Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 26/22 9.7.2022

Denna bulletin blir läst från OH6A söndagen den 10 juli 2022

INNEHÅLL
Sommarlägret närmar sig
Ham dinner och ungdomsträff under sommarlägret
OHDXF ry årsmöteskallelse
Card Checker service tillgänglig på sommarlägret
Silent key
HamiGolf i Ypäjä i juli
Ungdomar QRV från Evo i juli
OH1NOA på WWFF-buskturné
Turun Radioamatöörits (OH1AA) sommarläger i Tippsund
Kom och stöd SRAL:s lag i IARU-tävlingen – huvudpriset en vildsvinsstek!

Sommarlägret närmar sig

Förbundets sommarläger i Eerikkilän Sport & Resort närmar sig, och ordnas 14-17 juli av Riihimäen Kolmoset, OH3AD. Programmet kommer att innehålla intressanta presentationer, forum, lopptorg och fri radioamatörverksamhet bland vänner. Förbundets webbsidor har mer specifikt program och en karta över området.

Kansliet finns beläget i allaktivitetshallen och är öppen fredag och lördag från tolv till sexton. I kansliet säljs medlemsprodukter såsom t-skjortor, jubileumsmuggar, utbildningsmaterial och böcker.

Ham dinner och ungdomsträff under sommarlägret

Det går även att delta i sommarlägret utan att anmäla sig, men Ham dinner kräver förhandsanmälan. Denna ordnas lördagen den 16 juli. Arrangemangen förutsätter att deltagarantalet finns i kännedom i god tid på förhand. till ham dinner går det att anmäla sig i samband med normal lägeranmälan. Länkarna finns på förbundets och OH3AD:s webbsidor.

Under förbundets sommarläger ordnas även en ungdomsträff på lägerlördagen från klockan sexton till aderton vid grillpunkten. Limonad och andra godsaker erbjuds. Kom alltså med och njut av sommaren och träffa andra unga!

Personer som ingår i Ungdomsteamet identifierar du under lägret av en marinblå hoodie, som på ryggen har texten Nuorisotiimi i vitt. Det är fritt fram att rycka i ärmen och tala med oss!

OHDXF ry årsmöteskallelse

OHDXF ry:s stadgeenliga årsmöte hålls i samband med Finlands Radioamatörförbund rf:s sommarläger lördagen den 16 juli klockan nio.

Platsen för årsmötet är biografen Kino, Eerikkilä Sport & Outdoor Resort, Urheiluopistontie 138, 31370 Eerikkilä.

Under mötet behandlas ärenden enligt elfte paragrafen i stadgarna. Föreningens stadgar finns på föreningens webbsidor.

Card Checker service tillgänglig på sommarlägret

En s.k. Card Checker, dvs. QSL-kortskontrollant som utsetts av USAs radioamatörförbund ARRL finns på sommarlägret. I Finland sköts denna uppgift av Pertti OG2M. Han har fullmakt att kontrollera äktheten på QSL-korten och att de är korrekta så att de kan godkännas för ARRL:s awardprogram ifråga om DXCC och andra teman. Oftast tar Pertti emot kort per postförsändelser, men under sommarlägret har det ordnats en möjlighet att korten kontrolleras på plats.

Du kan ha med dig korten för att kontrolleras vid sommarlägret lördagen den 16 juli kl. femton till aderton, genast efter Perttis LotW-presentation. Pertti kontrollerar korten i närheten av mottagningspunkten, en mer specifik plats meddelas senare. Mer information och anvisningar för ordnande av korten hittas på förbundets webbsidor.

Silent key

Kansliet har nåtts av budet att våra Radioamatörkollegor Lauri Anttila, OH2-9027, Pehr ”Pelle” Hending OH6IU, Reima Petäinen OH2IJ och Timo Rönkkö OH2TIMO, OH2KGJ lämnat oss. Vi hedrar deras minne med en stunds tystnad.

HamiGolf i Ypäjä i juli

Hami Gold 2022 spelas på Loimijoki Golfbana i Ypäjä fredagen den 15 juli. Start fr.o.m. klockan tretton. Spelformat och priser: tre bästa poängbogeyresultat belönas och vandringspris till bästa utjämnande slagspelsresultat.

Anmälningar t.o.m. 6 juli till Matti Manninen, OH2MGJ, per telefon 050 362 7724 eller e-post matti.manninen@nullgwlnetworks.com. Nämn namn, anrop, lag, exakt utjämning, telefonnummer, behov till golfbil och andra specialönskemål.

Ungdomar QRV från Evo i juli

I Evo ordnas den 15-23 juli ett läger för 13 000 scouter, och en radiostation har ordnats till lägret. Finnjamboree Kajo är Finlands största scoutevenemang som ordnas med fyra års mellanrum. Hitta OH2S på banden. Stationen har många operatörer som är 12-25 åriga unga och som kanske precis håller sin första kontakt. Kom alltså med som motstation, så att vi kan hitta motstationer åt så många unga operatörer som möjligt och erbjuda dem en trevlig kontakt med radioamatörhobbyn!

OH1NOA WWFF-puskakiertueella

Timo OH1NOA reser mellan 3 och 17 juli runt Östersjöns WWFF-objekt. Första busken aktiveras söndagen den 3 juli med specialanropet ES9EFF och då aktiveras för första gången Karula nationalpark ESFF-0001. Andra anrop under färden blir YL/OH1NOA, LY/OH1NOA, SP/OH1NOA/P, DL/OH!NOA/P, OZ/OH1NOA/P och SM/OH1NOA/P. Varje dag aktiveras en, ibland två buskar. Följ närmare information på WWFF Agenda och WWFF-gruppen på Facebook.

Turun Radioamatöörits (OH1AA) sommarläger i Tippsund

Turun Radioamatöörit ry OH1AA håller sitt sommarläger i Tippsund, Tövsala (Taivassalo) den 2-4 september. På lägret finns program med olika teman, aktivitet, glad samvaro, bastubadande och aktualiteter. Anmälan åt Jouni OH1CO @egenanrop eller per telefon 040 7710420.

Kom och stöd SRAL:s lag i IARU-tävlingen – huvudpriset en vildsvinsstek!

Detta veckoslut tävlas IARU:s HF-världsmästerskap. Tävlingen inleds lördagen 9.7 kl. 15.00 finsk tid och avslutas söndagen 10.7 kl. 14.59 finsk tid. Förbundets lag är aktiva med anropen OH2HQ och OH0HQ. Stationerna bildar ett nätverksförsett multi/multi team, som är aktiva från flera olika stationsplatser samtidigt på olika band. När du får kontakt med en HQ-station, kan du be om de andra HQ-stationernas frekvensuppgifter.

OH-stationerna uppmuntras hålla kontakter med en Jaktmästartävling, vars specialpris är en vildsvinsstek! Reglerna för Jaktmästartävlingen samt mer information om själva tävlingen hittar du på förbundets webbsidor.

Därtill tar HQ-stationer emot OH-stationer direkt efter lördagens bulletin på frekvenserna 1830 kHz (CW), 1846 kHz (SSB), 3530 kHz (CW) och 3680 kHz (SSB).

Nästa bulletin blir läst från OH6A söndagen den 17 juli klockan 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

Bulletinen sammanställdes av Laura Rosten.
Bulletinöversättning: Patrik Willför OH6GDX.

VastaaLähetä edelleen
Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media