Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 26/2022 9.7.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 9.7.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K. 

AIHEET

Kesäleiri lähestyy 

Kesäleirin Hami-illallinen ja nuorisotapaaminen

OHDXF ry:n vuosikokouskutsu

Card Checker -palvelu käytettävissä kesäleirillä

Silent key 

HamiGolf Ypäjällä heinäkuussa

Nuorisoa äänessä Evolta heinäkuussa

OH1NOA WWFF-puskakiertueella

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri Tippsundissa

Tule kannustamaan SRALin joukkuetta IARU-kilpailussa – pääpalkintona villisian paisti! 

Kesäleiri lähestyy 

Liiton kesäleiri Eerikkilän Sport&Resortissa lähestyy. Se järjestetään 14.-17.7. Riihimäen Kolmosten OH3AD toimesta. Ohjelma tulee sisältämään kiinnostavia esitelmiä, foorumeita, kirpputorin ja vapaavalintaista hami-toimintaa ystävien parissa.  Liiton nettisivuille on lisätty ohjelmistoa ja tapahtuma-alueen kartta.

Toimiston piste löytyy monitoimihallista ja on auki pe-la klo. 12.00-16.00. Pisteellä on myynnissä jäsentuotteita, kuten T-paitoja, juhlamukeja, koulutusmateriaalia ja kirjoja. 

Kesäleirin Hami-illallinen ja nuorisotapaaminen

Kesäleirille voi osallistua ilman ilmoittautumistakin, mutta Hami-illallinen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Hami-illallinen järjestetään lauantaina 16.7. Järjestelyt edellyttävät, että osallistujien lukumäärä on tiedossa hyvissä ajoin etukäteen. Hami-illalliselle voi ilmoittautua normaalin leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. Linkit löytyvät liiton ja OH3AD:n kotisivuilta.

Liiton kesäleirillä järjestetään myös nuorisotapaaminen leirilauantaina kello 16.00-18.00 grillikatoksella. Tarjolla on limpparia ja muita herkkuja. Tule siis mukaan nauttimaan kesästä ja tapaamaan muita nuoria!

Leirillä liikkuvan Nuorisotiimiläisen tunnistat laivastonsinisestä hupparista, jonka selässä on valkoinen Nuorisotiimi -teksti. Hihasta saa rohkeasti nykäistä, ja tulla juttelemaan!

OHDXF ry:n vuosikokouskutsu

OHDXF ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Suomen Radioamatööriliitto ry:n kesäleirin yhteydessä lauantaina 16.7.2022 kello 09:00

Vuosikokouksen pitopaikkana toimii elokuvateatteri Kino, Eerikkilä Sport & Outdoor Resort, Urheiluopistontie 138, 31370 Eerikkilä.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen pykälän 11 määräämät asiat. Yhdistyksen säännöt löytyvät yhdistyksen nettisivuilta.

Card Checker -palvelu käytettävissä kesäleirillä

Yhdysvaltojen radioamatööriliiton ARRL:n valtuuttama QSL-korttien tarkastaja eli niin sanottu ”card checker” on Suomessa Pertti, OG2M. Hänellä on valtuudet tarkistaa QSL-korttien aitous ja oikeellisuus siten, että ne kelpaavat ARRL-työskentelytodistuksiin eli niin sanottuihin DXCC- ja muihin awardeihin. Yleensä Pertti ottaa kortit vastaan postilähetyksinä, mutta kesäleirillä on järjestetty mahdollisuus korttien tarkastukseen paikan päällä.

Voit tuoda korttisi tarkastettavaksi kesäleirille lauantaina 16.7. klo 15.00 – 18.00 heti Pertin LotW-esitelmän jälkeen. Pertti tarkistaa kortit vastaanottopisteen läheisyydessä, tarkka paikka ilmoitetaan myöhemmin. Lisätietoa ja korttien lajitteluohjeet löytyvät liiton sivuilta.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegoiden Lauri Anttilan, OH2-9027, Pehr “Pelle” Hendingin OH6IU, Reima Petäisen OH2IJ ja Timo Rönkön OH2TIMO, OH2KJG poismeno. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

HamiGolf Ypäjällä heinäkuussa

Hami Golf 2022 pelataan Loimijoki Golfin kentällä Ypäjällä perjantaina 15.7. Lähdöt alkaen klo 13. Pelimuodot ja palkinnot: kolme parasta pistebogey-tulosta palkitaan ja kiertopalkinto parhaalle tasoitukselliselle lyöntipelitulokselle.

Ilmoittautumiset 6.7. mennessä Matti Manniselle, OH2MGJ, puhelmitse 050-362 7724 tai sähköpostilla matti.manninen@nullgwlnetworks.com. Mainitse nimi, kutsu, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Nuorisoa äänessä Evolta heinäkuussa

Evolla järjestetään 15.-23.7.2022 13 000 partiolaisen leiri, johon on järjestetty radioasema. Finnjamboree Kajo on Suomen suurin partiotapahtuma, joka järjestetään neljän vuoden välein. Bongaa bändiltä OH2S, jolla on äänessä paljon 12- 25- vuotiaita nuoria, jotka pitävät ehkä sitä aivan ensimmäistä yhteyttään. Tule siis vasta-asemaksi, jotta pystytään mahdollisimman monelle nuorelle tekemään mahdollisimman mukava ensi kosketus radioamatööri-harrasteeseen!

OH1NOA WWFF-puskakiertueella

Timo OH1NOA kiertää 3.-17.7.2022 välisenä aikana Itämeren ympäristön WWFF-kohteita. Ensimmäinen puska aktivoidaan sunnuntaina 3.7. erikoiskutsulla ES9EFF ja tällöin ääneen tulee ensimmäistä kertaa Karulan kansallispuisto ESFF-0001. Muita kiertueen kutsuja ovat YL/OH1NOA, LY/OH1NOA, SP/OH1NOA/P, DL/OH1NOA/P, OZ/OH1NOA/P ja SM/OH1NOA/P. Päivässä äänessä on yksi joskus kaksi puskaa. Seuraa tarkempia tietoja WWFF Agendalta ja Facebookin WWFF-ryhmästä.

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri Tippsundissa

Turun Radioamatöörit ry OH1AA:n kesäleiri pidetään pienen tauon jälkeen Taivassalon Tippsundissa  2.-4.9.2022. Leirillä on ohjelmaa eri aiheista, workkimista, iloista yhdessäoloa, saunomista sekä ajankohtaisia juoruja hankkeilla olevista tapahtumista. Ilmoittautuminen Jounille OH1CO @omakutsu tai puhelimella 0407710420.

Tule kannustamaan SRALin joukkuetta IARU-kilpailussa – pääpalkintona villisian paisti!

Tänä viikonloppuna kilpaillaan IARUn HF-maailmanmestaruuksista. Kisa alkaa lauantaina 9.7 klo 15:00 Suomen aikaa ja loppuu sunnuntaina 10.7. Klo 14:59 Suomen aikaa. Liiton joukkue workkii kisassa tunnuksilla OH2HQ ja OH0HQ. Asemat muodostavat verkotetun multi/multi-joukkueen, joka operoi usealta eri asemapaikalta samanaikaisesti eri bandeilla. Kun saat yhteyden yhteen HQ-asemaan, voit kysyä operaattorilta muiden HQ-asemien taajuuksia.

OH-asemia kannustetaan yhteydenpitoon Jahtimestari-kilpailulla, jonka erikoispalkintona on villisian paisti! Jahtimestari-kilpailun säännöt sekä lisätietoa itse kilpailusta löydät liiton sivuilta.

Lisäksi HQ-asemat ottavat vastaan OH-asemia heti lauantain bulletiinin jälkeen taajuuksilla 1.830 kHz (CW), 1.846 kHz (SSB), 3.530 kHz (CW) ja 3.680 kHz (SSB).

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 16.7.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T

Bulletiinin kokosi Laura Rosten.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media