Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 27/2022 16.7.2022

Denna bulletin blir läst från OH6A söndagen 17.7.2022 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM

INNEHÅLL
Sommarlägret i Eerikkilä
Ungdomar QRV från Evo i juli
Radioamatördag i Nautelankoski museum 24.7
OH1NOA på WWFF-buskturné
Kansliet på semester
Turun Radioamatöörits (OH1AA) sommarläger i Tippsund
Tävlings- och DX-nyheter – Förbundets lag nådde nytt rekord i IARU-tävlingen!

Sommarlägret i Eerikkilä

Förbundets sommarläger ordnades denna helg i Eerikkilä idrottsinstitut. Lägerstationen har varit QRV under hela sommarlägrets tid.

Ungdomar QRV från Evo i juli

I Evo ordnas ett läger med ca 13 000 scouter under 15-23 juli. På lägret finns en radiostation. Finnjamboree Kajo är Finlands största scoutevenemang, som ordnas med fyra års intervaller. Hitta OH2S på banden, eftersom många 12-25 åriga unga är QRV, och eventuellt håller sina första kontakter på banden med just dig. Kom alltså som motstation så att vi kan erbjuda så många unga personer som möjligt möjligheten att få en trevlig första upplevelse om radioamatöraktiviteterna som möjligt!

Radioamatördag i Nautelankoski museum 24.7

I Nautelankoski museum i Lundo firas söndagen den 24 juli en radioamatördag.

Radiostationen OI1AX som byggs upp i Lauri Nautelas museum sänder meddelanden på foni och telegrafi under tre timmars tid fr.o.m. middag.

Som operatörer på radiostationen fungerar Jouko Lehto OH1NN och Lippo Peltonen OH1JH. Andra radioamatörer bjuds in till att vara motstationer.

OH1NOA på WWFF-buskturné

Timo OH1NOA reser mellan 3 och 17 juli runt Östersjöns WWFF-objekt. Första busken aktiveras söndagen den 3 juli med specialanropet ES9EFF och då aktiveras för första gången Karula nationalpark ESFF-0001. Andra anrop under färden blir YL/OH1NOA, LY/OH1NOA, SP/OH1NOA/P, DL/OH!NOA/P, OZ/OH1NOA/P och SM/OH1NOA/P. Varje dag aktiveras en, ibland två buskar. Följ närmare information på WWFF Agenda och WWFF-gruppen på Facebook.

Kansliet på semester

Kansliet håller semester under veckorna efter sommarlägret, dvs. veckorna 29 och 30. Kansliet öppnas åter normalt fr.o.m. 1 augusti.

Turun Radioamatöörits (OH1AA) sommarläger i Tippsund

Turun Radioamatöörit ry OH1AA håller sitt sommarläger i Tippsund, Tövsala (Taivassalo) den 2-4 september. På lägret finns program med olika teman, aktivitet, glad samvaro, bastubadande och aktualiteter. Anmälan åt Jouni OH1CO @egenanrop eller per telefon 040 7710420.

Tävlings- och DX-nyheter – Förbundets lag nådde nytt rekord i IARU-tävlingen!

Under IARU HF Championships tävlingen förra veckoslutet nådde Finlands Radioamatörförbunds lag enligt preliminära resultat ett finskt rekord i HQ-stationskategorin. Det tidigare rekordet, med strax under 19 miljoner poäng torde efter kontrollräkning slås med ca en miljon poäng.

Det glädjande i tävlingen var där till OH-stationernas aktivitet. Jaktmästartävlingen samlade en tidigare oskådad mängd finska radioamatörer med i tävlingen, över 200 stationer. Jaktmästartävlingen vanns med maximal poängmängd av Jouni OH4KZM, på andra plats kom Jaro OH1EB och på tredje plats Tuomo OH8KXK. Kompletta resultatlistor kan ses på förbundets webbsidor.

Detta veckoslut delas under förbundets sommarläger ut FM-priserna för HF-serien år 2021, kom ihåg att hämta ditt eller din kompis pris från lägret. Kom även ihåg att svara på den tävlingsenkät som finns på förbundets webbsidor. Med hjälp av den kan du påverkar utvecklingen av tävlingsverksamheten.

Nästa bulletin

Nästa bulletin blir läst från OH6A söndagen den 24.7.2022 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

Bulletinen sammanställdes av Vilma OH2VT och översattes av Patrik OH6GDX.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media