Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 27/2022 16.7.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 16.7.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T. 

AIHEET

Kesäleiri meneillään Eerikkilässä

Nuorisoa äänessä Evolta heinäkuussa

Radioamatööripäivä Nautelankosken museossa 24.7.

OH1NOA WWFF-puskakiertueella

Toimisto kesälomalla

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri Tippsundissa

Tule kannustamaan SRALin joukkuetta IARU-kilpailussa – pääpalkintona villisian paisti


Kesäleiri meneillään Eerikkilässä

Liiton kesäleiri Eerikkilän Sport&Resortissa on käynnissä tänä viikonloppuna. Leiriaseman voit kuulla bandeilla koko kesäleirin ajan.

Nuorisoa äänessä Evolta heinäkuussa

Evolla järjestetään 15.-23.7.2022 13 000 partiolaisen leiri, johon on järjestetty radioasema. Finnjamboree Kajo on Suomen suurin partiotapahtuma, joka järjestetään neljän vuoden välein. Bongaa bändiltä OH2S, jolla on äänessä paljon 12- 25- vuotiaita nuoria, jotka pitävät ehkä sitä aivan ensimmäistä yhteyttään. Tule siis vasta-asemaksi, jotta pystytään mahdollisimman monelle nuorelle tekemään mahdollisimman mukava ensi kosketus radioamatööri-harrasteeseen!

Radioamatööripäivä Nautelankosken museossa 24.7.

Nautelankosken museossa Liedossa (os. Nautelankoskentie 40, Lieto As.), vietetään sunnuntaina 24.7.2022 radioamatööripäivää.

Lauri Nautelan museoon perustettava radioasema OI1AX lähettää viestejä puheella ja sähkötyksellä puolesta päivästä alkaen kolmen tunnin ajan.

Operaattoreina radioasemalla ovat Jouko Lehto OH1NN ja Lippo Peltonen OH1JH. Muita radioamatöörejä kutsutaan mukaan vasta-asemiksi.

OH1NOA WWFF-puskakiertueella

Timo OH1NOA kiertää 3.-17.7.2022 välisenä aikana Itämeren ympäristön WWFF-kohteita. Ensimmäinen puska aktivoidaan sunnuntaina 3.7. erikoiskutsulla ES9EFF ja tällöin ääneen tulee ensimmäistä kertaa Karulan kansallispuisto ESFF-0001. Muita kiertueen kutsuja ovat YL/OH1NOA, LY/OH1NOA, SP/OH1NOA/P, DL/OH1NOA/P, OZ/OH1NOA/P ja SM/OH1NOA/P. Päivässä äänessä on yksi joskus kaksi puskaa. Seuraa tarkempia tietoja WWFF Agendalta ja Facebookin WWFF-ryhmästä.

Toimisto kesälomalla

Toimisto kesälomailee kesäleirin jälkeisillä viikoilla 29 ja 30. Toimisto on taas auki ja tavoitettavissa normaalisti 1.8.2022 alkaen.

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri Tippsundissa

Turun Radioamatöörit ry OH1AA:n kesäleiri pidetään pienen tauon jälkeen Taivassalon Tippsundissa  2.-4.9.2022. Leirillä on ohjelmaa eri aiheista, workkimista, iloista yhdessäoloa, saunomista sekä ajankohtaisia juoruja hankkeilla olevista tapahtumista. Ilmoittautuminen Jounille OH1CO @omakutsu tai puhelimella 0407710420.

Kilpailu- ja DX-uutisia – Liiton joukkue uuteen ennätykseen IARU-kontestissa!

Viime viikonlopun IARU HF Championship-kilpailussa Suomen Radioamatööriliiton joukkue teki alustavien tulosten mukaan uuden Suomen ennätyksen päämaja-asemien sarjassa. Entinen ennätys, hieman alle 19 miljoonaa pistettä rikkoutunee tarkistuslaskennan jälkeen noin miljoonalla pisteellä. 

Ilahduttavaa kisassa oli lisäksi OH-asemien aktiivisuus. Jahtimestari-kampanja keräsi ennen näkemättömän määrän suomalaisia radioamatöörejä mukaan kilpailuun, yli 200 asemaa. Jahtimestari-kilpailun voitti maksimipistemäärällä Jouni OH4KZM, toiseksi tuli Jaro OH1EB ja kolmossijan sai Tuomo OH8KXK. Täydelliset tuloslistat ovat nähtävissä liiton sivuilla.

Tänä viikonloppuna liiton kesäleirillä jaetaan vuoden 2021 HF-sarjan SM-palkinnot, muista hakea omasi tai kaverisi palkinto mukaan leiriltä. Muista lisäksi vastata liiton sivuilta löytyvään kontestikyselyyn, sen avulla voit vaikuttaa kilpailutoiminnan kehitykseen.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 23.7.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

Bulletiinin kokosi Vilma OH2VT.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media