Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 11/2022

Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 11/2022 19.3.2022 Denna bulletin blir läst från OH6A söndagen den 20.3.2022 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

INNEHÅLL
Nya Radioamatööritidningen finns att läsas på medlemssidorna
Anmälningen till Sommarlägret har öppnats
Årsmöten
Tidpunkterna för YOTA-tävlingen har offentliggjorts
Radioamatörwiki publiceras 21.3
Styrelsens protokoll finns att läsas på medledmssidorna
Nordiska VUSHF-träffen ordnas i Säkylä i maj
Nordic HF Conference i augusti
Tävlingsnyheter
Nästa Bulletin

Nya Radioamatööritidningen finns att läsas på medlemssidorna

Nummer 2/2022 av tidningen Radioamatööri har publicerats på medlemssidorna. Tidningen inkluderar OH-katalogen för år 2022 och information om kommande tävlingar och evenemang. Tidningen postas till medlemmarna och prenumeranterna vecka 11.

Anmälningen till Sommarlägret har öppnats

Anmälningen till SRAL:s Sommarläger 14-17-7 har öppnats på torsdag. Anmälningar görs på adressen: https://eerikkila.fi/ilmoittautuminen-sral-kesatapahtuma/. På sidan meddelas dagspecifikt vilka dagar man deltar i sommarlägret och därtill görs andra logi- och servicebokningar Eerikkila önskar få. Anmälning till lägret är önskvärt, eftersom anmälan underlättar det praktiska arrangemanget av lägret. Dock går det att komma till lägret även utan anmälan.

Årsmöten

Pohjois-Karjalan Radiokerho ry håller sitt årsmöte på Pohjois-Karjalan Pelastuslaitos i auditoriet vid Joensuu brandstation med adress Noljakantie 4, Joensuu. Tidpunkten för mötet är söndagen 27.3 kl. 13.00. Under evenemanget belönas även årets radioamatör och klubbtävlingarnas vinnare.

Kakkosten kerho ry håller sitt stadgeenliga årsmöte tisdagen 29.3 kl. 18.00 i klubbutrymmena på adressen Kiertotähdentie 6, Helsingfors. Stadgeenliga ärenden behandlas.

Laivaston Radioamatöörit ry håller sitt årsmöte i Sommelo onsdagen den 30.3 med start kl. 18.

Tidpunkterna för YOTA-tävlingen har offentliggjorts

Tidpunkterna för årets YOTA Contest har publicerats. Årets tre tävlingar ordnas 21 maj, 23 juli och 30 december. YOTA Contest är de unga radioamatörernas huvudevenemang ifråga om internationell tävlingsverksamhet. Tävlingarna har egna kategorier för under 25 åringar och även äldre amatörer. Mer information och reglerna hittas på adressen https://ham-yota.com/contest.

Radioamatörwiki publiceras 21.3

Måndagen 21.3 publiceras radioamatörernas egna wikisidor under förbundets webbsidor. Wikisidorna är en för alla öppen informationskälla om radioamatörverksamheten, där samtligt innehåll kan modifieras av samtliga användare. Att wiki upprätthålls betydelsefullt innebär att sidorna är aktuella och intressanta till innehållet och då är editerarna i nyckelroll. Besök alltså förbundets webbsidor på måndagen för att stifta bekantskap med wikisidorna. Mer information om ärendet samt användarnamn för editering av wikisidorna ges av SRAL:s webbsidekommitté efter publiceringen av sidorna.

Styrelsens protokoll finns att läsas på medledmssidorna

Förbundets styrelse har beslutat publicera protokollen för sina möten på SRAL:s medlemssidor. Det första publicerade protokollet är från mötet den 24 februari och hittas alltså under medlemssidorna. På samma sida sparas även protokollen för kommande möten, vartefter de blivit justerade.

Nordiska VUSHF-träffen ordnas i Säkylä i maj

Radioamatööritekniikan seura RATS (OH2NXX) ordnar den 42 träffen för nordiska VHF/UHF/SHF-hobbyister 26-29.5 i Säkylän Kristalliranta. Logi bör bokas t.o.m. 17.4. Mer specifik information från adressen rats.fi/vushf2022.

Nordic HF Conference i augusti

Följande Nordic HF Conference ordnas på Fårö i Sverige den 15-17 augusti. Nordic HF Conference är en träffpunkt för företag och akademiska forskare, dit även radioamatörerna är välkomna. Under evenemanget presenteras forskningsresultat och nya koncept om t.ex. hur radiovågorna framskrider samt aktuellt om antenner, frekvensförvaltning och smarta radiosystem. Ytterligare information och länk för deltagande via webbsidorna för konferensen: https://www.nordichf.org/.

Tävlingsnyheter

Om en vecka ordnas en av årets största internationella HF-tävlingar, CQ World Wide WPX Contest och dess SSB del. Tävlingsarrangören CQ Communications Inc. har meddelat att de likt den övriga idrottsvärlden utesluter ryska och vitryska stationer från tävlingen. Denna bestämmelse gäller tills vidare bara ifrågavarande tväling och i fråga om de kommande CQ World Wide tävlingarna tas ställning för en tävling i taget.

Nu är det dags att börja kontrollera skicket på 80 och 40 meters antennerna för inhemskt bruk och göra de förbättringar som behövs. Vårens FM-deltävling Kalakukko ordnas redan om en månad, under annandag påsk den 18 april. Kalakukkotävlingens regler och tidtabeller hittas på förbundets webbsidor. 4

Nästa bulletin

Nästa bulletin blir läst från OH6A söndagen 27.3.2022 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

Bulletinredaktör: Timo OH5LLR.
Översättning: Patrik OH6GDX

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media