Kanslibulletin 33/2018

Kanslibulletin på svenska läses på söndagar.
Kanslibulletin på svenska läses på söndagar klockan 15.00 finsk tid på frekvensen 3720 kHz (+/- QRM) LSB med anropsignalen OH6A.

Kanslibulletin 33/2018, 6.10.2018
 
INNEHÅLL
 

  • * Publicering av förbundets valkandidater *
  • * Öppet hus vid förbundets kansli torsdag 11.10 *
  • * Höstdagarna i november i Äänekoski stadshus *
  • * Anmälningen till de ungas aktivitetsveckoslut började *
  • * Kom med och gör ett rig-temanummer *
  • * Radioamatörkurs inleds i Lahtis *
  • * Tävlingsnyheter *
  • * SAC phonedel tävlas redan om en vecka *
  • * Nästa bulletin *

 
* Publicering av förbundets valkandidater *
Kandidaterna i förbundets ordförande- och styrelseval publiceras inkommande måndag, 8.10, på kvällen direkt efter att valutskottet har haft sitt möte. Namnen och kandidatnumren meddelas på förbundets webbsidor på adressen sral.fi.
 
* Öppet hus vid förbundets kansli torsdag 11.10 *
Förbundets kansli har öppet hus nästa torsdag 11.10 kl. 17.00-20.00. Medlemsklubben Sällskapet för Astronautisk Forskning i Finland presenterar sin verksamhet. Butiken är öppen och kaffe med dopp serveras. Adressen till förbundets kansli är Krämarbackastigen 9, Helsingfors. Välkomna att umgås!
 
* Höstdagarna i november i Äänekoski stadshus *
Finlands Radioamatörförbund håller sina Höstdagar 16-18.11.2018 i Äänekoski. Evenemanget ordnas av Ala-Keiteleen Radiokerho ry, OH6AK. I samband med Höstdagarna hålls förbundets stadgeenliga höstmöte.
Höstdagarna ordnas i Äänekoski stadshus. Adressen är Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski.
Inkvartering kan bokas från Hotelli Hirvi med SRAL-identifiering. Hotellets telefonnummer är (014) 520 121. Hotellet börjar fyllas så det brådskar med bokningen.
Ham dinner ordnas på restaurang Wille – Olohuone ja Keittiö. Anmälningsblankett till ham dinner finns på adressen sral.fi.
 
* Anmälningen till de ungas aktivitetsveckoslut började *
Förbundets ungdomsteam ordnar ett aktivitetsveckoslut i Mustila för de unga i förbundet 6-9.12. Evenemanget hålls vid stationen OH5Z. Under aktivitetsveckoslutet utlovas bl.a. HF-aktiviteter från stationen, ända från grunderna (SSB, CW, RTTY), olika föredrag, bastubadande och samvaro. Under veckoslutet används de ungas radioamatöranrop OH2YOTA.
Deltagaravgiften är 10 euro, som inkluderar inkvartering och måltider. Anmälningen har öppnats på webbsidan sral.fi.
 
* Kom med och gör ett rig-temanummer *
Som hjälp vid val av rig fungerar t.ex. tester i QST. Dessa ger dock inte alltid tillräckligt med information om riggens driftserfarenheter. På grund av detta behövs artiklar om nya (och äldre) riganvändare.
RA 10/2018 har rigtema. I temanumret är artiklar som behandlar goda eller dåliga brukserfarenheter av nya riggar liksom även egenskaper bland äldre riggar, som gör att dessa fortfarande är konkurrenskraftiga.
Tidningens materialdeadline är 19.11.2018. Artiklar önskas fram till det per e-post till adressen ra-lehti snabela sral punkt f i. Materialet kan även sändas till adressen SRAL ry, PB 44, 00441 HELSINGFORS. Välkomna med att göra temanummer.
 
* Radioamatörkurs inleds i Lahtis *
Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC, inleder höstens kurs för elementär klass tisdagen 23.10 klockan 18.00 vid Radiobackens gamla stationsbyggnad. Kursen hålls varje tisdag fram till början av december.
Anmälningar kan göras antingen via MPK:s webbsidor eller direkt till utbildaren, Jari, OH2BU per telefon 0400 503 221 eller per e-post till egenanropsadressen.
 
* Tävlingsnyheter *
Detta veckoslut tävlas SRAL:s Grundtävling, International HELL-Contest, Oceania DX Contest, Russian WW Digital Contest, SKCC QSO Party, FISTS Fall Slow Speed Sprint, RSGB DX Contest, UBA ON Contest och TRC DX Contest.
På tisdag 9.10 står NAC UHF i tur och på torsdag 11.10 NAC 50 MHz.
Nästa veckoslut tävlas SAC phone, Makrothen RTTY Contest, Oceania DX Contest, QRP ARCI Fall QSO Party, SKCC Weekend Sprintathon, FISTS Fall Unlimited Sprint, PODXS 070 Club 160m Great Pumpkin Sprint och UBA ON Contest.
 
* SAC phonedel tävlas redan om en vecka *
Förra årets SAC-tävling vanns rejält till ära för 100-årsjubileet för självständigheten. SAC ska givetvis vinnas även i år, och din insats har stor betydelse! Phonedelen av SAC är redan om en vecka, 13-14.10.
Reglerna och statistiken
Välkomna med att vinna den nordiska landskampen!
 
* Nästa bulletin *
Nästa bulletin blir läst från OH6A i Vasa söndagen den 14 oktober klockan 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.
 
Bulletinredaktör: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.
Översättning: Patrik Willför, OH6GDX.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media