Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 28/2022 23.7.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 23.7.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

AIHEET

Kesäleiri Eerikkilässä onnistui hienosti

Toimisto kesälomalla heinäkuun loppuun asti

Radioamatööripäivä Nautelankosken museossa sunnuntaina

Kuopion Seitosten OH7AA kesäpäivä elokuussa

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri Tippsundissa

Esittäjiä haetaan kansainväliseen QSO Today virtuaalitapahtumaan

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kesäleiri Eerikkilässä onnistui hienosti

Riihimäen Kolmoset OH3AD järjesti viime viikonloppuna erittäin onnistuneen kesäleirin Eerikkilän vapaa-ajan keskuksessa. Pitkän tauon jälkeen kesäleiri oli odotettu tapahtuma. Leirillä kuultiin useita mielenkiintoisia esityksiä, kauppa kävi kirpputorilla ja tärkeimpänä antina oli tietysti tavata toisia radioamatöörejä pitkän tauon jälkeen. Tarkempia tietoja leirin kokemuksista kerrotaan seuraavissa RA-lehdissä. Suuret kiitokset leirin järjestäjille ja tietenkin myös leirillä kävijöille!

Toimisto kesälomalla heinäkuun loppuun asti

Liiton toimisto on kesälomalla heinäkuun loppuun asti. Kiireisimmät sähköpostit pyritään hoitamaan loman aikana, mutta toimisto ei ole avoinna kävijöille eikä toimiston puhelimeen vastata heinäkuussa. Toimisto on avoinna taas normaalisti maanantaina 1.8. alkaen.

Radioamatööripäivä Nautelankosken museossa sunnuntaina

Nautelankosken museossa Liedossa vietetään sunnuntaina 24.7.2022 radioamatööripäivää. Lauri Nautelan museoon perustettava radioasema OI1AX lähettää viestejä puheella ja sähkötyksellä puolesta päivästä alkaen kolmen tunnin ajan. Operaattoreina radioasemalla ovat Jouko Lehto OH1NN ja Lippo Peltonen OH1JH. Muita radioamatöörejä kutsutaan mukaan vasta-asemiksi.

Itse museo on myös avoinna viikonloppuna osoitteessa Nautelankoskentie 40, Lieto As. Lauantaina 23.7. rakennetaan antenneja ja testataan asemaa. Museossa on nähtävillä sotien aikaista radiokalustoa. Radioamatööripäivän valmisteluja ja itse radioamatööripäivää voi vapaasti tulla seuraamaan museolle. Lisätietoja viikonlopun ohjelmasta Liedon museon nettisivuilta.

Kuopion Seitosten OH7AA kesäpäivä elokuussa

Kuopion Seitoset OH7AA järjestää kesäpäivän lauantaina 20.8 klo 12-20 Kuopion Retkeilijöiden Koivula-majalla. Maja sijaitsee osoitteessa Savisaari 61, Kuopio, lokaattoriruudussa KP32TV36WI.

Alustava ohjelma on seuraava:

  • klo 12 Winlink-ohjelmisto amatööri-, pelastuspalvelu- ja varaverkkokäytössä
  • klo 13.30 OH7AA:n uudistettujen toistimien esittely
  • klo 14 esitys FT8-operoinnin erityispiirteistä

Kesäpäivän ajan vapaata nokkakusoilua ja makkaran paistoa, ota mukaan omat makkarat ja muut eväät. Peräkonttikirppis on järjestetty alueelle. Lisätietoja Penalta OH7RJ @omakutsu. Tervetuloa!

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri Tippsundissa

Turun Radioamatöörit ry OH1AA:n kesäleiri pidetään pienen tauon jälkeen Taivassalon Tippsundissa 2.-4.9. Leirillä on ohjelmaa eri aiheista, workkimista, iloista yhdessäoloa, saunomista sekä ajankohtaisia juoruja hankkeilla olevista tapahtumista. Ilmoittautuminen Jounille OH1CO @omakutsu tai puhelimella 040-7710420.

Esittäjiä haetaan kansainväliseen QSO Today virtuaalitapahtumaan

Suosittu QSO Today Virtual Ham Expo järjestetään jälleen 17.-18. syyskuuta. QSO Today on puolivuosittain järjestettävä virtuaalitapahtuma, joka sisältää lähes sata esitystä ajankohtaisista ja mielenkiintoisista radioamatööriaiheista. Viimeksi tapahtuma järjestettiin maaliskuussa ja Suomesta oli mukana Julian OH8STN, joka esitteli yleisölle QRP/portable-kokemuksiaan.

Syyskuun ohjelma on valmistelussa ja siihen haetaan lisää esittäjiä. Voit ehdottaa omaa esitystäsi tapahtuman Call for Speakers -nettisivuilla.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Tänä viikonloppuna järjestetään kansainvälisen YOTA Contestin toinen osakilpailu. Toukokuun ensimmäisessä osakilpailussa Suomen nuorisojoukkue OG2Y pärjäsikin mukavasti ollen multi-single -luokassa viides. Kilpailussa on omat sarjat YOTA-operaattoreille ja vanhemmille radioamatööreille, mutta kaikki asemat saavat workkia toisiaan. Tule mukaan kansainväliseen nuorisotapahtumaan, ikärajoituksia ei ole!

Kotimaan HF-mestaruussarjan seuraava osakilpailu eli Kesäkisa järjestetään kahden viikon päästä sunnuntaina 7. elokuuta. Kilpailukutsu julkaistaan ensi viikolla RA-lehdessä ja liiton nettisivuilla.

Muista käydä vastaamassa 14. elokuuta asti avoinna olevaan kontestitutkimukseen. Kyselytutkimus löytyy liiton sivuilta ja sen tarkoitus on kerätä jäsenistön mielipiteitä ja ehdotuksia kotimaan kilpailujen ja yleisemmin kilpailutoiminnan kehittämiseen. Vastanneiden kesken arvotaan tavarapalkintoja.

DX-peditioista odotetaan kuuluville tulevan viikon aikana ainakin FO/DJ6GI (French Polynesia) sekä YN2RP (Nicaragua). Matt VK0MQ Macquarien saarelta on myös äänessä muutamina päivinä viikossa. Useita DX-peditioita on lähdössä liikkeelle heinäkuun viimeisen viikonlopun RSGB IOTA-kontestia varten.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 30.7.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media