Hissa flaggan den 15 september

Vi uppmanar alla radioamatörer att flagga onsdagen den 15 september. Kom med och fira på detta värdiga sätt vårt förbunds hundraåriga etapp. Ifall du inte själv kan flagga, kanske en granne eller bekant kan hjälpa. Man kan också flagga vid läroanstalter, klubbar eller arbetsplatser, varhelst det går lätt att ordna.

15.9 valdes till flaggningsdag eftersom Nuoren Voiman Liiton Radioyhdistys stadgar godkändes vid ett möte 15.9.1921. Leo Lindell valdes till den första ordföranden. Senare ändrades föreningens namn till Finlands Radioamatörförbund NVL. År 1926 tillkom det självständiga Finlands Radioamatörförbund.

Vi önskar gärna veta på vilka orter flaggning kommer att anordnas. Du kan skicka informationen via e-post till vilma@nullsral.fi.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media