Radioamatööri 3/2023 har antenner som tema

Radioamatööri 01/2023 kansikuva

Sommaren är en bra tid för antennbyggen: HF-konditionerna är inte de bästa, så det finns tid för mer än bara köra radio. Dessutom är det skönt att jobba ute eftersom det är varmt och tillräckligt med ljus.

För att få fräscha idéer till antennexperiment är nästa nummer av Radioamatööri-tidningen (RA 3/2023) ett antenntemanummer. Materialdatumet för RA 3/2023 är den 3 maj, så antennrelaterade artiklar och bilder ombeds skickas per e-post till ra-lehti@nullsral.fi senast då.

Radioamatööri-tidningen är en medlemstidning för Finlands Radioamatörförbund rf, som erbjuder intressant läsning för både nybörjare och erfarna amatörer. Tidningen syftar till att presentera de olika aspekterna av amatörradiohobbyn med speciella avsnitt som till exempel elementärklasspalten, DX-nytt och tävlingsspalten. Dessutom publicerar tidningen tekniska artiklar som varierar stort vad gäller ämne och svårighetsgrad. Tidningen publicerar också bl.a. reseskildringar och historiska översikter relaterade till amatörradioaktiviteter. Under 2023 kommer 6 nummer av tidningen ut. Läs mer om tidningen och ladda ner gratisnumret 1/2023 här

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media