Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 32/2023, 26.8.2023

Denna bulletin läses lördagen den 26 augusti 2023 kl 15:00 finsk tid, beroende på konditionerna, på frekvenserna 3685 kHz och 7070 kHz. Bulletinen läses från Jyväskylä med anropet OH6K.

INNEHÅLL

Förbundets vårmöte hålls den 30 september.

Ansökan om arrangörsrätt för förbundets sommarläger 2025 har öppnats

Kansliets öppettider efter sommaren

SRAL söker en radiopatrullinstruktör

OH2AP anordnar en kurs för elementär klass under hösten

POLAR-lägret anordnas från 29 september till 1 oktober.

Tävlings- och DX-nyheter

Förbundets vårmöte hålls den 30 september

Förbundets vårmöte hålls lördagen den 30 september. i Jyväskylä. Det är även möjligt att delta i mötet på distans utan föranmälan. Kallelsen till mötet publiceras i RA-tidningen 4/2023.

Ansökan om arrangörsrätt för förbundets sommarläger 2025 har öppnats

Ansökan om arrangörsrätt för förbundets sommarläger 2025 har öppnats för medlemsklubbarna. Ansökningarna bör upprättas enligt separata ansökningsanvisningar. Ansökningsanvisningar och mall för sommarlägerkontrakt fås på begäran från förbundets kansli.

Ansökningarna ska lämnas in till förbundets kansli senast den 31 oktober 2023 per adress toimisto@nullsral.fi

Kansliets öppettider efter sommaren

Kansli- och telefontiderna är huvudsakligen mån-tis klockan 9-15 och tors-fre ​​klockan 9-15. På onsdagar och helger är kansliet stängt och genom att ringa i förväg kan du säkerställa att en kontorsanställd finns på plats. Undantagsvis, vecka 35, är kansliet stängt tis 29.8 och öppet ons 30.8. Du når kontorsanställda via e-post på toimisto@nullsral.fi.

SRAL söker en radiopatrullinstruktör

Föreningen söker en ny radiopatrullinstruktör.

Radiopatrullinstruktören ger råd och vägleder radiopatrullintresserade hur och var man hittar kontakter till scoutkårerna och hur man engagerar sig i verksamheten. Instruktören är sakkunnig inom området och om vilka radioscoutevenemang som är årligen återkommande och viktiga. Du kan ta med din radioutrustning och vara operatör på dessa scoutevenemang.

Om du är intresserad eller vill höra mer om radiopatrullverksamhet, kontakta kansliet på mejl: toimisto@nullsral.fi

OH2AP anordnar en kurs för elementär klass under hösten

Keski-Uudenmaan radioamatöörit OH2AP anordnar en kurs för avläggande av examen för elementärklass 5.9-17.10. Kursen går som hybridkurs varje tisdag kl. 18.00-20.00. Mera information och anmälan: oh3fr@nullsral.fi

POLAR-lägret anordnas igen 29 september till 1 oktober

I år anordnar Finlands Radioamatörförbunds ungdomsteam ett POLAR-läger för ungdomar från 29 september till 1 oktober i Kekäleniemi, Kouvola. Den här gången är lägrets tema digimoderna! På lägret kommer du att lära känna olika digimoder, varefter du kan testa dem utförligt på radiofrekvenserna.

Deltagaravgiften är för förbundets medlemmar 30 €, inklusive boende, måltider och program. Betalning sker kontant till arrangörerna på plats. Lägret vänder sig i första hand till SRAL:s ungdomsmedlemmar i åldern 15-28 år, men även andra är välkomna om det finns plats. Lägeravgiften för icke-medlemmar är 40 €. Till exempel kan högskolestuderande vid behov få hjälp med resekostnaderna.

Du får all behövlig information om lägret efter anmälan cirka ett par veckor innan lägret.

Anmäl dig nu till lägret på ungdomsteamets blogg

Tävlings- och DX-nyheter

Resultaten från sommartävlingen som hölls i början av augusti är klara. En sammanfattning av resultaten finns på förbundets tävlingssidor.

Denna helg erbjuder tävlingar för alla moder. I YO DX-tävlingen, som anordnas av Rumäniens radioamatörförbund, kör man CW och SSB. På FT8 anordnas en av årets största tävlingar, World Wide Digi DX Contest. SCRY RTTY-tävlingen är tillgänglig för alla RTTY-operatörer, där de nordiska och baltiska ländernas stationer är tävlingens multiplikatorer.

Bland DX-stationerna som är aktiva denna och nästa vecka finns åtminstone C21TS från Nauruöarna och 9Q2WX från Demokratiska republiken Kongo. Den senaste Radio-in-a-Box-operationen E51D har också fått fart från North Cook Island och kan bra köras från Finland.

. . . _ . _

Nästa bulletin läses lördagen den 2 september 2023 kl. 15.00 finsk tid beroende på konditionerna på frekvenserna 3685 kHz och 7070 kHz. Bulletinen läses från Åbo med anropet OH1T

Bulletinen har sammanställts av Laura Rosten. Svensk översättning: Jan Jylhä OH1NDA.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media