Samarbetsevenemang i Ode på radioamatördagen 13.2

Är du intresserad också av radiohobbyns övriga delområden men inte vet hurdan verksamheten är eller hur man kommer igång? Kom och bekanta dig med Finlands Radioamatörförbunds, Suomen radiohistoriallinen seuras (Finlands radiohistoriska förening) och Suomen DX-liittos (Finlands DX-förbund) verksamhet vid pop-up-evenemanget i Helsingfors centralbibliotek Ode!

Evenemanget går av stapeln torsdag 13.2. invid glasväggen i Odes första våning. Förbundens presentationspunkter håller öppet kl. 12.00-20.00. Under hela denna tid finns presentatörer på plats och berättar om förbundens verksamhet och förevisar utrustning.

En kort översikt över vad förbunden erbjuder:

Finlands radioamatörförbund:
Finlands radioamatörförbund rf, SRAL, är radioamatörernas nationella centralorganisation, som främjar amatörradioverksamheten i Finland samt internationellt som medlem i det internationella radioamatörförbundet IARU och de nordiska radioamatörförbundens samarbetsorgan NRAU.

Suomen radiohistoriallinen seura:
Suomen radiohistoriallinen seura ry, SRHS, är en riksomfattande sammanslutning för intresserade av radiohistoria, som stöder medlemmarnas hobbyverksamhet och samlar, undersöker och uppbevarar föremål och information. Till verksamhetsområdet hör förutom radioutrustning hela den elektroniska kommunikationen från talapparatur till ljudupptagningar och militärradion.

Suomen DX-liitto:
Suomen DX-liitto ry, SDXL, är den nationella takorganisationen för DX-lyssnarna, vars syfte är att främja DX-lyssnandet i Finland och publicera en tidning, anordna evenemang samt utöva forskning och rådgivning gällande DX-verksamheten.

Evenemanget lämpar sig för intresserade i alla åldrar och även för nybörjare. På plats finns också representanter för SRAL:s ungdomsteam. Välkommen!

sdxl.fi
www.radiohistoria.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media