisia jo yli 300!

Ilmoittautumisia on jo yli 300, joka on jo paljon normaalia enemmän. Linkki ilmoittautumiseen löytyy leirisivulta kesaleiri.oh3ac.fi sekä SRAL:n sivuilta

Jos ilmoittautumisessa on ongelmia, ota yhteys kerhomestari Ritvaan kerhomestari@nulloh3ac.fi tai puhelin 044 7001 599. Ritvalta voit myös pyytää liittämistä leirin WhatsApp-ryhmään, jonne siirtyy osa tiedotusta.

Leirillä kaksi arvontaa

Kaikkien leirille ilmoittautuneiden ja leiripassin saaneiden kesken arvotaan Koneita.com/Utec Oy:n lahjoittama, tämän hetken suosituin radio Icom IC-7300.

Leirillä voi ostaa arpoja myös toiseen arvontaan, jossa on palkintona mm RX-TX-tuotteen, Koneita.com, Bebekin ja muiden lahjoittamaa arvokasta tavaraa. Leirillä löydät arpamyyjän ja palkintolistan.

Muista preppauskurssit ja tutkinnot

Leirillä on kaikkien modulien preppauskurssit ja useita tutkintomahdollisuuksia.  Käytä siihen muutama tunti leiriaikaa. Ilmoittaudu kerhomestari@nulloh3ac.fi.

”Radio PäijätHami” lähettää viidellä paikkakunnalla

Leirin paikallisradio on nyt lähes valtakunnallinen. ”Radio PäijätHami” -aloittaa muutama päivä ennen leiriä ja lähettää viidellä paikkakunnalla. Ne ovat: Utti, Kouvola, Lahti, Nastola ja Raahe. Taajuudet löytyvät ensi viikolla leirisivulta!

Lopullinen ohjelmakartta ensi viikon puolivälissä

Leirin ohjelmaan on tullut muutamia aikataulumuutoksia ja myös lisäyksiä. Lopullinen ohjelmakartta tarkkoine kellonaikoineen julkistetaan ensi viikon puolivälissä.

Bebekin tarjous leiriläisille

Bebek on tehnyt hienon palvelutarjouksen leirille tuleville. Voit tilata komponentteja ja elektroniikkaa heidän kotisivultaan bebek.fi – tai tilata jopa tavaraa, jota sivulta ei löydy – ja noutaa ja maksaa tuotteet Bebekin myymälässä leirin Kauppakadulla. Säästät postituskustannuksissa ja vaivassa.

Lähetä ennakkoon kysymyksiä vakuutusasioista!

Lauantaina 15.7. leirillä on koko päivän Pohjola Oy:n ständi ja iltapäivällä esitelmä radioamatöörivakuutuksista. Pohjolan asiantuntija ottaa mielellään vastaan jo kysymyksiä etukäteen, voidakseen antaa suoran vastauksen tai tuoda asian esille esitelmässä. Jos Sinulla on on kysymyksiä asemasi vakuuttamisesta tai mitä tapahtuu, kun vahinko sattuu, kirjoita kerhomestari@nulloh3ac.fi

Leirillä palkitaan viime vuoden ansioituneita työskentelijöitä

Sekä lauantain HF- että VHF-foorumissa jaetaan yli 250 palkintoa ja kunniakirjaa viime vuoden kilpailuista. Tule noutamaan omasi yleisön aploreiden kera. SRAL:n leiritoimistosta löytyy myös vanhempia palkintoja, joita ei ole saatu toimitettua voittajille. Palkinnonsaajien lista päivittyy leirisivulle ensi viikolla! 

Leirin kirpputorin ennakkomainontamahdollisuus avautuu

Jos olet tuomassa kirpputorille tavaraa myyntiin, voit mainostaa niitä etukäteen leirisivulla. Näit saat tavaralle jo ennakkoon mainosta ja kiinnostuneita ostajia. Kaupat voit viimeistellä leirillä. Ennakkomainoksen voit lähettää osoitteella kerhomestari@nulloh3ac.fi.

Tee antennipajassa oma antenni

Voit rakentaa 70 cm tai 2 metrin, miksei myös 4 metrin tai 68 MHz:n antenneita. Ota yhteys etukäteen Jesseen, OH3CBT; jotta voidaan varata Sinulle sopivat tykötarpeet. Jessen tavoittaa antennipaja@nulloh3ac.fi

Pajasta voit ostaa myös 6 mm alumiiniputkea 1 mm seinämällä erittäin edullisesti. Kuuden metrin kangen hinta on 3 €. Siis käytännössä ilmainen.

Muista myös

  • OT-tapaaminen torstaina 13.7. klo 12:30,
  • ilmoittautua juhlaillalliselle, paikkoja on enää 40 jäljellä,
  • ottaa mukaan QSL-korttisi QSL-tauluun,
  • tuoda lähtevät kortit leirin SRAL:n toimistoon.

Tervetuloa PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7.2023 Vierumäelle!

OHDXF ry:n vuosikokouskutsu

OHDXF ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Suomen Radioamatööriliitto ry:n kesäleirin yhteydessä lauantaina 15.7.2023 klo 10:00 alkaen. Kokoustila Rampsi. Vuosikokouksen pitopaikkana toimii Vierumäen vapaa-aika ja liikuntakeskus, Vierumäki.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen pykälän 11 määräämät asiat.

Tervetuloa!

Hallitus

Hamigolf 2023

Golfia harrastavat radioamatöörit perheineen ovat tervetulleita perinteiseen Hamigolf-kisaan Vierumäen Cooke-kentälle. Hami Golf pelataan SRAL:n kesäleirin yhteydessä perjantaina 14.7. kello 12.30. Ole paikalla viimeistään 30 minuuttia ennen kisaa.

Kisaohjeet ovat tarjolla puoli tuntia ennen tapahtuman alkua. Pelimuoto on pb/hcp. Kiertopalkinnon saa hamssi, jolla on paras tasoituksellisen lyöntipelin tulos.

Kisan greenfee on 66€.  Kisakierros maksetaan caddiemasterille ennen peliä.

Ilmoittautumiset ennakkoon Juhalle, OH2LQ, juhakotala1@nullgmail.com tai puhelimitse 040 5089 698. Ilmoittautumiset 6.7. mennessä.

Mainitse nimi, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Hämeenlinnan Radioamatöörien rompepäivä 27.8.

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA, järjestää jälleen suositun avoimen radiorompepäivän kerhotalolla Hakapellontiellä sunnuntaina 27.8.2023 klo 09:00 – 15:00 välisenä aikana. Säästä riippuen tapahtumassa saatetaan järjestää stratosfääripallolento.

Kerhotalon piha-alueella on muutamia paikkoja asuntoautoille/-vaunuille, joten paikalla voi majoittua perjantaista 25.8. alkaen erikseen asiasta sopimalla. Ota yhteyttä majoittumisesta kerhon toimihenkilöihin esimerkiksi sähköpostilla oh3aa@nullsral.fi

Lisää tietoja tapahtumasta on kerhon kotisivuilla

IARU -kilpailun yhteydessä uusi Jahtimestari-kilpailu

Liiton HQ-asemat valmistautuvat IARU HF-mestaruuskilpailuihin, joka käydään 8.-9. heinäkuuta. Tänäkin vuonna järjestetään oheiskilpailu OH-asemille. Jahtimestarikilpailuun voivat osallistua kaikki muut OH asemat paitsi OH2HQ asemaryhmään kuuluvat asemat. Voittaja on se asema, joka ensimmäiseksi workkii OH2HQ:n kaikilla bandeilla ja modeilla. Lokeja ei tarvitse lähettää. Tulos saadaan OH2HQ lokista. Tähän liittyen järjestetään perinteen mukaan OH-vastaanotto kilpailun aikana lauantaina 8.7. bulletiinin jälkeen. Lisätietoja lähempänä kilpailua.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kalakukko-kilpailun tulokset ovat valmistuneet ja ne löytyvät liiton kilpailusivuilta. Tuplamestaruuksiin ylsivät OH2BU ja OH8LQ. Ilahduttavaa oli todeta RTTY-moden elpyminen OH-kisoissa 12 aseman voimin. SM-sarjan kokonaistilanne päivitetään kilpailusivuille lähipäivinä.

Viikonlopun kansainvälisistä kilpailuista poimitaan Marconi Memorial HF Contest CW:llä sekä Venezuelan Independence Day Contest, jossa modeina ovat CW, SSB ja FT4.

DX-asemista aktiivisia ovat ainakin 4W6RU Itä-Timorista ja FP/KV1J Saint Pierre & Miquelonin saarelta. Myös C21TS asemaa Nauru-saarilta odotetaan ääneen heinäkuun alkupuolella

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 8. heinäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Rantasalmelta tunnuksella OH2BRN

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media