Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 19/2020, 23.5.2020

Kanslibulletin på svenska läses på söndagar.
Kanslibulletin på svenska läses på söndagar klockan 15.00 finsk tid på frekvensen 3720 kHz (+/- QRM) LSB med anropsignalen OH6A.

Denna bulletin blir läst från OH6A i Vasa söndagen 24.5. kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.
 
INNEHÅLL
* Coronavirusepidemins inverkan på förbundets verksamhet *
* STAY HOME aktiviteten – samträff på banden 6-7.6 *
* Förbundets höstläger i Hankasalmi i september *
* Vill du ha dina uppgifter med i OH-katalogen? *
* Silent key *
* YOTA Online *
* Militärradioamatörernas aktivitetsdagar 28.5 och 4.6 *
* Traditionsradioevenemang PRT30 ordnas 6.6 *
* OHFF-aktiveringsevenemang i medlet av juni *
* Tävlingsnyheter *
* Nästa bulletin *
 
* Coronavirusepidemins inverkan på förbundets verksamhet *
Enligt Trafik- och kommunikationsverkets anvisning fortsätter avbrytandet av behörigshetsexamina fortfarande. Om fortsättande fattas beslut enligt myndighetsanvisningarna och det informeras direkt då anvisningar kommit.
Sommarlägret i Räyskälä har inhiberats.
ehandlingen av ärendena för förbundets vårmöte överförs till behandling under höstmötet. Höstmötet hålls 14.11.2020.
I vårmötets ärenden ingår att bekräfta bokslutet och verksamhetsberättelsen samt beviljande av ansvarsfrihet till de redovisningsskyldiga. Handlingarna som berör förbundets räkenskaps- och verksamhetsganskning jämte utlåtanden finns att läsas på förbundets webbsidor: sral.fi/kevatkokous2020/.
Förbundets kansli hålls stängt för besökare fram till 31.5. Kansliet betjänar via telefon och e-post.
Enligt myndigheternas bestämmelser rekommenderas för tillfället att föreningar inte ordnas klubbkvällar i klubbutrymmena.
Meddelandet finns att läsas i sin helhet på förbundets webbsidor.
 
* STAY HOME aktiviteten – samträff på banden 6-7.6 *
Transport- och kommunikationsverket har avgiftsfritt beviljat aktivitetsanropen OH*STAYHOME för att få människor att stanna hemma och hålla radioamatörkontakter. Anropet har beviljats med alla kretsnummer under tiden 3.4 – 3.7.2020. SRAL bär ansvar för tio anrop, OH0STAYHOME – OH9STAYHOME, och SRAL delar ut de tio tillstånden i perioder på en vecka. För varje användning koordinerar en kretskoordinator. Utrikesminister Pekka Haavisto fungerar som beskyddare av Finlands STAY HOME aktivitet.
STAYHOME-stationernas samträff på banden sker 6-7.6.20. Detta är projektets mest betydande gemensamma ansträngning. Om evenemanget meddelas mer i ett senare skede. På förbundets webbsidor kan du läsa en hälsning från IARUs president Tim Ellam, VE6SH, samt aktualiteter från Samoa. På webbsidorna hittar du även kontaktuppgifterna till kretskoordinatorerna och ytterligare information om projektet.
 
* Förbundets höstläger i Hankasalmi i september *
Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD ordnar Finlands Radioamatörförbunds höstläger i Lomakeskus Revontuli i Hankasalmi 10-13.9.2020. Lägerprogrammet samt andra lägerarrangemang meddelas under sommarens lopp genom förbundets informationskanaler samt på den arrangerande klubbens webbsidor på oh6ad.fi. Från och med måndagen 1.6 klockan 10.00 går det att börja boka inkvartering.
Vi följer naturligtvis myndigheternas anvisningar och bestämmelser i fråga om situationen med Covid-19.
Håll er friska och vi ses i Hankasalmi under hösten!
* Vill du ha dina uppgifter med i OH-katalogen? *
År 2020 OH-katalog utges nu på sommaren. OH-katalogen innehåller endast uppgifterna om de medlemmar som särskilt gett sitt tillstånd till publicering efter maj 2018. I boken uppges medlemmens namn, anrop, postadress samt uppgift om eventuell egenanropsadress.
Ifall ni vill samtycka eller förbjuda publiceringen av data, kan ni anmäla därom genom att fylla i en webblankett på nätsidan eller kontakta kansliet.
Uppgifter samlas fram till 31.5.2020.
Ifall samtycke till publiceringen har givits år 2018 eller 2019 behöver man inte förnya detta tillstånd.
 
* Silent key *
Kansliet har nåtts av budet att våra radioamatörbröder Matti Huuskonen OH3KBQ och Jukka Ojala OH8MCS lämnat oss. Vi hedrar Mattis och Jukkas minne med en stunds tystnad.
 
 
* YOTA Online *
Nästa torsdag 28.5 klockan 21:00 finsk tid ordnas YOTAs första öppna onlineevenemang för alla som är intresserade. Evenemanget inkluderar omfattande berättelser även bekanta från YOTA-evenemanget och diskussioner som involverar åskådarna tillsammans med andra yngre radioamatörer. I evenemanget finns även en utlottning, där det är möjligt att vinna priser med radioamatörtema.
I planeringen och förverkligandet av evenemanget har människor från sex olika länder deltagit och det önskas att deltagare dyker upp från ännu fler. En länk till evenemanget kommer att hittas en dag på förhand från adressen ham-yota.com.
 
* Militärradioamatörernas aktivitetsdagar 28.5 och 4.6 *
Militärradioamatörerna firar Försvarets fanfest under torsdagen 4.6 på radioamatörfrekvenserna. OI-aktivitetsdagen SRA 40 år å sin sida infaller torsdagen 28.5.
 
* Traditionsradioevenemang PRT30 ordnas 6.6 *
PRT 30 evenemanget ordnas lördagen 6.6.2020. Evenemanget är inte en tävling, utan ett evenemang där man visar respekt för gamla över 40 åriga veteranradion och de radioveteraner som använt denna utrustning. Mer information om evenemanget hittas på förbundets webbsidor.
 
* OHFF-aktiveringsevenemang i medlet av juni *
OHFF Flora & Fauna Finland ordnar det andra veckoslutet i juni en veckoslutstävling för portabel aktivering, genom vilken man önskar sporra radioamatörerna till att göra utflykter till OHFF-naturskyddsområden för att hålla radiokontakter världen runt. Tävlingskategorier finns för aktiverare och för personer som sköter aktivitet från hemmasoffan. Mer information på förbundets webbsidor.
 
* Tävlingsnyheter *
Nästa veckas tisdag tävlas NAC 2,3 GHz + up.
Nästa veckoslut tävlas CQ WW WPX Contest CW.
 
* Nästa bulletin *
Nästa bulletin blir läst från OH6A i Vasa om en vecka söndagen 31.5 klockan 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.
 
Bulletinredaktör: Ronja Iso-Heiko
Översättning: Patrik Willför, OH6GDX

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media