Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 11/2022 19.3.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 19.3.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET:

Uusi Radioamatöörilehti on luettavissa jäsensivuilla

Kesäleirin ilmoittautuminen on avattu

Vuosikokouksia

YOTA-kontestin ajankohdat on julkistettu

Radioamatööriwiki julkaistaan 21.3.

Hallituksen pöytäkirjat luettavissa jäsensivuilla

Pohjoismainen VUSHF-harrastajien tapaaminen Säkylässä toukokuussa

Nordic HF Conference elokuussa

Kilpailu-uutisia

Uusi Radioamatöörilehti on luettavissa jäsensivuilla

Radioamatööri-lehden numero 2/2022 on julkaistu jäsensivustolla. Lehti 2/2022 sisältää vuoden 2022 OH-luettelon ja tietoa tulevista kontesteista sekä tapahtumista. Lehti postitetaan jäsenille ja tilaajille viikolla 13.

Kesäleirin ilmoittautuminen on avattu

SRAL kesäleirin 14.-17.7. ilmoittautuminen on avattu torstaina. Ilmoittautumiset Eerikkilän nettisivuilla. Sivulla ilmoitetaan päiväkohtaisesti leirille osallistuminen ja tehdään halutut Eerikkilän majoitus- ja muut palveluvaraukset. Leirille ilmoittautuminen on toivottavaa, koska ilmoittautuminen helpottaa leirin käytännön järjestelyjä. Leirille saa toki tulla ilman ilmoittautumistakin.

Vuosikokouksia

Pohjois-Karjalan Radiokerho ry:n vuosikokous pidetään Pohjois-Karjalan Pelastuslaitoksella Joensuun paloaseman auditoriossa osoitteessa Noljakantie 4, Joensuu. Kokouksen ajankohta on sunnuntai 27.3. klo 13:00. Tilaisuudessa palkitaan myös vuoden hamssi sekä kerhokisojen voittajat.

Kakkosten Kerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään tiistaina 29.3. klo 18:00 alkaen kerhotilassa osoitteessa Kiertotähdentie 6, Helsinki. Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Laivaston Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään Sommelossa keskiviikkona 30.3. kello 18 alkaen.

YOTA-kontestin ajankohdat on julkistettu

Tämän vuoden YOTA-kontestin ajankohdat on julkistettu. Tämän vuoden kolme kontestia järjestetään 21. toukokuuta, 23. heinäkuuta ja 30. joulukuuta. Yota-kontesti on nuorten radioamatöörien kansainvälisen kilpailutoiminnan päätapahtuma. Kilpailuissa on omat luokat alle 25-vuotiaille sekä varttuneimmille amatööreille. Lisätietoa ja YOTA-kontestin säännöt löydät YOTA-yhteisön kotisivuilta.

Radioamatööriwiki julkaistaan 21.3.

Maanantaina 21.3. julkaistaan radioamatöörien oma wiki-sivusto liiton sivuilla. Wiki-sivusto on kaikille avoin radioamatööritoiminnan tietolähde, jossa lähtökohtaisesti kaikki sisältö on yhteisöllisesti käyttäjien muokattavissa. Wikin merkityksellisenä pysyminen vaatii ajantasaista ja kiinnostavaa sisältöä, missä muokkaajat ovat avainasemassa. Tarkista siis ensi maanantaina liiton nettisivut, jossa Wiki-sivusto julkaistaan. Lisätietoa aiheesta sekä tunnuksia Wiki-sivuston muokkaamiseen antaa sivujen julkaisun jälkeen SRALin verkkosivutoimikunta.

Hallituksen pöytäkirjat luettavissa jäsensivuilla

Liiton hallitus on päättänyt julkaista kokoustensa pöytäkirjat SRALin nettisivuilla. Ensimmäinen julkaistu pöytäkirja on kokouksesta 24. helmikuuta ja löytyy SRALin jäsensivuilta. Samalle sivulle talletetaan tulevien kokousten pöytäkirjat niiden tarkastamisen jälkeen.

Pohjoismainen VUSHF-harrastajien tapaaminen Säkylässä toukokuussa

Radioamatööritekniikan seura RATS (OH2NXX) järjestää 42. pohjoismaisen VHF/UHF/SHF-harrastajien tapaamisen 26.-29.5. Säkylän Kristallirannassa. Majoitusvaraukset tulee tehdä 17.4. mennessä. Lue tarkemmat tiedot RATSin sivuilta.

Nordic HF Conference elokuussa

Seuraava Nordic HF Conference järjestetään Fårössä, Ruotsissa 15.-17. elokuuta. Nordic HF Conference on yritysten ja akateemisten tutkijoiden kohtaamispaikka, minne myös radioamatöörit ovat tervetulleita. Tapahtumassa esitellään tutkimustuloksia ja uusia konsepteja esimerkiksi radioaaltojen etenemisen, antennien, taajuushallinnan sekä älykkäiden radiojärjestelmien alueelta. Lisätietoja ja osallistumislinkki konferenssin kotisivujen kautta.

Kilpailu-uutisia

Viikon päästä järjestetään yksi vuoden suurimmista kansainvälisistä HF-kilpailuista, CQ World Wide WPX Contest ja sen SSB-osuus. Kilpailun järjestäjä CQ Communications Inc. on ilmoittanut, että muun urheilumaailman tapaan se sulkee kilpailusta pois venäläiset ja valkovenäläiset asemat. Määräys koskee toistaiseksi vain kyseistä kilpailua ja tulevien CQ World Wide -kontestien osalta päätös tehdään kilpailu kerrallaan.

Nyt on aika tarkistaa talven jäljiltä kotimaan 80 ja 40 metrin antennien kunto ja tehdä tarvittavat parannukset. Kevään SM-osakilpailu Kalakukko järjestetään jo kuukauden päästä toisena pääsiäispäivänä 18. huhtikuuta. Kalakukkokilpailun säännöt ja aikataulut löydät liiton sivuilta.

+++
Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 26.3.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media