Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 38/2022, 1.10.2022

Denna bulletin blir läst från OH6A söndagen 2.10.2022 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

INNEHÅLL
Val av förbundets ordförande och styrelsemedlemmar 2022
Ansökan om rättigheterna att arrangera förbundets sommarläger åren 2023 och 2024
Kansliet stängt från besökare under nästa vecka
Tampereen Radioamatöörit ordnar lödarkurs
Doreen Bogdan-Martin KD2JTX har valts till ITU:s generalsekreterare
Silent key
Tävlingsnyheter
Nästa bulletin

Val av förbundets ordförande och styrelsemedlemmar 2022

Under Förbundets höstmöte 2022 väljs en ordförande till Förbundets för en tid på två år samt två styrelsemedlemmar för en treårig period.

Alla medlemmar i Förbundet kan av valkommittén be om att deras kandidater tas med i kandidatlistan. Förslagen begärs levereras till Förbundets kansli t.o.m. 7.10 kl. 14.00. De förslag som förs till platsen kan droppas in genom förbundets brevlucka.

De skriftliga förslagen ska omnämna kandidatens fullständiga namn, dvs. efternamn och samtliga förnamn och förslaget ska innehålla en underteckning av den förslagna kandidaten om att denne ger sitt samtycke att ställa upp som kandidat.

Kandidatpresentationerna publiceras på Förbundets valsidor.

Röstningssätten är elektronisk omröstning under tiden 3-16.11 samt röstning på höstmötesplatsen 19.11.2022.

För att kunna identifiera dig i den elektroniska omröstningen bör medlemsregistret innehålla en fungerande e-postadress och/eller mobiltelefonnummer. Det går att kontrollera sina uppgifter genom att kontakta Förbundets kansli.

I valförteckningen finns alla som t.o.m. 24.9.2022 godkänts som medlemmar i förbundet och som betalat den senast förfallna medlemsavgiften i sin helhet.

Mer information om valet finns på Förbundets valsidor, www.sral.fi/vaalit.

Ansökan om rättigheterna att arrangera förbundets sommarläger åren 2023 och 2024

För de kommande årens sommarläger söks nu arrangörer bland Förbundets medlemsklubbar. De intresserade klubbarna beds sända Förbundets styrelse en skriftlig ansökan, där lägerplats, tidpunkt, uppskattning om kostnader samt en utredning över den arrangerande klubbens, eller de arrangerande klubbarnas, förutsättningar att sköta uppgiften framgår.

Ansökningarna om rättigheterna att arrangera sommarlägren sänds på adressen toimisto ät sral punkt fi eller levereras till Förbundets kansli. Den sista ansökningsdagen är 31.10.2022.

Kansliet stängt från besökare under nästa vecka

Kansliet på Krämarbackastigen är stängt från besökare från måndag till onsdag 3-5.10.

Tampereen Radioamatöörit ordnar lödarkurs

Tampereen Radioamatöörit OH3NE ordnar en lödarkurs som består av fyra delar under tiden 5-6.10 och 12-13.10 kl. 1719. Kursen hålls i Hervanta i Tredun Sähkötalo på adressen Hepolamminkatu 10. Kursen är gratis för medlemmar i OH3NE och för andra kostar den 15 euro. Anmälningar bes sändas till Virve så snart som möjlig till adressen talous ät oh3ne punkt fi.  

Doreen Bogdan-Martin KD2JTX har valts till ITU:s generalsekreterare

En radioamatör, Doreen Bogdan-Martin, har valts som ny generalsekreterare för ITU, dvs. International Telecommunication Union. Doreen är även den första kvinnan i denna uppgift. ITU är en organisation som lyder under FN och som koordinerar all elektronisk kommunikation i världen.

Silent key

Kansliet har nåtts av budet att vår radioamatörkollega Mika Ala-Hiiro OH8MW lämnat oss. Vi hedrar hans minne med en stunds tystnad.

Tävlingsnyheter

I alla tiders första OH FT8 tävling i början på september deltog ca 40 stationer. Fullständiga resultat hittas nu på förbundets webbsidor. I tävlingen deltog många sådana stationer, som normalt inte deltagit i OH-tävlingar. Kom med i detta lugna evenemang nästa gång, onsdagen den 5.10 kl. 18-19. Regler och förberedande anvisningar på förbundets webbsidor.

Nästa bulletin

Nästa bulletin blir läst från OH6A söndagen 9.10.2022 kl. 15.00 finsk tid på 3720 kHz +- QRM.

Bulletinen sammanställdes av Ronja Iso-Heiko.
Bulletinen översattes av Patrik Willför, OH6GDX.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media