Bulletin 19/2022

Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 19/2022 14.5.2022
Denna bulletin blir läst från OH6A söndagen 15.5.2022 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

INNEHÅLL
Frivilliga behövs till sommarlägret
OT-träff under sommarlägret
Verkningar från kriget i Ukraina i fråga om sommarlägret och förbundets övriga evenemang
Nordiska VUSHF-entusiasternas träff i Säkylä i maj
Kakkosten kerhos årsmöte 17.5
Silent key
OI-webbinarium 31.5
Traditionsradioevenemang 4.6
Tävlings- och DX-nyheter – K.S. Sainio närmar sig
Nästa bulletin

Frivilliga behövs till sommarlägret

Sommarlägret i Eerikkilä behövet ett par ordningsvakter och en trafikledare 14-17.7. Ifall du har ett ikraftvarande ordningsvaktskort eller i övrigt talkoanda, ta kontakt å det snaraste med lägerorganisationen oh3ad@nulloutlook.com eller direkt till Keke OH3NDH 050 462 5308. Vi erbjuder befrielse från lägeravgift, morgonmål och en måltid per dag samt saminkvartering under lägrets tid.

Välkommen på OT-träff på sommarlägret

På förbundets sommarläger i Eerikkilä, Tammela ordnas på torsdagen 14.7 kl. 14.00 en OT-träff. SRAL bjuder in alla som varit medlemmar i förbundet i minst 50 års till träffen. Träffen ordnas i allaktivitetshallen. Det är fråga om en friformad samvaro av cocktailtyp, där fri diskussion och trevligt umgänge kommer i första hand. OT-träffen är avgiftsfri. Mer specifik information om evenemanget kommer i nästa nummer av tidningen Radioamatööri och på förbundets webbsidor på adressen https://www.sral.fi/2022/04/29/kutsu-ot-tapaamiseen/.

Det går att anmäla sig fram till 17.6 på adressen sral.fi/ot-tapaaminen. Det går även att anmäla sig genom att ringa förbundets kansli på nummer (09) 562 5973. Inbjudan är personlig. Berätta i samband med anmälan om specialdieter och nämn ifall du har en assistent med dig. Anmälan är mycket viktigt med tanke på förhandsarrangemangen i fråga om evenemanget.

Verkningar från kriget i Ukraina i fråga om sommarlägret och förbundets övriga evenemang

Finlands Radioamatörförbund rf förbjuder med anledning av situationen i Ukraina användningen av de id, symboler eller andra tecken som den ryska armén använder och även förvrängningar av dessa i samtliga evenemang som ordnas av Finlands Radioamatörförbund eller där SRAL har roll som deltagande arrangör eller finansiär. Förbundets styrelse har under sitt möte 28.4 fattas ett separat beslut i fråga om detta ärende i fråga om sommarlägret i Eerikkilä.  

Nordiska VUSHF-entusiasternas träff i Säkylä i maj

Det efterlängtade V-/U-/SHF-lägret förverkligas! Radioamatööritekniikan seura RATS (OH2NXX) ordnar den 42 VHF-/UHF-/SHF-hobbyträffen 26-29.5.2022 i Säkylän Kristalliranta. Inkvarteringsfrågor direkt till Kristalliranta. Läs mer om evenemanget på RATS webbsidor: rats.fi/vushf2022

Kakkosten kerhos årsmöte 17.5

Kakkosten Kerhon, OH2AA, håller sitt medlemsmöte tisdagen 17.5.2022 med start kl. 18:00 vid klubbens hemvist På Planetvägen 6, Helsingfors. Förutom standardärendena behandlas även några ändringsförslag till stadgarna:

Klubbens stadgar § 8 som om berör tidpunkten för mötet ändras att lyda enligt följande: Föreningens egentliga möte ska årligen hållas före utgången av april i form av ett årsmöte.

§ 9 i klubbens stadgar ändras till att lyda enligt följande: Kallelsen till det ifrågavarande mötet ska publiceras minst sju (7) dygn före mötet i Finlands Radioamatörförbund rf:s bulletin och på klubbens webbsidor.

Mer uppgifter på klubbens webbsidor www.oh2aa.fi.

Silent key

Kansliet har nåtts av budet att vår radioamatörkollega Reino Multanen, OH7OL, lämnat oss. Vi hedrar Reinos minne med en stunds tystnad.

OI-webbinarium 31.5

Nu finns en strålande möjlighet att få en inblick i OI-radioamatörverksamheten. Vad det innebär, hur det fastställs och vilka skillnaderna är i jämförelse till övrig radioamatörverksamhet. Hur kan de som inte är med i OI-verksamheten berika hobbyn med hjälp av OI-verksamhet? Marko Päätalo OH4MP presenterar OY-verksamheten i ett webbinarium ordnat av SRAL. Anmälningar och mer information hittas på förbundets webbsidor på adressen https://www.sral.fi/2022/04/26/webinaari-oi-toiminnasta-31-5/

Traditionsradioevenemang 4.6

Traditionsradioevenemang PRT34 ordnas lördagen den 4.6. Evenemanget är inte en tävling utan utan det är fråga om att visa respekt till gamla över 40 åriga veteranradion och de radioveteraner som använt dessa. Evenemanget är fritt format utan ledarstation. Mer specifik information jämte frekvensområden och klockslag publiceras på förbundets webbsidor under loppet av inkommande vecka.

Tävlings- och DX-nyheter – K.S. Sainio närmar sig

Nästa deltävling i FM-serien av HF-tävlingar d.v.s. K.S. Sainios minnestävling tävlas om en vecka söndagen den 22.5. Tävlingen arrangeras av OH2T. Tävlingskallelsen finns på förbundets webbsidor på adressen: https://www.sral.fi/2022/05/05/muistokilpailu22/ 

Ett plock ur de internationella tävlingarna detta veckoslut är Portuguese Navy Day Contest ordnat av Portugals marinaradioamatörer. I denna tävling ges specialpoäng av marina radioamatörklubbar i 12 olika länder samt medlemmarna i dessa. Med på denna lista finns även Suomen Laivaston Radioamatöörit, dvs. OH1AJ. Mer information och regler i tävlingen hittas på https://nra.pt/index.php/dm-2022/.

Av DX-peditionerna fortsätter Andaman Island fram till inkommande tisdag. Efter att ha varit QRT i två år har Internationella Teleunionens, dvs. ITU:s huvudkvarter 4U1ITU aktiverat sig och är QRV fram till början av juni. A25VR erbjuder DX-jägare Botswana främst på CW ännu under ett par veckors tid.

Nästa bulletin

Nästa bulletin blir läst från OH6A söndagen 22.5.2022 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

Bulletinen sammanställdes av Timo OH5LLR och översattes av Patrik OH6GDX.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media